Foto: Vida Press
Ja sniegotajās brīvdienās gribas sevi palutināt ar kādu našķi, pie viena piesildot māju, bet ķēpāties ar kūkas gatavošanu ir slinkums, tad izcep saldus, kārdinoši smaržojušus cepumus! Mēs piedāvājam 17 cukurotu cepumiņu receptes ar kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem bonusā, kas tevi priecēs katrā kumosā.

Gatavojot cepumu mīklu, droši ļaujies improvizācijai. Piemēram, ja receptē minēti lazdu rieksti vai pekanrieksti, tas nebūt nenozīmē, ka tev jāsteidzas uz veikalu tos iegadāties. Ne mazāk gardi cepumiņi izdosies, ja mīklai pievienosi zemesriekstus vai valriekstus, kas jau ir tavas virtuves krājumos.


Ja jaunais gads ir iesākts ar apņemšanos ēst veselīgāk, tad receptē daļu kviešu miltu aizstāj ar rupja maluma miltiem, maltām auzu pārslām vai klijām, arī cukura daudzumu cepumos vari samazināt pēc saviem ieskatiem, aizstājot šo sastāvdaļu ar stēviju vai citu saldinātāju. Savukārt, lai cepumu garša būtu īpaši riekstaina, daļu receptē norādītās taukvielas vari aizstāt ar krēmīgo riekstu sviestu.

Lai labi garšo!

Olbaltuma cepumi ar riekstiem un rozīnēm

Ir receptes, kur nepieciešami tikai olu dzeltenumi. Ko darīt ar baltumiem? Jāgatavo olu baltuma cepumi.

Lasīt vairāk

Šokolādes un mandeļu cepumi ar pūdercukuru

Foto: Vida Press

Šie šokolādīgie mandeļu cepumi izskatās tik kārdinoši un ziemīgi, ka pirmā sniega gaidās tā vien gribas ļaut vaļu bērnišķīgai sajūsmai un slepus nolaizīt saldo pūdercukura kārtiņu.

Lasīt vairāk

Lazdu riekstu un šokolādes 'biscotti'

Foto: Vida Press

Ja tev mājās nav lazdu riekstu, nebēdā - izmanto tos, kuri tev ir pieejami. Itāļi biscotti pagatavošanai parasti izmanto mandeles un bauda šos bezgala gardos cepumus ar tasi kafijas.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgi medus karameles un mandeļu trijstūrīši

Foto: Privātais arhīvs

"Bērniem sagribējās veco, labo karameli. Tad nu ķēros pie darba un izdomāju paeksperimentēt, pievienojot mandeļu skaidiņas. Eksperiments izdevās uz visiem 100 procentiem," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem

Foto: Shutterstock

Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem - gards našķis ballītē vai ikdienā.

Lasīt vairāk

Gardie auzu pārslu cepumi ar banāniem un grauzdētiem zemesriekstiem

Foto: Privātais arhīvs

Varen gardi bezglutēna cepumiņi, un banāni tiem piešķir sulīgumu, bet rieksti - patīkamu kraukšķīti. Ja nevēlas, lai cepumi būtu pārlieku saldi, cukuru var arī nepievienot, jo par saldumu tajos gādā rozīnes. Recepti iesaka mūsu lasītāja Eva Ozoliņa.

Lasīt vairāk

Gardie 'biscotti' cepumiņi ar mandelēm

Foto: Shutterstock

Biskoti cepumiņus latviski varētu saukt par saldajiem sausiņiem, jo vārds "biscotti" nozīmē "divas reizes cepts". Itālijā šos cepumus ierasts gatavot svētku reizēs, pievienojot mīklai dažādus gardumus – riekstus, sukādes, rozīnes un šokolādi. "Biscotti" parasti ēd, pamērcējot kafijā vai tējā. Šos gardumus izcept ir ļoti vienkārši,turklāt tie lieliski glabājas ilgāku laiku.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu un valriekstu cepumi

Foto: Shutterstock

Auzu pārslu un valriekstu cepumi – kraukšķīgi, gardi un vienkārši pagatavojami.

Lasīt vairāk

Cepumi ar Brazīlijas riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smilšu mīklas cepumi ar Brazīlijas riekstiem un piparkūku garšvielām. Ja piparkūku garšvielas nav, tās aizstāj ar kanēli, maltu muskatriekstu, maltām krustnagliņām un maltu koriandru.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu, rozīņu un riekstu cepumi

Foto: Shutterstock

Auzu pārslu un riekstu cepumi ievilinās omulīgu un siltu smaržu, turklāt atgādinās, cik gan ģeniālas ir tās vienkāršās receptes. Ieteicams gan gatavot uzreiz divas vai pat trīs porcijas, jo cepumi apēdīsies visai ātri.

Lasīt vairāk

Veselīgie auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm un riekstiem

Foto: DELFI

Viens no bērnības lielākajiem kārumiem daudzu atmiņās ir tieši auzu pārslu cepumi, taču ne visi atraduši to mīļāko recepti, ar ko remdināt sentimentālo kārdinājumu. Šī recepte bez olām un miltiem gala rezultātā ļaus našķēties ar viegli kraukšķīgiem un sulīgiem cepumiem, kas ideāli piestāvēs tējas vai kafijas pauzei, lai atgūtu enerģiju, jo sastāvā ir rieksti, dzērvenes un nedaudz zemesriekstu sviests.

Lasīt vairāk

Smilšu mīklas cepumi ar pekanriekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi un saldi cepumiņi ar pekanriekstiem. Cepumi būs patīkami kraukšķīgi, kā arī kusīs mutē, pateicoties smilšu mīklai un pūdercukuram.

Lasīt vairāk

Šokolādes un lazdu riekstu cepumi

Foto: Shutterstock

Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.

Lasīt vairāk

Sviesta cepumi ar šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm

Foto: Shutterstock

Gardie smilšu mīklas cepumiņi ar tumšās šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm greznos ikvienu svētku galdu. Tos var arī iesaiņot mazās paciņās un pasniegt draugiem dāvanā.

Lasīt vairāk

Vienkāršie kokosriekstu-pekanriekstu cepumi

Grezni cepumi, kurus vari glīti iesaiņot un uzdāvināt kādam īpaši mīļam cilvēkam. Tavas pūles noteikti tiks atzinīgi novērtētas.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu-dateļu cepumi

Foto: Vida Press

Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.

Lasīt vairāk

Mīkstie šokolādes cepumi ar zemesriekstiem

Foto: Publicitātes foto

Sulīgi tumšās šokolādes cepumi ar zemesriekstu gabaliņiem būs gards našķis pie aromātiskas zāļu tējas vai kafijas tases. Recepti piedāvā saldumu zīmols "Laima" sadarbībā ar kulinārijas blogu "Našķoties".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!