Foto: Shutterstock
Šokolādi vajag ēst ar mēru? Šodien drīkst arī vairāk, gūstot patiesu baudu! Saldā brīnuma notiesāšana sniedz patiesus laimes mirkļus. Šokolādes kārdinājumam nav vērts pretoties, tāpēc "Tasty" no sava arhīva izvēlējās receptes, kuras izcels tās burvīgo garšu.

Nogaršo pašu gatavotas konfektes ar kokosriekstu skaidiņām vai arī šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņus. Plaucētas mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru būs dievīgi. Pagatavo šokolādes lavas kūku ar karameļu pildījumu, kas, iespējams, kļūs par tavu iecienītāko grēcīgo desertu. Īsts brīvdienu kārums būs medus kūka ar odziņām, kas bagātīgi pārlieta ar šokolādes glazūru. Ja dievini bezē un lazdu riekstus, tad jāgatavo kūka, kas apvieno šos gardumus. Lai labi garšo!

Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Šokolādes krēms mājas gaumē ar lazdu riekstiem

Foto: Shutterstock

Izrādās, garšīgu Nutellai līdzīgu krēmu var pagatavot arī mājās – vajadzīgs vien virtuves smalcinātājs un pareizās sastāvdaļas. Šis vienkāršais riekstu un kakao krēms varbūt nebūs tieši tāds pats, kā veikalos nopērkamais, taču zināsi, ka burciņā nav nekā lieka.

Lasīt vairāk

Mafini ar žāvētām dzērvenēm un balto šokolādi

Foto: Privātais arhīvs

Baltā šokolāde un dzērvenes ir šo kēksiņu punktiņš uz "i". Pavisam viegli pagatavojami no tā, kas atrodams mājās, līdz ar to vari eksperimentēt ar garšu akcentiem. "Kad bērni vēlas ko gardu, tad top iedvesma," tā par šo kārumu saka receptes autore Sanita Ozoliņa-Liepkalne.

Lasīt vairāk

Šokolādes eklēri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Visgrēcīgākais no visiem gardumiem un franču konditoru klasika – plaucētās mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru. Glazūrai īpašu spīdumu piešķirs želatīns, bet pildījumam patīkamu garšu un smaržu – vaniļa. Baudīt ar mēru!

Lasīt vairāk

'Bounty' konfektes no trīs sastāvdaļām

Šī recepte ir ļoti vienkārša un būs pa spēkam katram saldummīlim, turklāt gardo "Bounty" konfekšu pagatavošanai būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Šokolādes un lazdu riekstu cepumi

Foto: Shutterstock

Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.

Lasīt vairāk

Šokolādes lavas kūka ar karameļu mērces pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pēc šīs receptes nobaudīšanas, šokolādes lavas kūka noteikti kļūs par tavu iecienītāko grēcīgo desertu. Tās vidū paslēptā karameļu lava būs gaidīts un patīkams pārsteigums.

Lasīt vairāk

Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem

Foto: Shutterstock

Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.

Lasīt vairāk

Gaisīgā šokolādes rulete ar vaniļas krēmu

Foto: Shutterstock

Burvīga, gaisīga, mutē kūstoša šokolādes rulete ar krēmsiera maigo pildījumu. Ir grūti iedomāties vēl gaisīgāku kūku, jo šīs kūkas izcepšanai netiek izmantota ne karote miltu.

Lasīt vairāk

Nepieklājīgi gardā medus kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Šī ir īsta brīvdienu kūka, kas piestāv dienām, kad atļaujamies ko vairāk un lutinām savus draugus vai tuviniekus. Pirmās sezonas zemenes kombinācijā ar medus kūku uzreiz atmiņā uzjundī bērnību, tāpēc kūka noteikti būs īsts kārums arī mazajiem ēdājiem. Zemenes noteikti var aizstāt arī ar citām ogām - lai arī kādu interpretāciju katrs atļautos izveidot, kūka ir ļoti garda, turklāt to iemīlēs un ilgi atcerēsies pat tie, kas uz kūkām ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Gardākie šokolādes brauniji

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami, mitri un kārdinoši šokolādes brauniji.

Lasīt vairāk

'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu

Foto: DELFI

Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.

Lasīt vairāk

Šokolādes fadžs jeb mīkstā karamele no trīs sastāvdaļām

Foto: Privātais arhīvs

"Fadžs jeb mīkstā karamele, manuprāt, ir viens no vienkāršākajiem saldumiem, ko iespējams pagatavot mājās. Piesātināts ar šokolādi, kondensēto pienu un kalorijām - grēcīgi garšīgs! Ardievu, diēta!" tā recepti piesaka mūsu lasītāja Elīna Krišjāne Gustsone.

Lasīt vairāk

Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi

Foto: DELFI

Pavisam vienkārša konfekšu recepte, kuru ikviens var pagatavot mājās. Nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – šokolāde un zemesriekstu sviests – un formiņas, kur konfektēm sastingt. Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi būs lieliski našķi kā pašiem, tā dāvināšanai. No dotajām sastāvdaļām sanāks 12 konfektes.

Lasīt vairāk

Grēcīgi gardā dubultās šokolādes kūka ar putukrējumu un avenēm

Šo kūku pirmo reizi nogaršoju kādā draugu ballītē, kurā kāda no viešņām, vēloties iepriecināt namatēvu, bija atnesusi cienastu – pašas ceptu šokolādes kūku. Viesu bija daudz, kūka – ne pārāk liela, bet ar to mazo gabaliņu, ko man bija iespēja nogaršot, es sapratu – JĀ! Beidzot esmu atradusi izcili šokolādīgu šokolādes kūku, par kādu jau sen sen biju sapņojusi!

Lasīt vairāk

Svaigi banāni tumšajā šokolādē

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojams gardums reizēm, kad gribas ko saldu un garšīgu. Vajadzēs vien pāris banānus un mazliet izkausētas šokolādes, lai pagatavotu šīs svaigās "konfektes".

Lasīt vairāk

Vienkāršais šokolādes muss

Foto: DELFI

Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!