Brī, Holandes siers, mocarella un citi gardie sieri 24 kārdinošās maltītēs
Foto: Shutterstock

Siers ir viens no burvīgākajiem un dažādākajiem piena produktiem, kuru ikdienā pievienot vienkāršām vai nedaudz sarežģītākām maltītēm, lai izceltu tomātu, lapu salātu, kartupeļu un citu produktu garšu. To vairs neliekam tikai uz brokastu maizītēm vai nekaisām pāri picai. Siers būs lielisks salātos, zupās, sacepumos, bet garšas piedzīvojumā aizvedīs, likts uz siera plates kopā ar vīģu vai aveņu džemu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Makaronu ēdienos, picās un sacepumu virskārtās vislabākie būs tie sieri, kuri viegli kūst – Krievijas siers, Holandes siers, Čederas siers, Ženēvas siers, Edam siers, zilais siers, brī siers un citi.

Sieru ledusskapī uzglabā sviestpapīrā vai vaska papīrā, kurā to ietin tirgotājs – tas nodrošinās to, ka tam nepiekļūst gaiss un siers neapkalst. Tāpat labākā vieta, kur sieru glabāt, ir dārzeņu atvilktne – nekādā gadījumā to nevajadzētu likt ledusskapja durvju plauktiņos, kā arī kopā ar ļoti spēcīga aromāta produktiem, jo siers viegli "uzsūc" svešas smaržas. Pateicīgas glabāšanai ir arī kartona kastītes, kurās siers varēs "elpot".

Izmantojot maltītēs mīkstos sierus, tos pirms pievienošanas, piemēram, makaroniem, sarīvē. Lai rīvēšana padotos vieglāk, mīksto mocarellu, fontina vai kādu citu, aptuveni 20 minūtes pirms izmantošanas ievieto saldētavā.

Bet mīksto sieru veiksmīgākai sagriešanai, noderīgs palīgs būs zobu diegs – ar to fetas sieru, brinzu un kazas sieru itin viegli varēs sagriezt skaistās šķēlītēs.

Siera zupās visgardākie būs kausētie sieri, kurus zupai pievieno kādu brīdi, pirms tā gatava. Kausētais siers izkusīs un piešķirs dārzeņu zupai maigu garšu un skaistu krāsu. Bet, gatavojot čili vai gulaša zupu, pievieno tai sarīvētu cieto sieru, piemēram, parmezānu, Monterigo vai citu.

No siera nūjiņām, kas apvārtītas rīvmaizē, var pagatavot gardas uzkodas. Siera nūjiņu nelielos gabaliņus, kas apviļāti olā un pēc tam rīvmaizē, apcep vai fritē eļļā un pasniedz kopā ar kādu krējuma vai jogurta mērci.

Bet lielāku maizes klaipiņu var pārvērst par siera un ķiploku bumbu, sagriežot to viscaur šķērsām dziļās bedrītēs un griezuma vietas sapildot ar sarīvētu sieru un ar garšaugiem sajauktu sviestu.

Izvēlies kādu no "sierīgajām" Tasty.lv receptēm un ļaujies garšas baudījumam!

Tags

Kartupeļi Kausētais siers Čedaras siers Brie siers Brinza Fetas siers Holandes siers Kazas siers Krievijas siers Lapu salāti Mocarella Siers Zilais siers Tomāti Makaronu ēdieni Picas un karstmaizes Sacepumi Salāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form