Mēli var norīt – debešķīgas receptes izsmalcinātam mielastam ar garnelēm
Foto: Shutterstock

Jūras veltes nav no tiem produktiem, ko izvēlamies ikdienas ēdienkartē, bet kādu reizi jau var palutināt garšu kārpiņas ar kaut ko izsmalcinātāku. Turklāt garneles var pagatavot tik dažādi, ka būtu grēks tās pilnībā izslēgt no ikdienas ēdienkartes.

Ja sen nav baudītas garneles, bet negribas pārcensties ar to gatavošanu, vadies pēc šīm ''Tasty'' norādēm. Izkausē pannā dažas karotes sviestu, pievieno smalki sakapātas ķiploku daivas un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, cep. Tas prasīs vien dažas minūtes, jo ķiploki apcepas ļoti strauji (svarīgi tos nepiededzināt!). Kolīdz ķiploki apcepti, pievieno karaliskās garneles (neatlaidinātas), pārkaisi sāli un ļauj tām sutināties zem vāka. Aptuveni pēc 15 minūšu sutināšanas garneles būs kļuvušas rozā – tas arī ir gatavības rādītājs. Noslēgumā pārkaisi svaigi sakapātus zaļumus, citronpiparus un pasniedz ar visu sulu, kas izveidojusies pannā, tajā mērcējot bagetes vai čabatas šķēli. Ja vēl nodrošināsies ar glāzi baltvīna, nebūs tālu līdz Vidusjūras noskaņas izbaudīšanai.

Taču bez šī pagatavošanas veida vari iedvesmoties no kādas receptes, kur garneles izmantotas vēl 14 veidos – salātos, sacepumos, pievienotas pastai vai pat saceptas plācenīšu veidā. Garneļu pagatavošanai iespēju ir bezgala daudz, atliek vien izvēlēties tīkamāko un netraucēti izbaudīt katru kumosu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form