Foto: Shutterstock
Kas gan būtu svētdienas, ja tās netiktu pavadītas, ģimenei draudzīgi sasēžoties ap plāno pankūku šķīvi. Saldas, sāļas, ar ievārījumu apziestas vai pildītas ar biezpienu, sieru vai gaļu – galvenais, ka pankūkas. Lūk, recepšu lērums no "Tasty" biezās pavārgrāmatas, ko pamēģināt šajā pankūku svētdienā!

Plānās, mežģīņu, amerikāņu pufīgās, vācu kraukšķīgā – katrs var atrast to pankūku recepti, kas brīvdienas rītā visvairāk kārojas. Ja izvēlies cept plānās pankūkas, tad mīklu pagatavo šķidru jo šķidru un izlej uz pannas nelielu kausiņu, lai mīkla būtu pēc iespējas "plānāka" – tad pankūkas cepsies ātri. Bet pufīgākām pankūkām ievēro vienkāršo principu – necept tās uz pārāk lielas liesmas, citādi no ārpuses tās ātri apdegs. Bet, ja gribas paslinkot, ļauj darbiņu darīt cepeškrāsnij un izcep kādu lielo vācu pankūku. Lai garšīgi!

Klasiskās pankūkas ar gardu maltās gaļas pildījumu

Foto: Shutterstock

Zeltainas pankūkas ar sulīgu un sātīgu maltās gaļas pildījumu ir daudzu iecienīts ēdiens, ar ko var mieloties gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās. Mājās gatavotas tās garšos daudz labāk, nekā veikalā pirktās. It īpaši, ja aizdarīsi pankūkas ar karoti skāba krējuma.

Lasīt vairāk

Pufīgās ķirbju pankūkas

Foto: Shutterstock

Zeltainas un čaganas ķirbju pankūkas – īsts rudens sezonas kārums!

Lasīt vairāk

Greznās mežģīņraksta brīvdienu pankūkas

Foto: Shutterstock

Kurš gan spētu atteikties no kūpošām, tikko ceptām pankūkām, kas piepilda virtuvi ar kārdinošu aromātu! Šīs plānās pankūkas ir īpašas ne vien ar savu lielisko garšu, – tās cepoties iegūst ļoti glītu, smalkām mežģīnēm līdzīgu rakstu. Tādēļ šīs greznās pankūkas lieliski iederēsies uz tava brīvdienu brokastu galda.

Lasīt vairāk

Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem

Foto: Shutterstock

Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar mājas sieru un spinātiem

Foto: Shutterstock

Pildītas plānās pankūkas – piņķerīgs process, bet tik gards gala rezultāts, ka nav iespējams no garduma atteikties. Pamēģini pildīt plānās pankūkas ar spinātu un mājas siera maisījumu – ļoti garda variācija laiskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Ābolu pankūkas ar dzērveņu mērci

Foto: Privātais arhīvs

Saldeni skābas ābolu pankūkas, kam pāri pārlieta karsta dzērveņu mērcīte – īstens gardums! Recepti piedāvā "Tasty" brokastu recepšu konkursa dalībniece Lita.

Lasīt vairāk

Griķu miltu plānās pankūkas

Foto: DELFI

Pankūkas ir neatņemama brīvdienu un vēlo brokastu sastāvdaļa, tāpēc tiem, kas meklē idejas garšas dažādībai, vērts izmēģināt kviešu miltu alternatīvu – griķu miltus. Un nemaz nevajag domāt, ka pankūkas garšos pēc vārītiem griķiem – ēdāji nemaz nepateiks, ka izmantoti citi milti!

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.

Lasīt vairāk

Rauga pankūkas

Foto: Shutterstock

Rauga pankūkas – pufīgas un gardas brokastis vai launags. Pankūkas var pasniegt kā ar ievārījumu, tā skābo krējumu, šokolādes mērci vai saldu sīrupu.

Lasīt vairāk

Gardummīļu plānās pankūkas

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas pildīšanai

Foto: Shutterstock

Izcilas plānās pankūkas, kas piemērotas pildīšanai un tīšanas laikā neplīsīs, un saturēs pildījumu skaistā tīstoklītī. Pildījumam var izmantot sagatavotu malto gaļu, biezpienu vai sieru, banānus vai citus augļus.

Lasīt vairāk

Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar sieru un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Kārdinošas siera un zaļumu pankūkas brokastīm vai pēcpusdienas uzkodai. Papildini tās ar sezonas zaļumiem - tie var būt pētersīļi, dilles, baziliks, loki, spināti vai kādi citi zaļumi, kas garšo.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Griķu pankūkas ar siera mērci

Plānās griķu pankūkas ir tradicionāls ēdiens Francijā. Nedaudz riekstainajai griķu un pilngraudu miltu garšai, lieliski piestāv Ementāles siers, padarot ikdienišķo ēdienu par īpašu maltīti, kuru var pasniegt arī brīvdienu vēlajās brokastīs. Ja vēlies samazināt tauku daudzumu, izvēlies Emental Light sieru. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Vācu pankūkas

Foto: Shutterstock

Viens no darbietilpīgākajiem procesiem pankūku gatavošanā ir pankūku cepšana uz pannas. Reizēm liekas, ka mīkla nebeigsies nekad. Vācu pankūkas toties tevi atbrīvos no šīs trakās stāvēšanas pie pannas. Uzlej mīklu uz pannas un liec karstā cepeškrāsnī. Turklāt šīm pankūkām ir neticami krēmīga garša.

Lasīt vairāk

Vienkārša plāno pankūku mīkla

Foto: Shutterstock

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas

Foto: Shutterstock

Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!

Lasīt vairāk

Amerikāņu pankūkas laiskām brīvdienu brokastīm

Foto: Shutterstock

Laba ideja brīvdienu brokastīm - pankūkas amerikāņu gaumē. Kārdinoši brūnas, biezas un ļoti garšīgas - īpaši, ja pasniedz ar plūstošu kļavu sīrupu un svaigām ogām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!