Rāmen, tom kha un citas eksotiskas zupas: 20 receptes garšu ceļojumam uz Āziju
Foto: Shutterstock/ Woman's Weekly/REX/Vida Press/Ansis Roze/"Pērle" publicitātes foto kolāža

Vjetnamā, Taizemē, Ķīnā, Japānā un citās Āzijas valstīs ļoti populāras un iecienītas ir dažādas zupas. Izstrebjot tukšu bļodiņu, iespējams nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – piepildīt vēderu nepārēdoties un ar buljonu uzņemt papildus šķidrumu. Iestājoties vasarīgākiem laikapstākļiem, ir īstais brīdis ņemt piemēru no viedajiem austrumniekiem un biežāk iekļaut ēdienkartē eksotiskas zupas. Lūk, 20 receptes, kas tev palīdzēs iepazīst jaunus produktus, apgūt jaunas gatavošanas tehnikas un aizvedīs garšu ceļojumos uz Āziju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Array ( [id] => 44160797 [title] => Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli - pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/tradicionala-taizemiesu-zupa-tom-kha.d?id=44160797 [publish_date] => 2014-02-06 11:19:01 [picture_alt] => Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/2lBgT7ojQZs/tom-kha-zupa-taizemiesu-virtuve-ediens-48536447.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Ilrx1x1Qvo0/tom-kha-zupa-taizemiesu-virtuve-ediens-48536449.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/0YZ_Xd42GZw/tom-kha-zupa-taizemiesu-virtuve-ediens-48536445.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/pWFyS21GDos/tom-kha-zupa-taizemiesu-virtuve-ediens-48536449.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/VEeLLT-ODKI/tom-kha-zupa-taizemiesu-virtuve-ediens-48536449.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/LfzNtvOccAM/tom-kha-zupa-taizemiesu-virtuve-ediens-48536443.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha 

(3)

Array ( [id] => 46784531 [title] => Vistas un zaļo pupiņu buljonzupa taizemiešu gaumē [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/vistas-un-zalo-pupinu-buljonzupa-taizemiesu-gaume.d?id=46784531 [publish_date] => 2015-12-01 12:04:29 [picture_alt] => Vistas un rīsu nūdeļu zupa Taizemes gaumē [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/apKUWsrT-l8/azijas-kaposts-taizemiesu-edieni-zupa-buljons-nudeles-46784595.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Mdx2ccK4zSA/azijas-kaposts-taizemiesu-edieni-zupa-buljons-nudeles-46784597.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/HlH5OBJQT8M/azijas-kaposts-taizemiesu-edieni-zupa-buljons-nudeles-46784593.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/esVsCx3sPL4/azijas-kaposts-taizemiesu-edieni-zupa-buljons-nudeles-46784597.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/B6gcrr5g6Kk/azijas-kaposts-taizemiesu-edieni-zupa-buljons-nudeles-46784597.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/-mrhhIri7aQ/azijas-kaposts-taizemiesu-edieni-zupa-buljons-nudeles-46784591.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Vistas un zaļo pupiņu buljonzupa taizemiešu gaumē 

Array ( [id] => 51735171 [title] => Soli pa solim: kā mājās pagatavot spēcinošo pēcsvētku eliksīru – vjetnamiešu pho zupu [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Spēcinoša kaulu buljona piesūcinātas nūdeles, spēcinoši dārzeņi, sulīgi zaļumi un maigas gaļas šķēlītes vjetnamiešu iecienīto pho zupu padarījušas par īstu leģendu, ko iemīlējuši gardēži dažādās pasaules malās. Rīgā vien pho zupa ir nobaudāma vismaz deviņās ēstuvēs . Tiesa gan, prieks nav no lētajiem, jo par pieklājīga izmēra zupas bļodu jāšķiras no aptuveni 5-7 eiro. Tā kā tuvojas gada nogale, un statistika liecina, ka nākamajā rītā pēc svētkiem tīmeklī meklētākās ir spēcinošu zupu receptes, tad šoreiz skaidrosim, kā pho zupu, kas ir īsts pēcsvētku eliksīrs, pagatavot mājās – lētāk, garšīgāk un lielākā katlā. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/soli-pa-solim-ka-majas-pagatavot-specinoso-pecsvetku-eliksiru-vjetnamiesu-pho-zupu.d?id=51735171 [publish_date] => 2019-12-18 17:56:50 [picture_alt] => Soli pa solim: kā mājās pagatavot spēcinošo pēcsvētku eliksīru – vjetnamiešu pho zupu [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/dzYwE1ei3jM/051425e123eb692997-51769217.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/G59WV-4oTGE/051425e123eb692997-51769215.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/sbDbGE_K_us/051425e123eb692997-51769215.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/7nUgu9a-xF0/051425e123eb692997-51769213.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/fykkM04D7rA/051425e123eb692997-51769213.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/5GXEzfY_LFk/051425e123eb692997-51769207.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => onlydelfi ) [children] => Array ( ) )
Soli pa solim: kā mājās pagatavot spēcinošo pēcsvētku eliksīru – vjetnamiešu pho zupu 

(3)

Tags

Āzija Zupas receptes Zupas un buljoni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form