Tiramisu – salds kā kurtizānes skūpsts! 17 grēcīgi gardas receptes
Foto: Shutterstock kolāža

Maigs un gaisīgs kā pirmais sniegs šis saldais ēdiens, samtaini čaukstot, izkusīs mutē, liekot garšas kārpiņām tirpt no baudas. Ja var ticēt leģendai, tiramisu kūka esot bijusi 19. gadsimta Venēcijas kurtizāņu mīļākais saldais ēdiens. Rūpējoties par tavu baudījumu, "Tasty" komanda ir sagatavojusi 17 grēcīgi gardas tiramisu receptes.

Tiramisu burtiskā tulkojumā nozīmē "pacel mani augšā", bet metaforiski "dari mani laimīgu". Šis deserts tiek dēvēts arī par eņģeļu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes – Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar amareto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā izmanto olas baltumu, olu dzeltenumu aizvieto ar olu liķieri, bet "savoiardi" jeb dāmu pirkstiņus aizstāj ar mīkstām piparkūkām. Kafija ir teju vienīgā nemainīgā šī deserta sastāvdaļa.

Uzzināt ko vairāk par kafijas izmantošanu arī citos saldajos ēdienos vari šeit.

Klasiskajā tiramisu receptē izmanto vistu olas, bet, ja baidies lietot termiski neapstrādātas olas, vari aizstāt tās ar paipalu olām, jo, lietojot tās, salmoneloze neapdraud.

Šī saldā ēdiena gatavošanai vari izmantot ne vien lielāka izmēra traukus, kā ierasts, bet kārtot sastāvdaļas stikla glāzēs – šādi pasniegts tiramisu izskatīsies īpaši kārdinošs, jo būs saskatāmas visas tā kārtiņas.

Tiramisu pildījumam paredzēto putukrējumu labāk kul "pa vecai modei" – ar putojamo slotiņu. Šādi labāk varēsi kontrolēt putu gaisīgumu, jo tās nekādā gadījumā nedrīkst pārkult, turklāt tavu roku siltums šim izsmalcinātajam desertam piešķirs krietnu devu mīlestības, kas, mūsuprāt, ir viena no svarīgākajām šā leģendārā deserta sastāvdaļām.

Tags

Kafija maskarpones Sarakstu karuselis Dāmu pirkstiņi Saldais krējums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form