Foto: Shutterstock

Tieši šodien – 20. februārī, kad gaisā jau jaušamas pavisam pavasarīgas vēsmas un dzirdami skanīgi putnu treļļi, daudzas slāvu tautas sāk svinēt Masļeņicu – pareizticīgo svētkus, kas tradicionāli tiek atzīmēti nedēļu pirms Lielā gavēņa sākuma. Simboliski aizvadot ziemu un sagaidot pavasari, svētku nedēļas neatņemama sastāvdaļa ir dažādu pankūku cepšana un baudīšana, jo tiek uzskatīts, ka pankūku apaļā forma simbolizē sauli.

Karstas, zeltainas, tikko no pannas noņemtas pankūciņas, dāsni apziestas ar sviestu, pasniegtas ar vēsu skābo krējumu, rotātas un pildītas ar ikriem, sēnēm un visu citu, ko vien sirds vēlas. Mēs aicinām visus pankūkmīļus izmantot Masļeņicas svētkus kā lielisku iemeslu, lai šīs nedēļas laikā kaut vienu dienu palutinātu sevi un mājiniekus ar gardām pankūkām, iedvesmojoties no "Tasty" plašā un gardā recepšu klāsta. Dzīvo garšīgi!

Plānās pankūkas ar sieru un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar sieru un kapātiem zaļumiem – gan gardām brokastīm, gan pusdienām vai pat sātīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Pankūkas 'Suzette' apelsīnu karameļu mērcē

Foto: Shutterstock

Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.

Lasīt vairāk

Klasiskās pankūkas ar gardu maltās gaļas pildījumu

Foto: Shutterstock

Zeltainas pankūkas ar sulīgu un sātīgu maltās gaļas pildījumu ir daudzu iecienīts ēdiens, ar ko var mieloties gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās. Mājās gatavotas tās garšos daudz labāk, nekā veikalā pirktās. It īpaši, ja aizdarīsi pankūkas ar karoti skāba krējuma.

Lasīt vairāk

Pufīgās ķirbju pankūkas

Foto: Shutterstock

Zeltainas un čaganas ķirbju pankūkas – īsts rudens sezonas kārums!

Lasīt vairāk

Greznās mežģīņraksta brīvdienu pankūkas

Foto: Shutterstock

Kurš gan spētu atteikties no kūpošām, tikko ceptām pankūkām, kas piepilda virtuvi ar kārdinošu aromātu! Šīs plānās pankūkas ir īpašas ne vien ar savu lielisko garšu, – tās cepoties iegūst ļoti glītu, smalkām mežģīnēm līdzīgu rakstu. Tādēļ šīs greznās pankūkas lieliski iederēsies uz tava brīvdienu brokastu galda.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kabaču pankūkas ar dillēm

Foto: Shutterstock

Gardais vasaras dārzeņa – kabača – kārums. Sajauc sarīvētu kabaci ar mazliet olas, miltiem un garšaugiem, un rezultātā iegūsi ceptas, brīnumgardas pusdienas.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar mājas sieru un spinātiem

Foto: Shutterstock

Pildītas plānās pankūkas – piņķerīgs process, bet tik gards gala rezultāts, ka nav iespējams no garduma atteikties. Pamēģini pildīt plānās pankūkas ar spinātu un mājas siera maisījumu – ļoti garda variācija laiskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Pankūku sainītis ar malto gaļu un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Vēlajām brīvdienu brokastīm vienmēr piestāvēs pankūkas. Lai maltīti padarītu interesantāku, pagatavo tās pildītas ar malto gaļu, un tā vietā, lai salocītu, sasien sainītī.

Lasīt vairāk

Griķu miltu plānās pankūkas

Foto: DELFI

Pankūkas ir neatņemama brīvdienu un vēlo brokastu sastāvdaļa, tāpēc tiem, kas meklē idejas garšas dažādībai, vērts izmēģināt kviešu miltu alternatīvu – griķu miltus. Un nemaz nevajag domāt, ka pankūkas garšos pēc vārītiem griķiem – ēdāji nemaz nepateiks, ka izmantoti citi milti!

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.

Lasīt vairāk

Tikai trīs sastāvdaļas – pankūkas bez miltiem

Foto: DELFI

Pankūkas, pankūkas, pankūkas! Kuram gan tās negaršo? Bet reizēm nākas palauzīt galvu – piemēram, ja kādam ēdienkartē liegti milti. Labā ziņa – tādēļ nav jāatsakās no šīs brīnišķīgās brīvdienu rīta baudas! Internetā atradām recepti pankūkām, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, turklāt to sastāvā nav ne miltu, ne cukura! Nekavējāmies izmēģināt, izbaudījām un tagad iesakām arī citiem!

Lasīt vairāk

Rauga pankūkas

Foto: Shutterstock

Rauga pankūkas – pufīgas un gardas brokastis vai launags. Pankūkas var pasniegt kā ar ievārījumu, tā skābo krējumu, šokolādes mērci vai saldu sīrupu.

Lasīt vairāk

Gardummīļu plānās pankūkas

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas pildīšanai

Foto: Shutterstock

Izcilas plānās pankūkas, kas piemērotas pildīšanai un tīšanas laikā neplīsīs, un saturēs pildījumu skaistā tīstoklītī. Pildījumam var izmantot sagatavotu malto gaļu, biezpienu vai sieru, banānus vai citus augļus.

Lasīt vairāk

Lielās 'mežģīņu' pankūkas

Foto: Shutterstock

Burvīgas, mīkstas, ažūras kā mežģīnes pankūkas, kuru noslēpums ir verdošā ūdenī iejaukta dzeramā soda. Pankūkas cepot, lai nevajadzētu pārāk daudz taukvielas, mīklai pievieno eļļu. Vēlams izvēlēties pēc garšas neitrālu un neuzmācīgu eļļu. Piemērotas būs dažādu riekstu eļļas, vīnogu kauliņu eļļa vai kāda cita pankūkām piemērotas garšas eļļa.

Lasīt vairāk

Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.

Lasīt vairāk

Mazās sviesta pankūkas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas gardas brokastu pankūkas. Mīklai tiek pievienots sviests, tādēļ, pankūkas cepot, būs nepieciešams ļoti neliels taukvielu daudzums. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 12 mazās pankūkas.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar sieru un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Kārdinošas siera un zaļumu pankūkas brokastīm vai pēcpusdienas uzkodai. Papildini tās ar sezonas zaļumiem - tie var būt pētersīļi, dilles, baziliks, loki, spināti vai kādi citi zaļumi, kas garšo.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Griķu pankūkas ar siera mērci

Plānās griķu pankūkas ir tradicionāls ēdiens Francijā. Nedaudz riekstainajai griķu un pilngraudu miltu garšai, lieliski piestāv Ementāles siers, padarot ikdienišķo ēdienu par īpašu maltīti, kuru var pasniegt arī brīvdienu vēlajās brokastīs. Ja vēlies samazināt tauku daudzumu, izvēlies Emental Light sieru. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Fiksās banānu pankūkas brīvdienām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Lasīt vairāk

Plānās griķu pankūkas ar kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Ļoti gardas un veselīgas griķu pankūkas, kuras ažūras kā mežģīnes padarīs raugs. Pasniedz ar kūpinātu lasi un karoti skāba krējuma, grezno ar smalki sagrieztiem lociņiem vai dillēm.

Lasīt vairāk

Vācu pankūkas

Foto: Shutterstock

Viens no darbietilpīgākajiem procesiem pankūku gatavošanā ir pankūku cepšana uz pannas. Reizēm liekas, ka mīkla nebeigsies nekad. Vācu pankūkas toties tevi atbrīvos no šīs trakās stāvēšanas pie pannas. Uzlej mīklu uz pannas un liec karstā cepeškrāsnī. Turklāt šīm pankūkām ir neticami krēmīga garša.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Slinkās kartupeļu pankūkas ar krējumu

Foto: J.Roze

Zeltainas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām, pagatavojamas nieka 20 minūtēs. Baudi tās ar krējumu.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.

Lasīt vairāk

Gaisīgās biezās pankūkas

Foto: Shutterstock

Brīvdienu rītiem gardās biezās pankūkas no sakultiem olbaltumiem.

Lasīt vairāk

Kommorgenvīderi jeb plāno pankūku pildījums no subproduktiem

Kommorgenvīderi jeb smeķīgs plāno pankūku pildījums no subproduktiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!