Ja silta ābolkūka vislabāk garšo ar saldējumu, pateicoties temperatūru kontrastam, mutē radot ļoti patīkamu garšu sprādzienu, tad padzisušu kūku vislabāk pasniegt ar siltu vaniļas (recepti atradisi te) vai karameļu mērci (recepti meklē šeit), kas īpaši labi saderēs ar skābenajām ābolu šķēlītēm.
Lai labi garšo!
Fiksā kefīra mīklas ābolkūka
Ābolkūka steidzīgajiem – gardums pie tējas, kafijas vai piena glāzes.
Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'
Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.
Ābolu plātsmaize ar mandeļu skaidiņu virskārtu
Mazliet citādāka ābolu plātsmaize, kuras pamatne ir no drumstalu mīklas, vidū gardi āboli, bet virskārta nosēta ar saldenām mandeļu skaidiņām.
'Šarlotka' jeb ābolu kūka ar rozīnīti
Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.
Ātrā ābolkūka ar īrisa karameļu mērci jeb 'tarte tatin'
Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.
Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Ābolu kūka ar Filadelfijas siera un olbaltumu cepurīti
Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!
Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci
Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.
Kūka ar āboliem un mellenēm
Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Ātrā kārtainās mīklas ābolkūka ar marcipānu
Vizuāli pievilcīga un ļoti ātri pagatavojama kūka ābolu ražas laikam.
Paradīzes ābolkūka ar vaniļu
Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.