Foto: DELFI
Ir vērts svētdien pamosties tā paagrāk un taisnā ceļā doties uz virtuvi, lai Tēva dienā sarūpētu saldu pārsteigumu ģimenes stiprajam balstam – vienmēr darbīgajam, mīļajam un visā pasaulē vislabākajam tētim. Ja tev ir iedvesma ķerties pie darba, bet trūkst ideju, mēs iesakām izmantot pašamāju aromātiskos ābolus. Sulīga un vēl silta ābolkūkas šķēle, kas papildināta ar kūstoša plombīra bumbu, pat visskarbākā tētuka sejai liks atplaukt smaidā.

Ja silta ābolkūka vislabāk garšo ar saldējumu, pateicoties temperatūru kontrastam, mutē radot ļoti patīkamu garšu sprādzienu, tad padzisušu kūku vislabāk pasniegt ar siltu vaniļas (recepti atradisi te) vai karameļu mērci (recepti meklē šeit), kas īpaši labi saderēs ar skābenajām ābolu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Fiksā kefīra mīklas ābolkūka

Foto: Shutterstock

Ābolkūka steidzīgajiem – gardums pie tējas, kafijas vai piena glāzes.

Lasīt vairāk

Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'

Foto: Privātais arhīvs

Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Ābolu plātsmaize ar mandeļu skaidiņu virskārtu

Foto: DELFI

Mazliet citādāka ābolu plātsmaize, kuras pamatne ir no drumstalu mīklas, vidū gardi āboli, bet virskārta nosēta ar saldenām mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

'Šarlotka' jeb ābolu kūka ar rozīnīti

Foto: Publicitātes attēls

Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.

Lasīt vairāk

Ātrā ābolkūka ar īrisa karameļu mērci jeb 'tarte tatin'

Foto: Shutterstock

Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.

Lasīt vairāk

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Foto: Shutterstock

Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Lasīt vairāk

Ābolu kūka ar Filadelfijas siera un olbaltumu cepurīti

Foto: Privātais arhīvs

Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Lasīt vairāk

Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.

Lasīt vairāk

Kūka ar āboliem un mellenēm

Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

Lasīt vairāk

Ātrā kārtainās mīklas ābolkūka ar marcipānu

Vizuāli pievilcīga un ļoti ātri pagatavojama kūka ābolu ražas laikam.

Lasīt vairāk

Paradīzes ābolkūka ar vaniļu

Foto: Shutterstock

Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!