Darbadienu klasika. Ēdieni, kurus visērtāk saldēt un pēc tam uzsildīt
Foto: Shutterstock

Vakarā pēc garas dienas, kad atgriezies mājās, iespējams, ēdiena gatavošana ir pēdējais, par ko gribas domāt, bet ģimenē visi grib ēst un cepti kartupeļi jau sen apnikuši.

Par milzīgu atspaidu ikdienas vakariņu maltītēm var kļūt ēdieni, ko sagatavo brīvdienās, daļu sasaldējot, daļu noglabājot ledusskapī un šādā vakarā tos ātri sasildot. No lielā un dažādā ēdienu klāsta daži ēdieni ir piemērotāki šādai uzglabāšanai un sildīšanai. Kuras ēdienu grupas būtu piemērotākās šādām straujām temperatūras maiņām? Atbild meklē Rodale's OrganicLife autori.

Pupiņu čili

Viens no piemērotākajiem ēdieniem sildīšanai ir pupiņu čili, kas var būt gan ar gaļu, gan veģetārs. Čili ļoti labi glabājas ledusskapī vairākas dienas, tas lieliski panes sildīšanu. Daļu čili var sasaldēt. Čili var ēst vienu pašu vai izmantot kā piedevu vārītiem rīsiem. Mēs iesakām izmēģināt šādu čili recepti.

Sacepums

Sacepumu sagatavo līdz solim, kad tas jāliek cepeškrāsnī. Tas lieliski panes saldēšanu, un vakarā, kad nākamajā dienā vēlas sacepumu cept, to no saldētavas pārliek parastā ledusskapja nodalījumā. Ļoti ērti sagatavot mazās sacepumu porciju panniņas. Ja sacepumam tiek pievienota ola vai kāda krējuma mērce, to pieliek cepšanas dienā. Sacepumu izvēle ir ļoti liela, centies izmantot sezonas dārzeņus un saknes. Varbūt tevi var iekārdināt šis sātīgais veģetārais sacepums.

Lēni sutināta gaļa

Lai arī šī ēdiena gatavošana it kā aizņem laiku, tomēr galveno darbu paveic cepeškrāsns. Sutini gaļu brīvdienā un, kamēr gaļa krāsnī, vari padarīt daudzas citas lietas, ir tikai jāuzliek atgādinājumam taimeris, lai neaizmirstu, ka cepeškrāsnī sutinās gaļa.

Šāda gaļa ir sulīga un garda, un tai parasti ir pietiekami daudz mērces, kas arī paliek pāri. Pēc brīvdienu pusdienām atlikušo gaļu sagriež gabaliņos, liek mērcē un sasaldē. Darbdienas vakarā mērci sasilda un pasniedz ar makaroniem, kartupeļiem vai rīsiem. Piedāvājam izcilu maltās gaļas mērci, kuru var sasaldēt pa porcijām un izmantot ne tikai kā mērci, bet pievienot dažādiem sacepumiem, lazanjai, pildīt paprikā un kabačos.

Zupa

Protams, zupa ir perfekts ēdiens, lai to varētu sildīt un ēst vismaz divas dienas, bet, ja zupa ir palikusi vēl pāri, to var sasaldēt. Pēc tam zupu var izmantot mērču pagatavošanai, to uzsildot un sablendējot, pievienojot krējumu. Pasniedz ar jebkurām ātri pagatavojamām piedevām, kas garšo. Un, protams, buljons, kas jebkuru tavu sautējumu un mērci pārvērtīs par izcilu un gardu maltīti. Izvāri buljonu, recepti vari izlasīt šeit, pagatavo vārīšanas dienā zupu, bet pārējo sasaldē pa porcijām un izmanto pēc vajadzības.

Piedāvājam klasiskus ēdienus tavu darba dienu vakara maltītēm, ēdienus, kas lieliski panes saldēšanu un sildīšanu.

Source

Tasty

Tags

Ēdieni Gaļas ēdieni Sacepumi Zupas un buljoni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form