Foto: Shutterstock
Gardie makaroni ar sieru un dārzeņiem noderēs vienmēr, kad, atnākot no darba mājās, visiem gribas ēst kā vilkiem, bet ledusskapis ir pustukšs, turklāt ģimene uzkata, ka sātīgs ēdiens top piecās minūtēs.

Lai arī makaroni ar sieru un dārzeņiem ikdienā visbiežāk būs tādi, kāds siers aizķēries ledusskapī un kādi dārzeņi - kastītē, tomēr liela nozīme labam iznākumam šī ēdiena garšas buķetē ir arī garšvielām un tavai pārliecībai, un pieredzei par dažādo produktu saderību.

Neapšaubāmi, vissaderīgākais no dārzeņiem ar makaroniem un sieru ir tomāts, bet arī citi dārzeņi ļoti labprāt "draudzējas" ar pirmajiem diviem produktiem. Fantāzijas atraisīšanai varētu tikai piebilst, ka makaroniem ar sieru un dārzeņiem var pievienot arī zivs vai ceptas vistas gabaliņus vai kubiņos sagrieztu kotleti.

Piedāvājam 17 idejas makaroniem ar sieru un dārzeņiem - izvēlies pārbaudītas vērtības un iepriecini ģimeni!

Fusilli pasta ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē

Foto: Publicitātes foto

Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Penne pasta ar žāvētu lasi un krēmsiera mērci

Foto: Publicitātes foto

Piecpadsmit minūšu darbošanās pie plīts un rezultāts – garda un sātīga maltīte. Uzmanies ar sāls pievienošanu, jo kaperi un žāvētais lasis satur pietiekami daudz sāls. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Klasiskie makaroni ar sieru

Pajautājiet jebkuram bērnam, kas ir viņa mīļākais ēdiens, ja neskaita kartupeļu frī! Atbilde būs - makaroni ar sieru! Un arī visparastākos makaronus ar sieru var pagatavot tā, ka maltīte būs izsmalcināta un to novērtēs arī īsti gardēži. Pie darba!

Lasīt vairāk

Tagliatelle makaroni ar spinātiem un ķiršu tomātiem

Ķiršu tomātiņi, spināti, zemesrieksti un balzamiko - izcila piedeva tavai iecienītākajai pastai. Pagatavo izsmalcināti vienkāršas vakariņas vienā acumirklī.

Lasīt vairāk

'Tagliatelle' pasta ar puraviem un papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un itāliska maltīte pusdienām vai vieglām vakariņām. Tagliatelle nūdeles šķīvī mīsies ar puraviem un košām paprikas šķēlītēm, bet garšu atsvaidzinās timiāns. Asumiņu maltītei piedos ne vien ķiploks, bet druska čili.

Lasīt vairāk

Pasta ar zilo sieru, spinātiem un ciedru riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārša ideja, kā ātri pagatavot maltīti un atgūt enerģiju pēc nogurdinošas dienas. Spinātu lapas piešķirs makaroniem svaigumu, zilais siers - pikantumu, savukārt ciedru rieksti - kraukšķīgumu un papildu sātīgumu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Superātrie makaroni ar sieru un dārzeņiem – pagatavojami vienā katliņā

Man vienmēr ir paticis izdomāt jaunus veidus, kā pagatavot makaronus ar sieru - esmu gatavojusi makaronu un siera zupu, makaronu un siera kēksiņus, makaronu un siera picu. Un vēl dažādas variācijas. Kaut kā man tas padodas.

Lasīt vairāk

Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto

Foto: Shutterstock

Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto neliks vilties nevienam. Garšīgā, riekstainā pesto mērce, kas papildināta ar fantastisko maskarponi, dos sātu un apmierinājumu. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgas grilētas paprikas, kuras vari cept cepeškrāsnī pati vai izmantot jau konservētas paprikas.

Lasīt vairāk

Zilā siera un saldkrējuma mērce makaroniem vai rīsiem

Foto: Shutterstock

Ļoti garda, vienkārši un ātri pagatavojama zilā siera un saldā krējuma mērce rīsiem.

Lasīt vairāk

Pasta ar pākšaugiem un pesto

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Foto: Vida Press

Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lasīt vairāk

Lazanja ar ananasiem un spinātiem

Foto: Shutterstock

Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.

Lasīt vairāk

Spageti ar lēcu mērci

Foto: DELFI

Sātīga maltīte ar šķietami neierastu papildinājumu iecienītajiem spageti.

Lasīt vairāk

Lazanja ar rikotu un tomātiem

Foto: Shutterstock

Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.

Lasīt vairāk

Krēmīgā siera mērce 'Alfredo' ar Orzo pastu

Foto: DELFI

Orzo ir īpašs makaronu veids, kas izskatās kā rīsi. Pastas graudiņi ir ļoti universāli, jo tos var izmantot visdažādākajās receptēs, arī zupās un salātos. "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē "Tasty.lv" un restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis orzo pastu gatavoja ar krēmīgu sviesta un siera mērci "Alfredo".

Lasīt vairāk

Ar ķirbi, plūmēm un sieru pildīta pasta garšaugu sviesta mērcītē

Foto: Privātais arhīvs

Piesakoties "Džiugas" siera ēdienu meistarklasei restorānā "Aqua Luna", "Tasty.lv" lasītājs Renzo Zucchiatti iesaka interesantu recepti - paša gatavotu pastu, kas pildīta ar dzelteno ķirbi, žāvētām plūmēm un cieto sieru un aizdarīta ar garšaugu sviesta mērcīti. Receptes autors šo ēdienu nosaucis par "Vecmāmiņas cepurītēm" un norāda, ka visu gatavojis no Latvijas produktiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!