Foto: Shutterstock
Ziemīgiem laikapstākļiem piestāv sātīgākas maltītes, ko notiesāt ģimenes vai draugu pulkā. Tā vietā, lai gatavotu kādu sātīgu lazanju vai pasūtītu milzīgu picu, "Tasty" ierosina citu tikpat sierīgu alternatīvu – kādu vienkāršu sacepumu, kurā apvienotas katram ēdājam tīkamās sastāvdaļas. Lūk, 18 receptes, kas pielāgosies dažādām gaumēm!

Nav noslēpums, ka sacepums bez siera var arī iztikt. Bet piekritīsiet, ka ar krietnu izkusuša siera kārtu kartupeļi, maltā gaļa un citas sacepumā ieliktās sastāvdaļas garšo daudz labāk. Neatkarīgi no tā, vai tas ir vienkāršs dārzeņu sacepums, pupiņu sacepums, ziedkāpostu sacepums vai tāds, kurā ir kāda tiesa maltās gaļas vai vistas gaļas gabaliņu, izvēlies sieru, kas būs labi kūstošs un nepārvērtīsies nepārgriežamā un cietā garoziņā.

Tas var būt fetas siers, mīkstais mocarellas siers, no kārbiņas izķeksēts svaigais siers vai sarīvēts Krievijas, Holandes vai kāds cits – sacepumā lieliski iederēsies ikkatrs. Piemēram, pamēģini klasiskajam dārzeņu sacepumam pievienot mocarellas šķēlītes. Vai kartupeļu un maltās gaļas sacepumam pievienot kausēto sieru. Bet, ja prāts nesas uz vēl neizbaudītām lietām, tad iesakām pamēģināt pupiņu sacepumu ar ne tik slepeno sastāvdaļu – sieru, protams. Lai labi garšo!

Makaronu un vistas gaļas sacepums ar mocarellu

Gards un sātīgs makaronu un vistas maltās gaļas sacepums. To sulīgāku padarīs tomātu mērce, bet īpaši sildošu sajūtu radīs izkusušais mocarellas siers.

Lasīt vairāk

Ar mocarellu pildīti baklažāni sicīliešu gaumē

Foto: Shutterstock
Savu versiju par itāliešu tradicionālo "aubergine parmigiana" - ar mocarellu pildītiem baklažāniem aromātiskā tomātu mērcē, piedāvā šobrīd Latvijā dzīvojošs sicīlietis Džuzepe Palmeri, piebilstot, ka Sicīlijas krodziņu un restorānu ēdienkartēs šīs debešķīgi gardais ēdiens slēpjas aiz nosaukuma "parmigiana di melanzane".

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu un siera sacepums

Vienkāršs ziedkāpostu sacepums, kas papildināts ar siera mērci un sarīvētu sieru virskārtā. Vari izmantot kā Parmezāna sieru, tā rīvētu Krievijas, Holandes vai kādu citu labi kūstošu sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock
Sātīgai ēdienreizei – gards kartupeļu sacepumu ar sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļu biezputras, maltās gaļas un tomātu sacepums

Kartupeļu, maltās gaļas un tomātu sacepums – sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums

Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru

Maltās gaļas, kartupeļu un kausēta siera sacepums - un ģimene pilniem vēderiem.

Lasīt vairāk

Sātīgais pupiņu sacepums ar marinētiem pipariem un sieru

Dienās, kad gribas sasildīties ar kaut ko sulīgu, bet reizē apetīti remdinošu, šis dārzeņu sacepums ar siera un olu "cepurīti", būs īstajā vietā un laikā. Pat zvērināti gaļēdāji tikai pēc maltītes nobaudīšanas attapsies, ka labi paēsts pat bez gaļas klātbūtnes ēdienā.

Lasīt vairāk

Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu

Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!

Lasīt vairāk

Saulainais dārzeņu sacepums ar kabaci un mocarellu

Foto: DELFI
Kraukšķīgas kabaču šķēlītes, kas cieši izkārtotas ar tomātiem – pamats gardam sacepumam. Papildini to ar kūstošo mocarellu vēl labākai garšai.

Lasīt vairāk

Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock
Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.

Lasīt vairāk

Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums

Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un siera sacepums

Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru

Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock
Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Vienkāršais griķu-siera sacepums no četrām sastāvdaļām

Sātīgs griķu – siera sacepums brangām pusdienām, kas īpaši labi garšos ar skābu krējumu un sālīta vai marinēta gurķa šķēlēm.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kabaču kārtainais sacepums

Ļoti vienkāršs un gards veids, kā salīdzinoši īsā laikā un ar minimālu darbu pabarot kuplāku ēdāju pulku. Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars. Viņš arī iesaka vistas fileju šajā receptē aizstāt ar tītara gaļu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums

Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!