No maizītēm līdz suflē – sātīgi ēdieni ar grēcīgo sieru
Foto: Shutterstock

Nedēļas izskaņā esam pelnījuši sevi palutināt, un kāpēc gan tas nevarētu būtu siers, kura pagatavošanas iespējas ir tik dažādas, ka teju katram ģimenes loceklim var piemērot savu recepti apetītes remdināšanai.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Ne velti siers ir viena no uzkodu plates pamatsastāvdaļām – to daudzveidīgā garša palutina garšu kārpiņas, labi sader kopā kā saldiem, tā sāļiem ēdieniem, turklāt ir gana sātīgs, lai reizēm ēstu vienu pašu. Čedaras, Parmezāns, zilais siers, grilsiers un visiem zināmā klasika – Holandes un Krievijas siers, tā ir tikai daļa no sierīgā piedāvājuma, ar ko vērts pagrēkot laiku pa laikam. Ja meklē padomus siera izvēlē un to glabāšanā, lasi šeit.

Vai tā būtu karstmaize, viegli kraukšķīga garoziņa uz sacepuma, piedeva salātiem vai sātīga šķēle sviestmaizē, sieram vajadzētu būt katra ledusskapī. Izsmalcinātākām maltītēm izvēlies brī, kādu cietā tipa sieru, pūdēto vai Ementāles sieru, bet ikdienišķam ēdienam labi derēs Krievijas vai Holandes siers.

Ja esi siera cienītājs, bet negribas aprobežoties vien ar karstmaizēm vai sacepumu, vērts pamēģināt fetas vai zilo sieru iepildīt sēnēs un izcept cepeškrāsnī. Siers ir visai laba piedeva krēmzupai, tāpat vismaz reizi jāizmēģina siera suflē – gaisīgs kā mākonis un uz mēles kūstošs. Mājas ballītei pagatavo siera standziņas vai picas maizītes ar bagātīgu siera kārtu, bet grila sezonas atklāšanā noteikti izmēģini grilsieru.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Siers Čedaras siers Holandes siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form