No maizītēm līdz suflē – sātīgi ēdieni ar grēcīgo sieru
Foto: Shutterstock

Nedēļas izskaņā esam pelnījuši sevi palutināt, un kāpēc gan tas nevarētu būtu siers, kura pagatavošanas iespējas ir tik dažādas, ka teju katram ģimenes loceklim var piemērot savu recepti apetītes remdināšanai.

Ne velti siers ir viena no uzkodu plates pamatsastāvdaļām – to daudzveidīgā garša palutina garšu kārpiņas, labi sader kopā kā saldiem, tā sāļiem ēdieniem, turklāt ir gana sātīgs, lai reizēm ēstu vienu pašu. Čedaras, Parmezāns, zilais siers, grilsiers un visiem zināmā klasika – Holandes un Krievijas siers, tā ir tikai daļa no sierīgā piedāvājuma, ar ko vērts pagrēkot laiku pa laikam. Ja meklē padomus siera izvēlē un to glabāšanā, lasi šeit.

Vai tā būtu karstmaize, viegli kraukšķīga garoziņa uz sacepuma, piedeva salātiem vai sātīga šķēle sviestmaizē, sieram vajadzētu būt katra ledusskapī. Izsmalcinātākām maltītēm izvēlies brī, kādu cietā tipa sieru, pūdēto vai Ementāles sieru, bet ikdienišķam ēdienam labi derēs Krievijas vai Holandes siers.

Ja esi siera cienītājs, bet negribas aprobežoties vien ar karstmaizēm vai sacepumu, vērts pamēģināt fetas vai zilo sieru iepildīt sēnēs un izcept cepeškrāsnī. Siers ir visai laba piedeva krēmzupai, tāpat vismaz reizi jāizmēģina siera suflē – gaisīgs kā mākonis un uz mēles kūstošs. Mājas ballītei pagatavo siera standziņas vai picas maizītes ar bagātīgu siera kārtu, bet grila sezonas atklāšanā noteikti izmēģini grilsieru.

Source

Tasty

Tags

Siers Čedaras siers Holandes siers
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form