Jāņu neatņemama sastāvdaļa – šašliks. Kāpēc jāēd ar mēru un nedrīkst piededzināt
Foto: Shutterstock

Šašliks ir īsts vasaras sezonas vēstnesis, jo, parādoties pirmajam siltajam laikam, visapkārt jūtama gaļas cepšanas smarža. Arī kārtīgs latvietis savas Jāņu svinības nevar iedomāties bez gaļas marinēšanas un grilēšanas, kas nereti pārvēršas par kopīgu aktivitāti, jo blakus grilam raisās vislabākās sarunas.

Reizēs, kad izdevies izcept tik gardu šašliku, ka mēli var norīt, gribas grēkot un apēst vairāk nekā vēders ņem pretim un būtu ieteicams. Tāpat arī kāds vairāk piededzis gabaliņš netiek smādēts un ātri vien tiek norīts, ar humoru piebilstot: ''Tā jau oglīte, vēders nesāpēs!'' Arī siekalu raisošā smarža apbur tik ļoti, ka aizmirstas gaļai uzkost kādu dārzeni vai citas piedevas. Un, protams, kečupa mīļi nelaidīs garām iespēju gabaliņus tajā pamērcēt. Taču kā jau par visu – kas par daudz, tas par skādi.

Pirms jāņabērni jau sabraukuši un svētku mielasts jāceļ galdā, piedāvājam iepazīties ar šašlika ietekmi uz veselību, piemēram, kādas uzturvielas satur gaļa, kāpēc apdedzis šašliks nepalīdzēs pret vēdergraizēm un kāpēc nedrīkst aizmirst par piedevām. Tāpat uzzini, kā pēc dažādām un vienkāršām receptēm pagatavot visgardāko šašliku, kas svētku dienā pavisam noteikti saņems pa kādam komplimentam.

Source

DELFI Viņa

Tags

Lolita Neimane Šašliks Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form