Skābenās veselības ogas – upenes. Kas tajās vērtīgs, un ko no tām pagatavot
Foto: Shutterstock

Kādu upeņu krūmu ir iespējams atrast teju katrā piemājas dārziņā, tomēr, ja salīdzina ar ķiršiem, avenēm vai zemenēm, šīs ogas ir krietni mazāk mīlētas. Vismaz svaigā veidā tās ēdam krietni mazākos daudzumos. Arī tirdzniecības vietās upeņu sezonas laikā būs krietni vien mazāk nekā saldo ogu. Tomēr arī šīs ogas ir ļoti veselīgas un var palīdzēt uzlabot veselību.

Pateicoties to izteiktajam aromātam un garšai, upenes mēdz izmantot dažādu ēdienu un dzērienu pagatavošanai. Tomēr tās nebūt nav peļamas arī svaigā veidā. Turklāt, svaigi salasītas, šīs ogas ir krietni veselīgākas, jo tajās būs vairāk C vitamīna un citu vērtīgu vielu.

Ieskaties un uzzini, kas vērtīgs aromātiskajās ogās un kad ar to ēšanu nevajadzētu aizrauties. Tāpat piedāvājam iepazīties ar gardu un interesantu ēdienu receptēm, kurās bez upenēm neiztikt.

Source

DELFI Viņa

Tags

Veselīgi produkti Veselīgs dzīvesveids Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form