Foto: Shutterstock
Gada siltajā sezonā ne katru dienu kārojas kreptīgas vakariņas ar gaļu. Taču, lai nebūtu jāremdē izsalkums ar sviestmaizēm un našķiem, kas nu kuram pa rokai, ļauj par vieglo maltīti parūpēties cepeškrāsnij.

Tie var būt jaunie kartupelīši, kas apviļāti garšaugos un sālī, garšvielām apbērti burkāni, kraukšķīgi izcepts ziedkāposts vai pat rāceņi. Izmēģināšanas vērta noteikti ir arī recepte neparastajam salikumam ar saldajiem kartupeļiem, medu un kanēli, tāpat garšu kārpiņām kas nebijis, iespējams, šķitīs, baudot krāsnī ceptos redīsus. Variāciju ir tik daudz! Un kas labi, atliek vien sagatavot dārzeņus, bet par pārējo parūpēsies cepeškrāsns, tāpēc pie plīts nebūs jāpavada daudz laika.

Jebkura no ''Tasty'' krājuma receptēm labi garšos bez piedevām, bet vari katru no tām papildināt ar svaigiem salātiem vai kādu sātīgu mērci. Piemēram, siltā siera mērce maltīti nekavējoties padarīs pamatīgāku, savukārt jogurta mērce ar zaļumiem vai iemaisītu pesto, patīkami atsvaidzinās izcepto tiesu.

Lai garda dienas noslēdzošā maltīte!

Krāsnī cepti redīsi

Foto: Shutterstock

Visai neparasta piedeva pamatēdienam – cepeškrāsnī cepti redīsi. Dārzeņiem pavasarīgu spirgtumu piešķirs citronu sula. Maltīti bauda tāpat vai pasniedz ar gaļu un salātiem.

Lasīt vairāk

Cepti pikantie burkāni

Foto: Shutterstock

Ātrs un garšīgs veids, kā veselīgos burkānus notiesāt pusdienās kopā ar kādu gaļas maltīti. Burkānu garšu izcels ne vien pievienotās garšvielas, bet arī svaigā citrona sula un pētersīļi.

Lasīt vairāk

Cepti ziedkāposti ar brokoļu mērci

Foto: Shutterstock

Garda, visnotaļ vienkārši pagatavojama recepte no ēdienu mākslinieka, britu virtuves virtuoza Džeimija Olivera repertuāra. Iespējams, liela daļa no nepieciešamajiem produktiem jau atrodama mājās, kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu? Šai receptei labi var izmantot gan saldētus, gan arī svaigus dārzeņus. Ēdiena garša mainīsies, ja tiks izmantotas dažādas siera šķirnes.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rozmarīna kartupelīši

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti dārzeņi ar dažādiem rīsiem un lēcām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Rīsu maltītēm ne vienmēr jāsastāv tikai no viena veida rīsiem. Dažādo pusdienas vai vakariņas, pagatavojot maltīti no brūno, sarkano un savvaļas rīsu maisījuma. To pēc tam iemaisi krāsnī ceptos dārzeņos, pievieno mazliet neierastus papildinājumus, piemēram, riekstus un granātābola sēkliņas, un garšu ceļojums var sākties!

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas bietes ar Fetas sieru un pesto

Foto: Shutterstock

Interesantu garšu meklētājiem jāizmēģina šī cepto biešu recepte no "Lido" šefpavāru krājumiem.

Lasīt vairāk

Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!

Lasīt vairāk

Cepti dārzeņi sicīliešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Itāļi nudien ir parūpējušies par visu to labāko. Krāsnī cepti dārzeņi ar riekstiem un rozīnēm. Un nemaz nevajag baidīties no sīpoliem un ķiplokiem, kas gribēs, bučosies tāpat!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti cukīni ar ķirštomātiem un kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārša un sildoša maltīte reizēm, kad ir vēlēšanās apēst ko veģetāru. Krāsnī ceptie cukīni būs īpaši gardi un pikanti, pateicoties čili pārslām.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepts ziedkāposts

Foto: Shutterstock

Lieliska recepte, kā ziedkāpostu pagatavot garšām bagātīgu. Vispirms to nedaudz apvāra buljonā, bet pēc tam veselu cep cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Ratatouille, kas pārsteigs ikvienu

Šis ēdiens ir lieliski piemērots nesteidzīgiem brīvdienu vakariem, jo tā cepšana aizņem daudz laika, tomēr rezultāts ir brīnišķīgs! Pārsteigsiet ikvienu savu draugu un ģimenes locekli! Tā mums raksta receptes autore Anita Marija Podniece, piesakoties Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti baklažāni ar krēmsieru

Foto: Privātais arhīvs

Gards un vienkāršs dārzeņu ēdiens vakariņām – krāsnī ceptas baklažāna ripiņas ar papriku un spinātiem. Sāta sajūtu maltītei piešķirs slepenā sastāvdaļa – krēmsiers.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rāceņi

Foto: Shutterstock

Dažādo savu ēdienkarti un ceptu kartupeļu vietā izcep krāsnī rāceņus. Šis cepšanas paņēmiens noderēs arī kāļiem un citām saknēm.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavoti kabači ar siera cepurītēm

Foto: Privātais arhīvs

Pavisam vienkārši pagatavojama un garda recepte. Ceptās kabaču šķēlītes ar sieru Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursa ietvaros.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar kanēli un medu

Foto: Shutterstock

Saldo kartupeļu piedeva gaļas ēdieniem vai salātiem. Tie būs īpaši aromātiski, pateicoties pievienotajam kanēlim un medum.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepts ķirbis ar timiānu

Foto: Shutterstock

Krāsnī ceptas, mazliet pikantas ķirbja šķēlītes ar olīveļļu, ķiplokiem un timiānu. Būs garšīgi ēšanai tāpat vai kā piedeva pie gaļas kartupeļu vietā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!