Foto: Shutterstock

Par Valentīndienu varam vīpsnāt, bet varam arī sasparoties, lai vismaz vienu dienu februārī īstenotu kādu romantisku ieceri un iepriecinātu mīļoto. Īpašiem mirkļiem vienmēr ir piestāvējis salds deserts, tāpēc nevairies kļūt par konditoru vismaz uz vienu dienu, lai 14. februārī nobaudītu kādu sulīgu šokolādes kūku, astvaidzinošu siera kūku vai sirsniņformas kūciņu ar bagātīgu krēma kārtu.

Kūku izcept var ikviens. Bieži vien tā pat nav jācep – atliek tikai ar rūpību uzbriedināt un pēc tam izkausēt želatīnu, ļaujot visu darbiņu paveikt ledusskapim. Vērtīgus padomus, kā virtuvē darboties ar želatīnu, atradīsi šajā rakstā.

Ja sirdsāķītim izvēlēsies pagatavot kādu biskvīta kūku, rūpīgi seko līdzi receptei, lai kūka cepeškrāsnī nesakristos un viss izdotos kā pa diedziņu. Lauku tortes atstāsim citām reizēm, šoreiz iedvesmai esam izraudzījušies pietiekami vienkārši pagatavojamas kūkas, kas būs pa spēkam katram.


Kādu kūku gatavot? Var pieturēties pie klasiskām garšām un lūkoties medus kūkas, tortes "Kaprīze" vai ceptās siera kūkas virzienā. Daudz pūļu neprasīs "Banoffee" kūkas pagatavošana, jo tā galvenokārt pieprasa visu pareizā secībā salikt formā. Romantiskākai gaisotnei noteikti piestāvēs kūkas "Rafaello" un "Bailey's" garšās – atliek izvēlēties kādu no 17 "Tasty.lv" piedāvātajām receptēm, sagādāt produktus un nepieciešmos rīkus un ķerties pie darbiņa!

Persiešu mīlas kūka

Foto: Shutterstock

Leģenda vēsta, ka reiz kāda persiete bija neprātīgi iemīlējusies princī. Lai arī viņš viņā iemīlētos, viņa uzcepa kūku, par kuru runāja, ka tai piemīt maģiskas īpašības: katrs, kurš to nogaršo, neprātīgi iemīlas cepējā.
Šim stāstam ir divas beigu versijas. Pirmā ir tāda, ka princis nogaršoja kūku, patiesi neprātīgi iemīlējās no pirmā kumosa, un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi. Otrā versija ir tāda, ka princis no kūkas atteicās, persiete no bēdām to apēda pati un arī dzīvoja ilgi un laimīgi. Abi varianti izklausās labi, vai ne?

Lasīt vairāk

Mīļa kūciņa mīļai dienai

Foto: Privātais arhīvs

Iepriecini savu mīļoto Valentīdienā ar paša gatavotu un skaistu kūciņu! Tā ne tikai būs kārdinoša, bet ienesīs mājās mīļuma pilnu noskaņu. Recepti iesaka gardēde Mārīte Upmale.

Lasīt vairāk

Gaisīga un maiga mājas 'Rafaello' kūka bez cepšanas

Foto: Privātais arhīvs

Lieliskai brīvdienu noskaņai, lai iepriecinātu savus tuviniekus. Dekorējot ļaujies fantāzijai – ar "Rafaello" našķīšiem un riekstiem. Recepti iesaka "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.

Lasīt vairāk

Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Sulīga šokolādes kūka ar bagātīgu šokolādes krēmu

Foto: Privātais arhīvs

Šokolādes nekad nevar būt par daudz! Šokolādi baudot, uzlabojas garastāvoklis. Pagatavo kūku saviem mīļajiem brīvdienās vai kā gardu pārsteigumu jubilejā un izbaudi šokolādes burvīgo garšu. Recepti iesaka gardēde Anna Škaravecka.

Lasīt vairāk

Tikai divas sastāvdaļas: ātrā šokolādes kūka

Foto: Shutterstock

Ja tev ledusskapī "aizķērušās" pāris olas un kādā virtuves plauktā stāv šokolādes tāfelīte, tad, naski ķeroties pie darba, jau pēc nedaudz vairāk kā 30 minūtēm varēsi mieloties ar gardu šokolādes kūku.

Lasīt vairāk

Konservētu ananasu siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Saldi skābenais ananass uzmirdz kūkā ar smilšu cepumu pamatni, svaigā siera krēmu un skābā krējuma virsiņu. Pagatavo šo necepto siera kūku garenā kēksa formā, tā būs gan ērtāk uzglabāt, gan vieglāk kūku sagriezt.

Lasīt vairāk

Ķiršu torte 'Kaprīze' kaloriju skaitītājiem

"Šis ir kaut kas neticami maigs un gards. Ēdīs visi, pat tie, kas nav uz diētas. Pēc garšas atgādina veco, labo "Staburadzes" torti "Kaprīze"," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Gatava 20 minūtēs: biezpiena un cepumu torte bez cepšanas

Foto: Privātais arhīvs

Šī neparastā un ļoti gardā torte ir pagatavojama bez cepšanas. Sulīgās tortes kārtas veido maigs biezpiena krēms un cepumu drumstalas ar žāvētu augļu un riekstu gabaliņiem. Interneta dzīlēs noskatītas tortes recepti iesaka mūsu lasītāja Antuanete, kura recepti pielāgojusi savai gaumei, aizstājot sausiņus ar auzu pārslu cepumiem un iztiekot bez šokolādes glazūras.

Lasīt vairāk

Īru krēma liķiera 'Baileys' siera kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!

Lasīt vairāk

Mango jogurta kūka bez miltiem, cukura un sviesta no Paulas Freimanes

Foto: Paula Freimane

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim

Foto: DELFI

Šo recepti saglabā, jo uz tās bāzes varēsi gatavot dažnedažādas siera kūkas. Šī ir klasiska ceptā siera kūka, ko katrs var uzlabot pēc savas patikšanas un vēlmēm : bagātināt cepumu pamatni ar riekstiem un augļiem, pievienot siera krēmam dažādas garšas un rotāt ar sezonalitātes aktualitātēm.

Lasīt vairāk

Rulete 'Sarkanais samts'

Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Recepti 18. novembra svētku galdam iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

Lasīt vairāk

Vienkāršā skābā krējuma torte

"Skābā krējuma tortīte. Viņa pati uzprasījās. Tādām lietām nedrīkst teikt... nē," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.

Lasīt vairāk

Citronu siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!

Lasīt vairāk

Gardā medus kūka ar krēmsiera un biezpiena krēmu

Foto: Privātais arhīvs

Sulīga, mīksta medus kūka ar bagātīgu pildījumu ir izcils deserts kā svētkos, tā arī ikdienā. Ierasts, ka medus kūkas krēmu gatavo ar skābo krējumu, bet šajā receptē būs krēmsiera un biezpiena duets, kas liks garšas kārpiņām "uzsprāgt." Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!