Gavēnis turpinās – veģetāras maltītes atlikušajām atslodzes dienām
Foto: Shutterstock

Puse no 40 gavēņa dienām pagājušas, vēl trīs nedēļas atlikušas. Tāpēc turpinām sakārtot sevi gan fiziski, gan morāli, lai pēc ilgās atslodzes līdz Lieldienām prāts un ķermenis būtu sakārtots. Ja nu zudusi iedvesma – Tasty.lv sarūpējis 21 recepti atlikušajām gavēņa dienām, kas palīdzēs atturēties no pārmērībām maltītēs.

Tā kā gavēšana ir individuāla lieta, un katrs tai pievēršas pēc savām vēlmēm un vajadzībām, galvenokārt atslodzes laikā mēs atsakāmies no gaļas. Tas ļauj palielināt ikdienā apēsto augļu un dārzeņu daudzumu. Tie, kuri atteikušies no saldumiem, gavēņa laikā neēd kūkas, taču mēs atlikušajās gavēņa dienās iesakām izvēlēties vieglākus desertus – ja nepieciešams sagaidīt viesus vai iet ciemos, lielisks variants būs kūkas no mandeļu miltu biskvītiem.

Tāpat kartupeļu vietā iesakām lietot graudaugu produktus, rīsus un griķus. Ja nu no kartupeļiem ir grūti atteikties, tad no tiem var gatavot vienkāršas biezputras. Tāpat laba izvēle būs dārzeņu plācenīši – pavasarīgas maltītes var pagatavot no pirmajiem sezonas cukīni, kas parādījušies veikalu plauktos. Šajā laikā uzvaras gājienu veic veģetārās receptes, kurās ir pietiekami daudz olbaltumvielu, tāpēc vien kādu dienu vakariņās ir vērts pagatavot arī pa kādam sātīgākam dārzeņu, sēņu un olu sacepumam.

Source

Tasty

Tags

Gavēnis Cukīni Sacepumi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form