Idejas pēcsvētku maltītēm jeb kā vislabāk sasildīt un izmantot cepešu un dārzeņu pārpalikumus
Foto: Shutterstock

Svētku diena pagājusi, cepeši gandrīz apēsti un pāri palicis kaut kas no viena un šis tas no cita ēdiena. Lai arī pirmā brīdī varbūt iestājas apjukums, ko ar to visu iesākt, tomēr tās var būt lieliskas izejvielas ļoti gardiem ēdieniem.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Atkarībā no tā, kas palicis pāri pēc svētku maltītes, nākamās dienas pusdienas var plānot dažādos virzienos. Var izvārīt gardu zupu, izmantojot cepeša un citu gaļas ēdienu pārpalikumus. Vārot buljonu, var izmantot dažāda veida gaļu. Zupai var pievienot arī pārpalikušo cepto dārzeņu gabaliņus, kā arī marinēto gurķīti var iegriezt pašās beigās.

Tikpat efektīvs pāri palikušo ēdienu izmantojums ir tos pievienojot sacepumam. Izvēlies kādu no sacepuma receptēm un vai nu receptē piedāvātās sastāvdaļas papildini ar svētku pusdienu pārpalikumu gabaliņiem vai pat daļēji tās aizvieto. Sacepumā tu vari droši ielikt arī neapēstos zaļos salātus, tos smalki sagriežot. Neatsverams palīgs dažādu sīku pārpalikumu izmantošanā ir plācenīši un pankūkas. Mīklai pievieno smalki sagrieztus visdažādākos dārzeņus vai gaļu un cep plācenīšu vai pilda pankūkas.

Ļoti gards izmantojums ir jaunu salātu gatavošana. Aukstas gaļas šķēles var pievienot zaļajiem salātiem, savukārt vārītiem kartupeļiem var pievienot dažādus smalki sagrieztus gaļas krikumiņus un pagatavot krējuma mērces salātus.

Kliņģeru un saldo maizīšu pārpalikumus var izmantot, izcepot saldo sacepumu, drumstalkūku vai maizes saldo sacepumu. Bet neapēsto putukrējumu un tiramisu var iejaukt pankūku vai kēksiņu mīklā.

Piedāvājam 14 idejas iedvesmai, kā garšīgi un kārdinoši izmantot svētku mielasta pārpalikumus.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form