Foto: Shutterstock
Tavās mājās brīvdienās ieplānota tikšanās ar draugiem? Vēlies jaukā brīvdienu mirklī ģimenei pasniegt smaržīgas un garšīgas uzkodas? Tad visvienkāršākais būs pagatavot grauzdiņus vai karstmaizes ar atšķirīgām piedevām, vai izcept kārdinošu, dzīvespriecīgu picu. Ja cepsi mini picas, varēsi izcept katru savādāku, palutinot savu ģimeni un draugus.

Kā piedevas tu vari izmantot visdažādākos salātus, gan aukstos, gan siltos, protams, dažādas desiņas un aukstas gaļas šķēles, sierus, apceptus dārzeņus un sēnes, un arī augļus. Lai rosinātu tavu izdomu, apskaties mūsu kolekciju. Iepriecini brīvdienās savus mīļos!

Brusketas ar vītinātu šķiņķi, kazas sieru un marinētām paprikām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lieliska, pikanta uzkoda ar bagātīgu garšas buķeti, ko baudīt vakarā ar glāzi sarkanvīna. Saderēsies ar dažādām Vidusjūras stila uzkodām.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju

Foto: Vida Press

Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!

Lasīt vairāk

Pannā sautēti skumbrijas un tomātu salāti uz maizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Skumbrija un tomāti, kombinācijā ar pievienotu papriku un nedaudz karija, ir fantastiska sviestmaizīšu garnēšanai. Viena no tām receptēm, kuru vari pagatavot, kad vēlies sātīgas, vēlas brokastis, vienkāršas pusdienas, kuras paķert līdzi kārbiņā, vai našķoties ar ko gardu, gaidot pusdienas vai vakariņas.

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press

Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Uzkoda kārumniekiem – siļķe uz kraukšķīga sēklu maizcepuma

Foto: Māris Lapiņš

Jaunie "Selga Nature" maizcepumi, kas rotāti ar dažādām sēklām un jūras sāli ir jau gardi paši par sevi, taču, ja gribas tos pasniegt kā īpašāk, var izmantot siļķi, kas ir daudzu iecienīts gardums un kura nudien vienmēr noder kāda ideja uzkodām.

Lasīt vairāk

Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'

Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

Lasīt vairāk

Gardā rudzu maizīte ar paipalu olu, spinātiem un prošuto šķiņķi

Sajūti, kā nokraukšķ tumši brūnā garoziņa, kas aptver visu vērtīgo - šķiedrvielām bagātos rudzu pilngraudu maizes valgajā mīkstumā, ķimeņu pikantumu un rudzu iesala saldeno garšas niansi…

Lasīt vairāk

Brokastu maizīte ar čia sēklām, krēmsieru un ceptām reņģēm

Latvijas veikalu plauktos nesen parādījusies jauna maize - graudu maize ar čia sēklām, kuras cepšanā netiek izmantotas e-vielas, cukurs un taukvielas. Izmēģini šo maizīti brokastīm, piemēram, kā šajā receptē - ar krēmsieru un ceptām reņģēm. Veselīgi, interesanti un gardi!

Lasīt vairāk

Čabatas grauzdiņi ar grilētiem gurķiem un kazas sieru

Foto: Shutterstock

Brīvdienās var savus mīļos palutināt ar gardiem čabatas maizītes ķiploku grauzdiņiem, tos papildinot ar mīksto, maigo kazas sieru un ceptiem gurķiem. Toties svaigā bazilika krikumiņu aromāts tuvinās vasaru.

Lasīt vairāk

Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!

Lasīt vairāk

Grauzdiņi ar olīvu un turku zirņu krēmu

Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas. Recepti iesaka Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem

Foto: Vida Press

Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.

Lasīt vairāk

Sēklu maizes ķiploku grauzdiņi

Izmēģināšanas vērta recepte, kas pilnīgi noteikti ierindosies ballītes iecienītāko uzkodu topa augšgalā.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi

Foto: Shutterstock

Grauzdiņi ar ķiplokiem - ātri "pazūd" jebkādā tusiņā.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press

Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Grauzdēta graudu maize ar gailenēm

Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.

Lasīt vairāk

Pārlocītās picas ar malto gaļu un spinātiem

Foto: Vida Press

Tiem, kas, nespēdami pretoties gaļas baudīšanai, atturēsies no gavēņa, noderēs šī sātīgā recepte pārlocītajai picai, kurā paslēpusies ne tikai malta jēra gaļa, bet arī spināti, rieksti, sīpoli, kartupeļi un aromātiska garšvielu buķete. Tikai nekārdiniet gavētājus ar šo ēdienu, jo galarezultāts smaržo pārāk kārdinoši!

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās čabatas karstmaizes ar salami

Foto: Vida Press

Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.

Lasīt vairāk

Video: Gardās mini picas ar diviem sieriem, šķiņķi un vistas fileju

"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Alfs pierādīs, kā gatavojamas gardas mini picas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!