Pelnīta lutināšana: receptes mājās gatavotiem eklēriem un vēja kūkām
Foto: Shutterstock

Ja esi starp tiem, kas šajā nedēļas nogalē saelpojies pilnu krūti svaigā pavasara gaisa, izstaigājis dabas takas, kopis dārzu, pagalmu vai kā citādi aktīvi atpūties, saprotams, apetīte ir divtik liela. Pēc labas un aktīvas (uzsvars tieši uz šo vārdu) atpūtas esam pelnījuši arī panašķēties, un kāpēc gan tie nebūtu mājās gatavoti eklēri vai vēja kūkas?

Gan jau ne vienam vien radies priekšstats, ka pašiem pagatavot eklērus vai vēja kūkas ir neiespējamā misija. Tomēr plaucētā mīkla ir viena no vieglāk pagatavojamām, ir tikai jāzina pārbaudīta recepte un tehnika, kā tas jādara. Sviests, ūdens, piens, sāls katliņā kopā jāuzkarsē, līdz sviests izkūst, tad jāiemaisa milti, sparīgi maisot visu kopā. Kad tas izdarīts, katliņš jāliek atkal uz uguns un karsējot cītīgi jāmaisa, lai mīkla saveļas lielā pikucī. Visbeidzot jāiekuļ olas un jāiegūst spīdīga, viendabīga mīkla, ko atdzesējot jau var izmantot dažādi – cept pamatu eklēriem, vēja kūkām, gredzeniem, ko pēc tam pildīt un garnēt pēc sirds patikas. Plaucētās mīklas knifiņus vari apgūt šeit.

Pelnīta lutināšana: receptes mājās gatavotiem eklēriem un vēja kūkām
Foto: Shutterstock

Pildījumi un garnēšana

Klasisku vērtību cienītāji var pagatavot eklērus ar vārīto krēmu vai vēja kūkas ar biezpiena krēmu, taču nevajadzētu izvairīties no radošām atkāpēm. Piemēram, eklērus var pildīt arī ar putukrējumu, kas sajaukts ar kakao, tāpat labi derēs kāds citrusu krēms vai vārītais krēms ar netradicionālām piedevām – ogām, balto šokolādi vai kādu augļu biezeni. Vēja kūkās var pildīt šokolādes krēmu, izcili labi garšos kondensētā piena krēms. Pildījuma bagātināšanai izmanto ogas, augļus – svaigus vai žāvētus.

Ļauj vaļu mākslinieciskajam noskaņojumam arī noformēšanā – glazē plaucētās mīklas gardumus izkausētā šokolādē, kas sajaukta ar nelielu daudzumu saldo krējumu, lai tā sastingstot neplaisā. Bet tikpat labi var dekorēt ar krāsainām glazūrām, kādas gatavo piparkūkām, apslaki ar karameli vai pārkaisi ar pūdercukuru, kanēli un pasniedz ar svaigām ogām, riekstiem, mandeļu skaidiņām un citiem labumiem.

Ja vēlies paļauties uz pārbaudītām receptēm un vadīties pēc konkrētām norādēm, visai plašas iespējas un dažādu plaucētās mīklas gardumu receptes atradīsi ''Tasty'' recepšu krājumos.

Lai grēcīgi garda nedēļas izskaņa un pavasara sagaidīšana!

Source

Tasty

Tags

Konditoreja Saldumi Plaucētās mīklas izstrādājumi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form