Sārtie un sulīgie tomāti - salātos, zupās, sacepumos un ne tikai
Foto: Shutterstock

Pienāk vasarā tāds brīdis, kad nav nekā labāka par tikko siltumnīcā plūktu tomātu, kurā iekožoties, sula šķīst uz visām pusēm, bet svaigais saldums priecē garšas kārpiņas! Būdams īsts vasaras dārzenis, tomāts liekams ne vien salātos, bet arī aukstajās zupās, sacepumos un pat grilējams.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Vēl no sulīgajām vasaras veltēm jāgatavo garšīgas svaigu un ceptu tomātu mērces, kurām pievienota vien šķipsniņa sāls un piparu. Bet sasaldētus tos var uzglabāt ziemai, lai aukstajos mēnešos atcerētos un baudītu kaut drusciņu no vasaras svaiguma. Nemainīga vērtība, protams, ir Vidusjūras klasiskā garšu kombinācija ar tomātiem, baziliku, mocarellu un nedaudz olīveļļas vai balzamiko etiķa. Vajag tikai ļauties fantāzijai un pagatavot ko garšīgu!

Tags

Baudi vasaru! Balzamiko etiķis Olīveļļa Mocarella Baziliks Pipari Sāls Tomāti Mērces Sacepumi Aukstās zupas Dārzeņu salāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form