Sulīgās biezpiena plātsmaizes: 14 receptes saldām brīvdienām
Foto: Shutterstock kolāža

Lietainas rudens brīvdienās ir gluži kā radītas, lai atpūstos no viedierīcēm, televizora un ieritinātos zem segas ar kādu aizraujošu grāmatu un lielu krūzi zāļu tējas. Lai idillisko ainiņa būtu nevainojama, jāparūpējas arī par kādu saldu našķi. Šodien izcepot lielo biezpiena plātsmaizi, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu - piesildīsi māju un varēsi pa gabaliņam vien mieloties līdz pat pirmdienai. Lūk, 13 receptes no "Tasty" apcirkņiem!

Ja vēlies izvairīties no liekām kalorijām, trekno biezpienu aizstāj ar tādu, kam mazāks tauku saturs. Tā kā biezpiens ir lielisks olbaltumvielu avots, tad tas gādā par ilgstošu sāta sajūtu - notiesājot gabaliņu plātsmaizes, izsalkums atkāpsies vismaz uz pāris stundām.

Ja plātsmaizes receptē minētas vasaras ogas, piemēram, mellenes vai ķirši, izmanto saldētavas saturu, un kūka nezaudēs ne kripatiņu labās garšas. Savukārt rabarberus receptē droši vari aizstāt ar skābeniem āboliem.

Plātsmaizi vari baudīt gan tāpat, gan arī pāriet to ar skābenu dzērveņu ķīseli (recepte, lūk, te).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form