deserti saldais ēdiens putukrējums dzērvenes svētki
Foto: Shutterstock

Vai esi jau sācis domāt par to, ko gardu liksi 18. novembra svētku galdā? Ja arī tavās mājās tiek plānots valsts svētkus atzīmēt godam, par nelielo mielastu vērts padomāt ja ne ļoti laicīgi, tad vismaz kamēr vēl veikali vaļā, jo šogad datumu sakritība mūs aplaimojusi ar garu nedēļas nogali. Lai maltīšu plānošana ritētu kaut nedaudz vieglāk, izvēlējāmies dažas idejas no "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas, kas var palīdzēt domu lidojumam.

Pēc tam jau var pievērsties nopietnajām lietām. Reti kurš svētku galds iedomājams bez centrālā garduma, ko visiem apbrīnot un kāri notiesāt – cepeša. Latvietim parastajam tuva ir kā cūciņa, tā liellopa gaļa, vista vai kāda zoss, ko varbūt nav paspēts uzcept Mārtiņdienā. Ja gribas ko vieglāku, tad glābiņš būs zivis – krāsnī cepta karpa vai lasis. Pie tam nāksies piedomāt par piedevām. Iederēsies gan štovēti kāposti, gan kāds krāsnī cepts dārzenis, piemēram, kartupeļi vai bietes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!