![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6a41a600-6054-11ed-ad3f-25e9275cab38.jpg?w=576&h=313)
Pilni baraviku grozi – katra sēņotāja sapnis! Tā kā šī sezona ir visai pateicīga baraviku medībām, ne vienam vien arī izdevies mazo atvasaras sapni īstenot. Baravikas ir izcilas sēnes, tāpēc arī ''Tasty'' arhīvā netrūkst interesantu recepšu, kā tās izmantot. Drēgnākai dienai ļoti labi noderēs piedāvājums pagatavot sildošu zupu, vai nu tā būtu dzidrā zupa ar grūbām vai krēmzupa, kas pabaros izsalkumu pēc ilgajām pastaigām.
Ļoti interesants ēdiens, ko pagatavot no baravikām, ir dārzeņu rulete, kurā ievīstīt arī apceptas baravikas. Pamatīgs ēdiens! Lai arī picu ierasts gatavot ar salami šķēlēm, pamēģini tā vietā likt sēnes, jo garšos vairāk nekā izcili! Jāizmanto taču šī sezona pilnu krūti!
Vēl savu labo garšu baravikas var pierādīt risoto, kopā ar makaroniem, dažādos sacepumos un sautējumos. Ļauj vaļu iztēlei un pagatavo maltīti baraviku noskaņā!
Gaileņu un baraviku risoto
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3591f790-6106-11ed-98e7-b76242180213.jpg?w=876)
Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26.augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" piedāvā pagatavot vegānisku risoto versiju ar pašmāju gailenēm un baravikām.
Kabaču rulete ar sēnēm
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/24e8a1c0-683e-11ed-a6e7-7b9cd7b50d7e.jpg?w=876)
Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm.
Kartupeļu rulete ar meža sēņu pildījumu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/d626ef10-60e0-11ed-bc5c-3520ffec2ab4.jpg?w=876)
Viena no manām iecienītākajām frāzēm virtuvē skan: "Grūtākais ir izdomāt, ko gatavot ēst!". Un tā tik tiešām arī ir. Tādēļ, kad mana kolēģe Ketija pavēstīja, ka plāno izmēģināt nesen feisbukā ieraudzītu dārzeņu ruletes recepti, nodomāju – kādēļ gan ne?
Baraviku kundziņu mērce ar tomātiem un cauraudzīti
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3469f7b0-5ea8-11ed-bd83-979f6847f9ca.jpg?w=876)
Pēc raženas sēņošanas - ražena un sātīga mērce!
Baraviku zupa ar grūbām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/225ed3b0-5ea8-11ed-b797-efc28960e5ed.jpg?w=876)
Garda un ļoti sātīga grūbu un baraviku zupa.
Marinētu baraviku salāti ar gaļu un āboliem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/30128470-5ea8-11ed-903f-3f547170a419.jpg?w=876)
Ļoti sātīgi salāti ātrām pusdienām.
Sātīgā baraviku krēmzupa
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/8b17f6d0-79d2-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.
Kārtainās mīklas maizītes ar ceptām baravikām un tomātiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/2600d410-60e1-11ed-8e26-a19504f0f253.jpg?w=876)
Meklējot iedvesmu mežā salasītā loma izmantošanai, iesakām pagatavot šo kārumu - kārtainās mīklas maizītes, kas lieliski derēs brokastīm, ballītēm vai vieglām vakariņām pie salātiem.
Siera zupa ar baravikām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/9b2787a0-5ea4-11ed-a2d4-6bbc2d6ccf5b.jpg?w=876)
Siera zupa ar baravikām – sātīga zupa kārtīgai ēdienreizei.
Savā sulā konservētas baravikas
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/21d8b3c0-5ea8-11ed-bd83-979f6847f9ca.jpg?w=876)
Garšīgs veids, kā saglabāt karaliskās baravikas ziemai.
Sēņu kapučīno – neparasta baraviku krēmzupa
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/d810b650-60e3-11ed-aa65-931a94b6e22e.jpg?w=876)
Kurš gan būtu iedomājies, ka gardo baraviku krēmzupu var pasniegt tā, lai tas izskatītos pēc kapučīno tasītes? Pamēģini arī tu šo restorāna “Elements” šefpavāra Oļega Soročina recepti.
Pica ar sēnēm un rikotas sieru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/81a0d430-60ed-11ed-8f02-99f9c31e608e.jpg?w=876)
Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.
Gardais sēņu un vistas ragū
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/76b2e900-79ed-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Sēņu un vistas ragū garšos lieliski gan ar nūdelēm, gan rīsiem, gan kartupeļu biezputru.
Cepeškrāsnī ceptas sēņu kotletes
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/aac37860-79d7-11ed-ba3f-85c1c0016b8b.jpg?w=876)
Sēņu kotletes, kas īpaši labi garšos, pagatavotas no paša salasītām sēnēm. Ja esi salasījis cepamās sēnes (baravikas, bekas, rudmieses), tās pirms tam vari nenovārīt.
Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/9018d440-60ca-11ed-9e2d-2d7dddc339b7.jpg?w=876)
Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!
Rudens sēnes ar malto gaļu Vidusjūras gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/365ee5b0-798a-11ed-9560-7f2b6e338fcd.jpg?w=876)
Laba ideja sildoši omulīgām vakariņām. Pagatavo rudens sēnes Vidusjūras gaumē un pasniedz tās ar kukurūzas polentu vai rīsiem.
Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/06d22c60-5ea7-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Kabači ar sēnēm - gardām pusdienām vai vakariņām.
Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/f0824ea0-79d5-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.
Sēņu risoto ar mandelēm un salviju
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5d9bc220-605c-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
Īstā recepte, kur likt lietā mežā salasītās sēnes – aromātisks un maigs risoto. Maltīti īpaši krēmīgu padarīs izmantotais mandeļu piens, bet kraukšķīgumu piešķirs apceptās mandeles.
Sēņu risoto
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ad219f30-5ea5-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Brīnišķīgi krēmīgs, turklāt vienkārši pagatavojams tradicionālais itāļu ēdiens. No brīža, kad rīsiem pievienosi pirmo buljona porciju, līdz gatavam risoto paies vien 20 minūtes! Ja pa rokai nav baraviku, droši vari tās aizstāt ar citām sēnēm, kas pirms ēšanas nav jāvāra - gailenēm, šampinjoniem, bekām!
Sviestā sautētas sēnes ar polentu
Restorāna cienīga maltīte – sviestā sautētas sēnes, ar ķiršu tomātiem, kukurūzas miltu putru polentu un Parmezānu pikantumam. Maltīte būs garšām bagātīga un maiga. Pasniedz kā pamatēdienu pusdienās vai pirmo ēdienu bagātīgās vakariņās.