Foto: Paulas Freimanes foto kolāža
Treknās biskvīta tortes ar sviesta krēmiem lai paliek pagātnē, pavasara gaidās kūkām jābūt vieglām, gaisīgām un figūrai draudzīgām. Tieši tādas ir šīs 16 tortes, kas atrodamas "Tasty" gardajā recepšu kolekcijā.

Īsta virtuoze kulinārijas mākslā ir sportiskā un veselīgā dzīvesveida kopēja fitnesa zvaigzne Paula Freimane – piecas no 14 bezgrēka kūku receptēm ir viņas roku darbs, savukārt fitnesa treneres Inetas Rijnieces "kontā" ir divas tortes kaloriju skaitītājiem. Sekojot viņu receptēm, gardu torti varēsi izcept pat bez cukura, miltiem un sviesta. Un, ja kūkas pamatnei izmantosi sadrupinātus pilgraudu sausiņus, cepumus bez cukura vai žāvētus augļus un riekstus, iztiksi arī bez cepeškrāsns darbināšanas.

Lai labi garšo!

Zemeņu un jogurta kūka bez cepšanas kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ar aromātisku kafiju piesūcinatā kūkas pamatne patīkami harmonē ar zemeņu vasarīgo garšu krēmīgajā jogurta pildījumā un svaigo ogu želeju. Bezgrēka kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Zaļā un svaigā avokado kūka

Ārkārtīgi izskatīga un garda svaigā bezgrēka kūka, kas gatavota no avokado. Īpaši patiks dāmām, kas piedomā pie katra apēstā kūkas gabaliņa.

Lasīt vairāk

Mango jogurta kūka bez miltiem, cukura un sviesta no Paulas Freimanes

Foto: Paula Freimane

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Lasīt vairāk

Liesa ābolu kūka kaloriju skaitītājiem

Foto: Shutterstock

Liesa un diētiska kūka vai plātsmaize tiem, kas piedomā par svaru. Tiem kas nepiedomā - papildinātais variants.

Lasīt vairāk

Kārdinošā 'Rafaello' torte kaloriju skaitītājiem

Foto: Paula Freimane

Valentīna dienas gaidās kārdinošu "Rafaello" tortes recepti kaloriju skaitītājiem iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Lasīt vairāk

Bez grēka jeb svaigēdāju kūka

Foto: DELFI

Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.

Lasīt vairāk

Jogurta desertkūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!

Lasīt vairāk

Melleņu kūka bez cukura un olām kaloriju skaitītājiem

Foto: Paula Freimane

Ar gardo melleņu kūku bez olām un cukura bez sirdsapziņas pārmetumiem var mieloties arī kaloriju skaitītāji. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

Lasīt vairāk

Citronu tarte bez cukura ar liesu krēmsiera pildījumu

Foto: Paula Freimane

Arī tievējot savu reizi var atļauties pamieloties ar kūku, protams, ja vien tā ir pagatavota ar gudru ziņu un nesatur liekas kalorijas. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

Lasīt vairāk

Saldētā avokado un mango kūka bez cepšanas

Foto: Publicitātes foto

Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Latvijas dzimšanas dienas kūka bez cukura, sviesta un miltiem

Foto: Paula Freimane

Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt visus, jo šī kūka ir bez cukura, sviesta un miltiem un, protams, skaisti sarkanbaltsarkana. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

Lasīt vairāk

Neceptā apelsīnu un aveņu krēma torte no lavaša kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Ejot ciemos, draugi palūdza ciemakukulī atnest pie manis iepriekš baudīto lavaša – apelsīnu krēma tortīti. Šoreiz izdomāju to uzlabot, pieliku nedaudz fantāzijas, un tapa ideāla kūka," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Vegāniskā mandeļu miltu kūka ar zemeņu krēma pildījumu

Foto: Publicitātes foto

Gardas zemeņu kūkas recepti, kura noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem, iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veiklu tīklu "Elvi".

Lasīt vairāk

Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem kaloriju skaitītājiem

Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Daudzu iecienītās siera kūkas liesāku un figūrai draudzīgāku recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

Lasīt vairāk

Biezpiena un ābolu kūka kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Jau sen gribēju atrast ideālo mīklu, no kuras gatavot tartes un mīklas groziņus. Pēc daudziem eksperimentiem šī ir mana pirmā mīkla, no kuras izdevās lieliska, veselīga pamatne kūkai," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Liesā mango kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Gaidot pavasari, pagatavo saulainu mango kūku, kas priecēs ne tikai acis un garšas kārpiņas, bet arī spoguļa atspulgu. Var teikt, ka kūkā ir tikai labas lietas, tāpēc viens gruntīgs gabals lielu postažu pirms bikini sezonas noteikti nenodarīs. Turklāt mango satur daudz kālija un C vitamīna, vairāk par mango vērtīgo sastāvu lasi šajā rakstā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!