Foto: Shutterstock

Vairums ar patīkamu satraukumu pakrūtē jau nepacietīgi gaida brīdi, kad televizora ekrānos varēs vērot Pasaules čempionātu hokejā. Tam par godu, protams, neiztikt bez uzkodām, tāpēc Tasty.lv sagatavojis špikeri, ko sarūpēt un fiksi pagatavot spēles vērošanas laikam.

Hokeja baudīšanas prieki, protams, nav iedomājami bez čipsiem, un arī nevajag no tiem atteikties, jo tradīcijas paliek tradīcijas. Starp citu, recepšu krājumos atradīsi idejas arī to gatavošanai mājās, bet pavisam fiksie čipsi sanāks no lavaša. Pasniegšanas dažādībai vērts pagatavot kādu mērcīti, piemēram, uz jogurta bāzes, derēs arī salsa, bet, ja našķējies ar načos, tad neiztikt bez gvakamoles.

Ja saldētavā aizķērusies kārtainās mīklas paciņa, un ledusskapī ir kāds siera gabals, var paspēt izcept arī siera standziņas, taču maize pelnījusi grēcīgās pārvērtības grauzdiņos, pasniedzot tos ar siera mērci, humusu vai citu smēriņu.

Cepeškrāsnī var izcept kārdinošas siermaizes vai uz kārtainās mīklas salikt visādus labumus un pagatavot ātrās picas. Apetītes remdināšanai lavašā ietin vistas gaļu ar dārzeņiem un kādu mērci, cepamajā traukā saliec načos, pārber ar sīpoliem, kukurūzu, tomātiem un sieru, dažas minūtes pacep, un iegūsi sātīgu uzkodu.

Karstākajām hokeja aktualitātēm seko līdzi šeit.

Jauno kartupeļu čipsi

Ko taisa no kartupeļiem? Frī, frī - skan pirmā bērnu atbilde. Ak, nu tipiski, ja prasu, kā gatavosim kartupeļus - atbilde bieži ir - cepsim frī. Ko vēl taisa? Kartupeļu miltus. Labi. Un ko vēl? - Vārītus kartupeļus. Bet no kā tad čipsus taisa? - No kāpostiem. - Bet tos, kas veikalā nopērkami? - No kukurūzas. - Velns, kā man neiet. Jā, pareizi - tos čipsus, ko tētis šad tad nopērk, tos taisa no kukurūzas, un mēs taisām čipsus no kāpostiem, bet īstenībā čipsi, ko visbiežāk cilvēki pazīst, - tie ir no kartupeļiem. - Jā, pareizi, kartupeļu čipsi.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi

Foto: Shutterstock

Grauzdiņi ar ķiplokiem - ātri "pazūd" jebkādā tusiņā.

Lasīt vairāk

Gardās siera standziņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši un ātri pagatavojamās siera standziņas var izcept pat tad, kad ciemiņi ir jau ieradušies, ja tik mājās ir kārtainās mīklas paciņa un siers.

Lasīt vairāk

Grauzdiņš ar saulē kaltētiem tomātiem un fetas siera drupatām

Foto: Shutterstock

Lieliski ziemas grauzdiņi ar garšīgajiem saulē kaltētajiem tomātiem, pikantajām fetas siera un olīvu drupatām. Burvīgs starteris nelielās viesībās.

Lasīt vairāk

Saulē kaltētu tomātu un mandeļu pastēte

Foto: Shutterstock

Brīnišķīga veģetāra pastēte, kuru var smērēt uz maizītēm vienu pašu vai izmantot sviesta vietā, to papildinot ar siera vai gaļas šķēli. No dotajiem produktiem sanāks apmēram 500 ml.

Lasīt vairāk

Cepta kamambera uzkoda

Foto: Shutterstock

Izsmalcināta un krēmīga uzkoda, kas lieliski noderēs kā starteris nelielās viesībās. Visērtāk kamambēru būs cept, to atstājot skaistajā koka kastītē, bet ja siers nav kastītē, to ietin folijā un liek nelielā panniņā.

Lasīt vairāk

Sēklu maizes ķiploku grauzdiņi

Izmēģināšanas vērta recepte, kas pilnīgi noteikti ierindosies ballītes iecienītāko uzkodu topa augšgalā.

Lasīt vairāk

Pikantā meksikāņu uzkoda – gvakamole

Foto: Shutterstock

Gvakamoli ēd ar grauzdētu maizi vai kukurūzas čipsiem, vai kā piedevu pie tortiljas.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Foto: DELFI

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Grieķu jogurta un zilā siera mērce

Foto: Shutterstock

Zilais siers, Tobasko mērce un grieķu jogurts? Maigais jogurts un izteiktais siers būs patīkams pārsteigums tavām garšas kārpiņām. Ātri pagatavojama mērce ar asumiņu, kuru baudīt kopā ar uzkodām un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Cepti kāļu salmiņi ar sinepju mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karsta un smaržīga uzkoda no latviešu virtuvei tik tuvā kāļa. Šoreiz kālis pagatavots gluži kā frī kartupelīši, klāt pasniedzot pikantu sinepju mērcīti, kam pievienoti arī mārrutki.

Lasīt vairāk

Pildīti selerijas kāti

Foto: Publicitātes foto

Recepte, kurai konkrētu proporciju nav, tāpēc sastāvdaļas var sajaukt tā, kā pašam tīk. Īpaši patiks veģetāriešiem un svaigēdājiem, bet nesmādēs arī mazākie un prasīgākie ēdāji. Uzkodas recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rimi gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Pildītās meksikāņu 'pankūkas' - kesediljas

Ātra un vienkārša brokastu recepte, ko piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Jogurta mērce

Foto: Shutterstock

Jogurta mērce ar ķiplokiem un gurķiem.

Lasīt vairāk

Salsa verde – garšaugu un olīveļļas mērce

Foto: DELFI

Garšaugiem bagātīga zaļā mērce lieliski garšos kopā ar cieti novārītām olām un mīkstu maizīti. To var pasniegt arī ar salātiem, izmantot gaļas marinēšanai un dažādos citos veidos. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu sieru pildīta saldskābmaize

Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju

Foto: Vida Press

Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!

Lasīt vairāk

Veselīgs našķis – burkānu čipsi

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami čipsi, kurus ēst kopā ar krējuma mērci. Čipsiem asāku garši piešķirs peri peri garšvielu maisījums ar sāli, taču tā vietā var izmantot arī melnos piparus un jūras sāls graudiņus.

Lasīt vairāk

Rudzu rikas sendvičs ar avokado salsu

Foto: DELFI

Bieži vien tieši izsalkuma reizēs rodas tās labākās idejas receptēm. Arī šī radusies tad, kad vēders jau burkšķējis pēc kā ēdama.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar siera mērci

Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Načo čipsi ar malto gaļu un sieru

Foto: Shutterstock

Načo - kukurūzas čipsi ar malto gaļu un pupiņām ir sātīga uzkoda pie aliņa.

Lasīt vairāk

Vistas filejas gabaliņi, kas panēti čipsos

Foto: Publicitātes attēls

Īpašu kraukšķīgumu mājās gatavotiem panētajiem vistas gabaliņiem jeb nagetiem var piešķirt ar sadrupinātu čipsu palīdzību. Gatavos našķus var pasniegt ar mērci, veseliem čipsiem vai, piemēram, svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Zivju pirkstiņu vraps

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda pusdienu pārtraukuma uzkoda, kuru līdzņemšanai uz darbu var sagatavot arī iepriekšējā vakarā.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie dārzeņu 'čipsi' ar saldo čili mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi dārzeņi mīklas mētelītī, kas izvārīti karstā eļļā. Lieliska uzkoda parasto kartupeļu čipsu vietā, kurai asumiņu piešķirs saldā čili mērce.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!