Ēdam ar irbulīšiem! 17 eksotiskas receptes par godu ķīniešu Jaunajam gadam

Ēdam ar irbulīšiem! 17 eksotiskas receptes par godu ķīniešu Jaunajam gadam
Foto: Shutterstock

5. februārī Ķīnā un citviet Dienvidrietumāzijā tiek svinēts jauna gada sākums. Ķīnas dienvidu daļā šie svētki iezīmē arī ziemas sezonas beigas un pavasara iestāšanos. Katrs gads Ķīnā ir saistīts ar kādu no 12 dzīvniekiem un kādu no pieciem elementiem — koku, uguni, zemi, metālu, ūdeni. 2019. gada "saimniece" būs dzeltenā Zemes cūka, noslēdzot 12 gadu ciklu Austrumu kalendārā. Tā kā svētku nekad nevar būt par daudz, par godu šim priecīgajam notikumam mēs rosinām tevi notraust putekļus no vokpannas un sarūpēt irbulīšus, lai šovakar palutinātu sevi ar maltīti ķīniešu labākajās tradīcijās.

Vai tev ir nācies aizdomāties, ka, ēdot ar irbulīšiem, nav iespējams satvert lielus kumosus, tātad ēdam lēnāk un mums ātrāk rodas sāta sajūta? Turklāt ēdiena satveršana šādā veidā attīsta plaukstas muskulatūru un koncentrēšanās spēju, tātad "iekustina" smadzeņu darbību. Bet, ko nu daudz – ar irbulīšiem vai bez tiem, galvenais iemesls, kādēļ esam sajūsmā par eksotiskajiem Āzijas reģiona ēdieniem ir tāds, ka tie ir ļoti garšīgi, turklāt nav mazsvarīgi, ka mājās tos var pagatavot daudz lētāk.

Lūk, 17 receptes iedvesmai!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka