Фото: Shutterstock
Pēc tam, kad "Delfi" 22. maija pēcpusdienā kādā Rīgas barā pamanīja kartupeļu pankūkas, par kurām bija jāmaksā 20 eiro, kas raisīja plašas diskusijas sociālajos medijos, "Tasty" piedāvā iespēju izvairīties no šādiem tēriņiem un pankūkas izcept pašiem!

Kartupeļu pankūkas ir īsts mājīguma un laimes simbols. Tādas cep laimīgās mājās, tādas cep, kad kāds, neraugoties uz rīvēšanu un – ui! – bišķi aizrīvēto pirksta galu, ļoti grib savējos iepriecināt – jo visiem garšo ka traks! Vislabāk jau tādas – uzreiz no pannas. Tā rīvētājs var rīvēt un cepējs cept, un pankūku kaudzīte tā arī nepieaug, jo visas pankūciņas ģimeniskā laimē un vienprātībā tiek apēstas pa tīro!

Rīvētājs šajā procesā ir galvenais cilvēks, tas nu ir skaidrs. Protams, kartupeļus var sarīvēt arī virtuves kombainā, un lielākai saimei jau nekas cits arī neatliek. Kombainam ir priekšrocības, nenoliedzami – ātrums, daudzums, īpaši ņemot vērā, ka gan mizoti, gan rīvēti kartupeļi ātri samelnē.

Фото: Shutterstock

Patiesībā – gaumes lieta! Dažiem tieši patīk tas kartupeļu tumīgums, un, ja plānots gatavot kartupeļu pankūkas ar maltās gaļas vai cauraudzīša pildījumu, tad tāda vijīgāka, blīvāka masa labāk saturēs visu kopā. Vēl krējuma pika pa virsu – kad jau, tad jau – gardums bezgalīgs, omulība un kopā ēšanas laimīte jumtu nes nost!

Фото: Shutterstock

Taču jāsaka – tās īsti cakainās, mežģīņainās kartupeļu pankūciņas vislabāk izdodas, kad kartupelis rīvēts ar rokām uz rupjās rīves. Ar kombainu rīvētās pankūciņas būs maigākas, mīkstākas un struktūrā viendabīgākas. Bet, ja gribas tās spurainās, trauslās kartupeļu mežģīnes, tad būs vien jāņem rīve palīgā. Un tad jau – izvēles brīvība, vai ēst tādu mazliet kraukšķīgu gardumu tāpat vai ar krējumu, vai ar lasi un, ak jel, varbūt pat ikriem!

Фото: Shutterstock

Tādas nu ir tās kartupeļu pankūciņas – no ģimeniskas murrāšanas līdz glaunai pieņemšanai kā Filadelfijas smalkākajos namos ir tikai daži soļi! No omulīga mājīguma un karstas tējas siltas gaismas pielietā virtuvē līdz šampanietim un kristāla lustrai kas atmirdz sarkanajos ikros uz pankūciņām... Kartupeļu pankūciņas ir tāds ēdiens, kas iederas uz jebkura galda!

Starp citu, kartupeļu pankūciņas ar ābolu mērci ir tradicionāls vācu ēdiens. Varbūt jāpamēģina kartupeļu pankūciņas ar ko saldu? Katrā ziņā ābolu un brūkleņu zapte klāt der izcili, saka zinātāji.

Фото: Shutterstock

Tad nu šovakar izlemiet – vai ēdīsiet pankūciņas ar atšautu mazo pirkstiņu zem kristāla lustras, ikriem pagaldē ripojot, vai tā pa vienkāršo un mājīgo – ar krējumu vai ievārījumu. Lai nu kā – lai kartupeļu pankūciņu laimīte ar jums! Līdz ar visu kraukšķīgo maliņu! Iedvesmai – kraukšķīgāko, garšīgāko, sātīgāko kartupeļu pankūku receptes no "Tasty" krājumiem!

Īpaši kraukšķīgas kartupeļu pankūkas bez olām un miltiem


Фото: DELFI
Katrai saimniecei noteikti ir sava kartupeļu pankūku cepšanas metode. Man vislabāk garšo tieši šādas pankūkas - sarīvētas rupjās skaidiņās, bez liekām piedevām un īpaši kraukšķīgas. Tā kā kartupeļu pankūkas neēdam katru dienu, tad es iesaku – cepot tās, nežēlot eļļu, tad rezultāts pilnīgi noteikti neliks vilties.
Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem


Фото: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!
Lasīt vairāk

Draņiki jeb kartupeļu pankūkas ar gaļas pildījumu


Фото: Shutterstock
Draņiki jeb ar gaļu pildītas kartupeļu pankūkas baltkrievu gaumē. Lieliska izvēle pamatīgām pusdienām vai vakariņām.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sīpolu un sodu


Фото: Veronika Ļevša
"Kad ārā līst kā no spaiņa, tad jāīsina laiks, cepot kartupeļu pankūkas. Māja ir pilna ar dūmiem, bet tas ir tā vērts!" tā recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Lasīt vairāk

Foto recepte: superkraukšķīgās kartupeļu pankūkas uzkodām


Фото: Privātais arhīvs
Šīs kartupeļu pankūkas izdodas stingras, superkraukšķīgas un atdziestot saglabā formu, tādēļ tās, gluži kā čipsus vai ķiploku grauzdiņus, var ērti baudīt, pa vienai vien ar pirkstiem ķeksējot no bļodas un mērcējot skābajā krējumā vai kādā pašgatavotā uzkodu mērcē. Ja gaidi ciemiņus, šīs pankūciņas vari celt galdā kā pamatu uzkodām, pārziežot ar siera salātiem, gvakamoli, krēmsieru un lasi, humusu vai dekorējot ar zaļumu biezpienu un gabaliņu siļķes.
Lasīt vairāk

Zeltainās vārītu kartupeļu-siera pankūciņas


Фото: Privātais arhīvs
"Kad meitiņas kārtējo reizi prasa, ka atkal gribot tās mazās kartupeļu pankūciņas... nu tās, kas garšo pēc kartupeļu bumbiņām, tad jāņem vakar vārītie kartupeļi un jāķeras pie darba," ģimenes iecienītu recepti atklāj lasītāja Dace Sproģe.
Lasīt vairāk

Ar gulašu pildīta biezā kartupeļu pankūka ungāru gaumē


Фото: Shutterstock
Ungāri daudzu iecienītās kartupeļu pankūkas ir iecēluši jaunā līmenī, pankūku izcepot krietnas pannas izmērā un pasniedzot pildītu ar sātīgu gulaša mērci. Kurš gan spētu atteikties no šāda garšu baudījuma?
Lasīt vairāk

Video: Kartupeļu pankūkas ar asinsdesiņām


Kartupeļu pankūkas garšos vēl labāk, ja pasniegsi tās ar zeltaini apceptiem sīpoliem un kraukšķīgi apbrūninātiem asinsdesu gabaliņiem.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru un mārrutku-ābolu mērci


Фото: DELFI
Kartupeļu pankūkas ir īstens komforta ēdiens. Atsauc atmiņā bērnību, neliek lauzīt galvu, kā gatavot, jo ir teju neiespējami izcept negaršīgas kartupeļu pankūkas.
Lasīt vairāk

Kabaču un kartupeļu pankūkas


Фото: DELFI
Kabaču laiks rit pilnā sparā, tāpēc mājās top desmitiem dažādu ēdienu no kabačiem – sildošas biezzupas, gardi kēksi, sacepumi, sautējumi un ne tikai, bet viens no kabaču top ēdieniem ir tieši pankūkas. Lūk, viena debešķīgi garda un viegla recepte, kur galvenajās lomās ir kabacis un sezonas gardums – jaunie kartupeļi!
Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar olu un šķiņķi


Фото: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.
Lasīt vairāk

Kartupeļu 'pankūkpica'


Фото: Privātais arhīvs
"Kartupeļu pankūka uzlabotā versijā, kas garšos arī tiem, kas nav iemīļojuši parastās kartupeļu pankūkas, jo pica tomēr garšo gandrīz visiem. Noderēs arī tiem, kas pēc darba vēlas ātri un garšīgi kaut ko pagatavot. Pasniegt var gan atsevišķi, gan kopā ar svaigiem salātiem. Ļoti variējama recepte, jo pa virsu var likt to, kas vislabāk garšo, kā arī var taisīt mazāka izmēra picas – tas pēc katra paša vēlēšanās," par savas ģimenes "firmas" recepti raksta Evita Eglīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem tās autore piedāvā ar Cālis.lv un Zoombook konkursa starpniecību.
Lasīt vairāk

Video: Kartupeļu pankūkas ceptas vafeļu pannā


Kurš gan spēj atteikties no kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Ja no šī ēdiena gatavošanas atturies lielā eļļas daudzuma dēļ, tad izmēģini pankūkas izcept vafeļu pannā. Tikpat kraukšķīgas, gardas un bez eļļas!
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu


Фото: Shutterstock
Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.
Lasīt vairāk

Slinkās kartupeļu pankūkas ar krējumu


Фото: J.Roze
Zeltainas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām, pagatavojamas nieka 20 minūtēs. Baudi tās ar krējumu.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru


Gardās kartupeļu pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru un papriku


Фото: iStock
Ko pagatavot vakariņās pēc darba, lai viss vakars nebūtu jāpavada pie plīts un varētu veltīt laiku ģimenei? Šīs kartupeļu pankūkas var izcept 20 minūtēs, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam arī iesācējiem.
Lasīt vairāk

'Sencītis' jeb Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu


Фото: Shutterstock
"Sencītis" jeb gardās kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu.
Lasīt vairāk

Sēņu un kartupeļu pankūkas


Sēņu un kartupeļu pankūkasc - īpaši garšīgas, pasniedz ar krējumu vai brūkleņu zapti.
Lasīt vairāk

Ar sēnēm pildītas kartupeļu pankūkas


Фото: Shutterstock
Launagam vai pusdienām - gardās kartupeļu pankūkas, pildītas ar sēnēm.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sīpoliem un krējumu


Фото: Shutterstock
Kartupeļu pankūkas ar krējumu - vienmēr cieņā!
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar burkāniem


Фото: Shutterstock
Īpaši gardas kartupeļu pankūkas ar burkāniem.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sēnēm


Фото: Shutterstock
Kartupeļu pankūkas ar sēnēm - brangam launagam.
Lasīt vairāk

Students virtuvē: Vegāniskās kartupeļu un spinātu pankūkas


Фото: Nikola Kovaļevska
Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.
Lasīt vairāk

Kartupeļu un ziedkāposta pankūkas


Фото: Privātais arhīvs
Lai kartupeļu pankūkas sanāktu vēl gardākas nekā parasti, pierīvē klāt gabaliņu kraukšķīga ziedkāposta un cieto sieru. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu burgeri ar gaļu un sēnēm


Фото: Privātais arhīvs
Īsteni latviska burgera versija, kura kārtās maltā gaļa mijas ar sieru un sēnēm, visu vainagojot ar zeltaini apceptu kartupeļu pankūkas "cepurīti". Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.
Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas latgaliešu gaumē jeb 'buļbu bliņas'


Фото: Shutterstock
"Buļbu bliņas" – ļoti gardas kartupeļu pankūkas ar rūgušpienu latgaliešu gaumē.
Lasīt vairāk

Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci


Фото: Shutterstock
Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.
Lasīt vairāk

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !