Laikā, kad brīvdienās sola neizturamu svelmi un veikalos cenas turpina augt griezdamās, reti kas var būt labāks par mājās gatavotu saldējumu. Gan pie kāruma var tikt, gan naudu ietaupīt. Piedāvājam iepazīties ar vairākiem desmitiem saldējuma un sorberta recepšu, lai to pietiktu pat līdz vasaras beigām. Kaut ko sev piemērotu atradīs gan pieredzējuši virtuvē saimniekotāji, gan tie, kas apgalvo, ka gatavot neprot vispār.

Pati vienkāršākā saldējuma recepte pilnīgiem sliņķiem ir grūti nosaucama par recepti, jo atliek tikai saliet sulu saldējuma trauciņos un sasaldēt. Iespējams, kāds sacīs, ka tas nav īsts saldējums. Varbūt tiešām tas nav krējuma vai piena saldējums, bet tas pilnīgi noteikti ir saldēts našķis, ko var droši saukt par sulas saldējumu. Garšas izvēle tik plaša, cik plašs ir atspirdzinošo dzērienu piedāvājums.

Tomēr arī sarežģītākus un tradicionālajam saldējumam līdzīgākus našķus pagatavot var gana vienkārši, turklāt tam nebūt nav vajadzīgs saldējuma gatavošanas aparāts. Turklāt, ja saldētavā glabājas sasaldētas ogas un augļi, pagatavošanas laiks var aizņemt tikai piecas minūtes. Laika ziņā tikpat ātri vai ātrāk, nekā pēc kāruma meklēt tuvākajā veikalā.

Iepazīsties ar "Tasty" plašo recepšu kolekciju un atrodi savu favorītu! Vasarā vēl pietiek dienu, lai izmēģinātu visas receptes.

Lai labi garšo!

Tikai trīs sastāvdaļas – zemeņu un jogurta saldējums

Foto: Shutterstock

Pavisam ātri pagatavojams saldējums saldēšanai trauciņos. Ņem sulīgas un gatavas zemenes, grieķu jogurtu un pievieno medu pēc garšas, atkarībā no tā, cik saldu atvēsinošo našķi vēlies.

Lasīt vairāk

Bazilika un laima saldējums – tikai četras sastāvdaļas un minimāla piepūle

Foto: Shutterstock

Saišķis svaigi plūkta bazilika iegūts, ko ar to iesākt? Pesto taisīt negribas, salātos jau apnicis, turēt puķu vietā uz galda praktiskam latvietim šķiet apgrēcība. Laiks eksperimentiem virtuvē – lai top saldējums!

Lasīt vairāk

Rabarberu saldējums piecās minūtēs

Foto: Publicitātes attēls

Viss, kas jāizdara – jāatceras laicīgi sasaldēt rabarberus! Tad svaigs, gards rababeru saldējums būs gatavs piecās minūtēs, sola "Rimi Bērniem" garšas eksperte Lība Smildziņa.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojams saldējums ar riekstiem un datelēm

Foto: DELFI

Ja vien saldētavā glabājas ogas un augļi, tad pie saldējuma var tikt pāris minūšu laikā, atliek tikai iedarbināt blenderi. Našķojies uzreiz vai sasaldēt nākotnei, tā ir katra paša izvēle, garšo vienlīdz labi abos gadījumos. Piemērots arī vegāniem, jo nav pievienoti nedz piena produkti, nedz olas.

Lasīt vairāk

Ideālais kokosriekstu piena saldējums

Foto: Publicitātes foto

Šī saldējuma sastāvā nav nekādu piena produktu! Ļoti gards un vienkārši pagatavojams aukstais deserts, kuru varēsi ēst uzreiz pēc pagatavošanas. Kokosriekstu piena saldējuma recepti iesaka šova "X Faktors" muzikālā producente Maija Sējāne, kura to gatavoja raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas."

Lasīt vairāk

Ķiršu saldējums no divām sastāvdaļām – vēl vienkāršāk nav iespējams!

Foto: Shutterstock

Tev ir ķirši. Tev nav laika un spēka vēl 12 sastāvdaļām un 27 soļiem līdz izcilam saldajam. Bet saldo gribas. Tad nu lūk – Inguna Ingūna iesaka totāli nesaspringt. Divas sastāvdaļas blenderī, trīsreiz pieiet pie ledusskapja – un supergaršīgs saldējums gatavs.

Lasīt vairāk

Saldējums neticami gardā kabaču vafelē

Foto: No privātā arhīva

Ko jūsmājās nozīmē pirmais dzeltenais kabacis? Ģimenes saimniecībā "Absolūts ēd" nav divu domu: sākas kabaču saldējuma laiks! Saldējums ar ogām un lāsīti medus kraukšķīgā, sātīgā, garšīgā kabaču vafelē – brīnišķīgi sezonāls gardums! Recepti izdomājusi un ar prieku iesaka "Absolūts ēd" mamma un ideju ģenerators Ilze Lipska.

Lasīt vairāk

Burvīgi vienkāršais vasaras ogu mājas saldējums

Foto: No privātā arhīva

Šo saldējumu var pagatavot viegli un ātri. Grūtākais un ilgākais ir sapņot, paciesties un gaidīt, kamēr gardā masa ledusskapī kļūst par īstu saldējumu… Bet gaidīt ir vērts – tik garšīgs tas ir! Ar recepti "Tasty.lv" zemeņu laika konkursā piedalās Ineta Ziberga.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu sviesta un šokolādes saldējums

Saldējumam nav gadalaiku ierobežojuma. Jo tas ir tik kārdinošs. Un to var apēst tik daudz! Fitnesa treneres Līgas Dziļumas radītā našķa recepte patiks un garšos arī tiem, kas ievēro veselīgu dzīvesveidu un apmeklē sporta zāli skaista auguma saglabāšanai.

Lasīt vairāk

Vegānais hurmas saldējums

Šo hurmas saldējumu, kura sastāvā nav nekādu piena produktu, var saukt par īstu bezgrēka našķi, kuru var ēst tūlīt, jo tas pagatavots no saldētiem augļiem. Recepti iesaka portāls "Cook.me".

Lasīt vairāk

Saldējums pieaugušajiem – saldētā sangrija

Foto: Vida Press

Tradicionāli Spānijā sangriju gatavo no sarkanvīna, limonādes un augļiem, bet, lūk, netradicionālāka versija – baltvīns, kas pārvērsts "saldējumā". No norādītajiem daudzumiem iegūsi 8-10 porcijas.

Lasīt vairāk

Elementārais 'Snickers' saldējums bez saldējuma aparāta

Foto: Veronika Ļevša

Ja "Snickers" ir tava mīļākā šokolāde, tad šis būs tavs mīļākais saldējums. Lai pagatavotu atvēsinošo kārumu, nav nepieciešams īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Zibenīgais banānu, zemeņu un nektarīnu saldējums jeb 'nice cream'

Foto: Privātais arhīvs

Pēc tveicīgas dienas varēsi teikt sev paldies, ja saldētavā tālredzīgi noglabāsi saldētus banāna gabaliņus. Kāpēc? Jo no saldēta banāna, augļiem un ogām sanāk debešķīgi krēmīgs un zibenīgi pagatavojams saldējums. Recepti piedāvā "Tasty" uzcītīgs lasītājs Jānis.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošais piparmētru šokolādes saldējums

Foto: Vida Press

Ja kārumu plauktā aizķērusies šokolādes tāfele ar piparmētru garšu un kārojas izmēģināt spēkus saldējuma gatavošanā, tad iesakām šo recepti!

Lasīt vairāk

Mājās gatavots piena saldējums ar kanēli

Foto: Vida Press

Šī saldējuma pagatavošanai nav nepieciešama īpaša ierīce. Tā kā sastāvā nav saldā krējuma, galu galā saldējums varbūt nav tik krēmīgs, tomēr garšas burvībai tas nekādi nekaitē. No norādītajiem daudzumiem iegūsi apmēram 1 litru saldējuma.

Lasīt vairāk

Skābeņu saldējums ar zemenēm

Foto: Publicitātes foto

Skābenes ir īsts vitamīnu sprādziens, tādēļ tās noteikti vajadzētu iekļaut pavasara-vasaras sezonas ēdienkartē. No leknajām, skābajām lapām parasti vārām zupu vai pievienojam tās salātiem, bet, izrādās, no skābenēm var pagatavot arī gardu, spirdzinošu saldējumu. Projekta “Restorāns tavā virtuvē” ietvaros šefpavāre Svetlana Riškova sadarbībā ar “Maxima Latvija” dalījās ar interesantu recepti – skābeņu saldējumu, kuru ikviens var pagatavot savās mājās.

Lasīt vairāk

Elementārais aveņu saldējums bez saldējuma aparāta

Foto: Privātais arhīvs

Lai pagatavotu šo saldējumu, nav nepieciešama īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Šī saldējuma tekstūra un garša esot neaprakstāma, apgalvo garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Tikai 3 sastāvdaļas: 'Oreo' saldējums bez saldējuma mašīnas

Foto: Privātais arhīvs

Lai pagatavotu gaisīgu, atvēsinošu kārumu, nebūt nav nepieciešama saldējuma mašīna – vien trīs sastāvdaļas un pacietība pāris stundas gaidīt, līdz saldējums sasals. Recepti iesaka Ineta Prancāne.

Lasīt vairāk

Melnais saldējums ar iebiezināto pienu un sezama sēklām

Foto: DELFI

Lai pagatavotu šo kārumu, nav jāpērk saldējuma mašīna un nav jādodas uz veikalu ar garu iepirkumu sarakstu. Izmantojot vien četras sastāvdaļas, jau pēc pāris stundām varēsi našķoties ar šobrīd tik populāro melno saldējumu.

Lasīt vairāk

Vēsais itālietis – dželato: pasaules gardēžu iecienītā kāruma gatavošanas noslēpumi

Foto: Shutterstock

Par itāliešu saldējuma jeb dželato maigi krēmīgo garšu sajūsminās katrs, kam palaimējies kaut reizi pagaršot šo vēso kārumu. Kādi tad ir pasaulslavenā deserta noslēpumi? To atklāsim šodien, stāstot, kā dželato pagatavot mājas apstākļos, atsaucot atmiņā saulainās Itālijas garšas.

Lasīt vairāk

Superātrais banānu un melleņu saldējums

Foto: Privātā arhīva foto

Lai zibens ātrumā pagatavotu atveldzējošu saldējumu, pietiek vien ar banāniem un sauju ogu. Variācijas var būt dažādas, banāniem pievienojot zemenes, avenes, šokolādes krēmu, zemesriekstu sviestu, riekstus vai ko citu, kas ledusskapī ir pa rokai. Rezultāts neliks vilties nevienā salikumā. Recepti iesaka Zane Bitmane.

Lasīt vairāk

Neparasti gardais rupjmaizes saldējums

Foto: Shutterstock

Neparasti gards kārums – rupjmaizes saldējums, ko noteikti jānogaršo patriotu mēnesī novembrī.

Lasīt vairāk

'Dzīvo garšīgi': fiksais banānu un kafijas 'nice cream'

Foto: Annija Mihelsone

"Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros apciemojām bloga "Upene" lolotāju Anniju Mihelsoni un kopā gatavojām "nice cream" - saldējuma alternatīvu no banāniem. Pērn šis deserts bija teju katra blogera arsenālā, laiks to atkal izcelt saulītē! Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies arī tu, kā var pagatavot garšīgu un veselīgu desertu vien no trīs sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Aukstais našķis uz kociņa: kā pagatavot jogurta saldējumu

Foto: Shutterstock

Lai arī vasara mūs šogad nelutina ar svelmi, siltākajās dienās nevaram liegt saldējuma baudīšanu. Saldējuma gatavošana ir iespējama bez speciālās iekārtas, turklāt ir pat vērts pagatavot tā vairāk un glabāt saldētavā, lai jebkurā brīdī, kad uznāk vēlme pēc vēsā našķa, pa rokai būtu pašu gatavotais kārums.

Lasīt vairāk

Zemeņu sorbets, ko var pagatavot 5 minūtēs

Foto: Shutterstock

Zemeņu sorbets garšo tikpat labi kā zemeņu saldējums, bet tam ir viens liels pluss – šo gardo un atsvaidzinoši vasarīgo desertu var pagatavot piecās minūtēs.

Lasīt vairāk

Fiksais jogurta saldējums no trīs sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Kas gan būtu gada siltā sezona bez saldējuma! Ja esi pieņēmis, ka pašam pagatavot saldējumu ir pārāk sarežģīti, nāksies to pieņemt kā stereotipu, jo šī recepte ir katram pa spēkam, turklāt rezultāts garšos tik labi, ka roka nemaz vairs nesniegsies pēc veikalā nopērkamajiem saldējumiem.

Lasīt vairāk

Supervienkāršais citronu saldējums no trīs sastāvdaļām

Foto: DELFI

Man patīk izmēģināt dažādas internetā atrastas receptes – jo īpaši tad, ja tiek solīts: "Izdosies vienmēr, garšo dievīgi, jums patiks!" Rezultāti mēdz būt dažādi – reizēm jāpiktojas par nejēdzīgi izlietotiem produktiem, bet reizēm nudien ir prieks – jā, tiešām vienkārši un supergardi! Šis saldējums ir veiksmīgo eksperimentu kategorijā – tikai trīs sastāvdaļas, izdodoties vienmēr, nav nepieciešama saldējuma mašīna. Protams, ka bija jāizmēģina!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!