
Piparmētras, reiz iedzīvojušās kādā dārza stūrī, bieži vien sakuplo ar tādu jaudu, ka nākas krietni palauzīt galvu, domājot, kā izmantot brango ražu. Vasaras sezonā, kad svaiguma ēdienos nevar būt par daudz, mēs iesakām aizņemties idejas piparmētru izmantošanai no grieķiem, arābiem un citām silto zemju tautām, kas šo aromātisko garšaugu dāsni pievieno gan salātiem, gan mērcēm, gan dažādiem gaļas ēdieniem.
Reiz izmēģinot, sapratīsi, ka svaigu vai kaltētu piparmētru pievienošanas rezultātā ēdiens nepavisam negaršo pēc zobupastas, kā varētu domāt garšvielās piesardzīgais latvietis, bet gan iegūst vien viegli nojaušamu, ārkārtīgi patīkamu svaiguma noti.
Lai pārliecinātos par šo vārdu patiesumu, iesākumā pamēģini pievienot pāris sasmalcinātas piparmētru lapiņas kotlešu masai, aukstajai zupai, dārzeņu salātiem vai gaļas marinādei. Kad pirmie panākumi un ēdāju uzslavas būs tevi iedvesmojušas uz jauniem varoņdarbiem, jau drošāku soli turpini iet pareizajā virzienā, krietnu bunti piparmētru iemaisot arābu iecienītajos tabulē salātos, kas būs izcila piedeva uz grila gatavotai gaļai vai zivīm, vai pagatavojot aromātisku mētru mērci jēra ribiņām.
Vairāk par mētru audzēšanu un daudzveidīgo pielietojumu uzzināsi, izlasot šo rakstu, bet mēs piedāvājam 20 receptes piparmētru iemīlēšanai.
Lai labi garšo!