Vasaras vidus valdzinājums - 31 recepte katrai jūlija dienai
Foto: Shutterstock

Mūsu jūlijs garšo pēc ogām – svaigām, sulīgām un tikko plūktām. Jūlijā mēs dodamies mežā, lai vērtu meža zemeņu krelles un salasītu gailenes, vai braucam uz kādu ezeru, lai baudītu vasaras sauli un, ja paveicas, noķertu svaigas zivis. Jūlijs – tie ir svētki visa mēneša garumā, kad vakariņot pēcpusdienas saulē piemājas terasē, satikt varbūt kādu laiku neredzētus draugus, un doties kopīgos piedzīvojumos. Vienalga, vai tu, šomēnes iztrakojies festivālā, vai baudi ūdens un saules peldes pie jūras.

Tā kā jūlijs ir ražīgs, jāsteidz nogaršot katra oga no krūma, nogatavojies ķiršu tomāts, un izstiepies gurķis. Bet no rīta jāskrien pa aprasojušu zāli basām pēdām uz zemeņu dobi, lai plūktu pašu izaudzētās zemenes.

Jūlija ēdiens ir ātri pagatavojams un līdzi ņemams, lai nenokavētu nevienu mirkli, kuru pavadīt svaigajā gaisā. Un kā garšo tavs jūlijs?

"Mans jūlijs garšo pēc kūpošiem jaunajiem kartupelīšiem un dillēm, kā arī svaigās siera kūkas, ko ik gadu gatavoju saviem bērniem dzimšanas dienā. Šogad noteikti atkal kādās brīvdienās gatavošu siera kūkas saldējumu un izmēģināšu ko jaunu - vēl pat nezinu ko," par savu jūlija garšu stāsta Tasty.lv redaktore un Delfi interneta žurnālu galvenā redaktore Egita.

Pilnīgi noteikti mans jūlijs garšo pēc atvaļinājuma - pēc Zvejnieksvētkiem un kūpinātām zivīm, pēc siena talkām un raudzētām bērzu sulām, upenēm un jāņogām no krūma, bet vēlos vakaros un tveicīgās naktīs - pēc labi atdzesēta arbūza un ķiršiem no nakts tirgus. Egita Pandare

Bet Viņa.lv redaktores Evijas jūlijs ir pavisam raibs: "Mana jūlija garša ir mellenes pienā, ko šķīvī iebēruši vecmāmiņas raibi lillā pirksti, krāsaini no to lasīšanas."

Meža zemenes, kas savērtas uz smilgas un dalītas ar mīļoto uz pusēm, skaitot vasaras raibumus un nomestām kurpēm iekrītot siena gubā. Mans jūlijs garšo pēc baltām naktīm un ugunskura dūmiem pievilkušās vistas šašlika, ko noēst tāpat vien - karstu vēl no iesma un bez bēdu aplaizot pirkstus. Jūlijs - tās ir zemeņogas uz baltās kleitas, no dobes noplūkts kraukšķošs gurķis, zemei nošņirkstot starp zobiem, un nebēdnīga apņēmība no sakrātajiem ķiršu kauliņiem reiz izaudzēt pašai savu ziedu un smaržu kupenu. Evija Krūmiņa

"Mana jūlija garša un smarža ir ogas - zemenes, upenes, mellenes, ērkšķogas, saldējums, saldētas sulas, cepti persiki un vēlreiz saldējums, kārtainās mīklas maizītes un kūciņas ar ogām un augļiem, noteikti mans centrālais vasaras deserts ir ogu klafuti, kuru cenšos vismaz vienu reizi gadā cept, kad ogu pārpilnība," virtuves piedzīvojumos dalās Tasty.lv redaktore Inga.

Kamēr mellenes vēl nav salasītas, gailenes slēpjas meža sūnās, līdaka peld pa ūdens dzelmi, bet daudzās kūkas vēl tikai top – izbaudi vasaras vidu ar kādu no 31 receptes katrai jūlija dienai, kuru izvēlējāmies ne tikai Tasty.lv komanda – Egita, Inga un Ketija, bet arī Aija no Cālis.lv, Evija no Viņa.lv, Zane no MājaDārzs.lv, Aija no MansDraugs.lv, kā arī Andra un Liene no TūrismaGids.lv un Rutks.lv. Lai garšīgs jūlijs!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form