Ingus Bērziņš
'Delfi' autors, kuram ir svarīgi, ka darītajam ir jēga
Žurnālistikā Ingus ir kopš 1994. gada – stājoties Latvijas Universitātē, lai kļūtu par žurnālistu, iestājeksāmenu komisijā sēdējis tolaik 21 gadu vecais Jānis Domburs, kuram iepaticies Ingus stāstījums, tāpēc uzaicinājis viņu uz tikko izveidoto Neatkarīgo informācijas un pētniecības biroju. "Jauns būdams, sāku nodarboties ar "hārdkoru": korupcija, organizētā noziedzība, valsts naudas izšķiešana utt.," viņš atminas. Tāpēc likumsakarīgi, ka 2001. gadā uzaicināts kļūt par portāla "Delfi" galveno redaktoru. "Lai gan tobrīd man tas nešķita īpaši nopietns darbs, tomēr nolēmu pamēģināt, kaut vai tikai uz laiku. Tā nu esmu aizkavējies uz 20 gadiem. Taču jāsaprot – ja tobrīd tā bija trīs cilvēku komanda, tad nu tā ir 60–70 cilvēku komanda," uzsver Ingus, kura spilgtākais moments karjerā ir Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balva kategorijā "Gada redaktors".

Aicinām iepazīties ar Ingus Bērziņa autora lapu, kurā ir izcelti, viņaprāt, svarīgākie darbi, kā arī visi jaunākie raksti.

Lielākais izaicinājums patlaban ir gādāt, lai "Delfi" saturs būtu vērtīgs, izglītojošs un aizraujošs, jo portāla stratēģija nākamajiem pieciem gadiem ir kļūt par ietekmīgāko mediju Latvijā, nostiprināt savas pozīcijas, nodarbojoties ar kvalitatīvas žurnālistikas veidošanu un publicēšanu, būt noderīgiem sabiedrībai, palīdzot pieņemt lēmumus gan personīgajā, gan sabiedriskajā dzīvē.

Svarīgākais, strādājot "Delfi", Ingum ir piedomāt, lai darāmajam būtu jēga, jo viņam patīk Latvija un viņš vēlas, lai tā "spoži spīdētu" starp citām valstīm, un tas panākams vienīgi tad, ja Latviju apdzīvos gudri un godīgi cilvēki.

Ārpus "Delfi" Ingus saimnieko savā lauku īpašumā Kurzemē, kuru viņa vecvectēvs reiz izpirka no vācu baroneses, – darāmā tur neaptrūkst nekad. Ļoti patīk lasīt – cenšas lasīt visu augstākās raudzes daiļliteratūru, ko vien grāmatnīcās var iegādāties, tikpat augstā vērtē tur rokmūziku – jo sevišķi agresīvākos un smeldzīgākos tās žanrus, kā arī, protams, pāri visam ģimene un bērni.

Iepazīsti arī citus "Delfi" autorus, un noskaidro, kas viņiem ir svarīgi.