Pavasarīgi salāti bez majonēzes un treknām mērcēm: 30 figūrai draudzīgas receptes

Pavasarīgi salāti bez majonēzes un treknām mērcēm: 30 figūrai draudzīgas receptes
Foto: Shutterstock kolāža

Aprīli "Tasty" pasludinām par salātu mēnesi, tādēļ piedāvājam 30 veselīgu un figūrai draudzīgu salātu receptes katrai aprīļa dienai. Nost ar majonēzi, liekajiem kilogramiem un stundām ilgu stāvēšanu pie plīts!

Veselīgu pavasara sezonas salātu pamatu jāveido svaigiem dārzeņiem un zaļumiem, jo tie ir lielisks šķiedrvielu un vitamīnu avots. Gurķi, tomāti, redīsi, lakši un sulīgie lociņi labi sadzīvo vienā bļodā.

Nav mazsvarīgs arī ēdiena vizuālais faktors, tādēļ izmanto arī tādus produktus kā paprika, burkāni, bietes, blanšēti brokoļi vai zaļie zirnīši, lai gala rezultātā salāti izskatītos krāsaini, dzīvespriecīgi un apetītlīgi.

Gaļa – sātam, pākšaugi – enerģijai

Lai salāti būtu ne vien veselīgi, bet arī sātīgi un garšīgi, tos papildini ar olbaltumvielas saturošiem produktiem. Lieliska izvēle būs vārīta, tvaicēta vai grilēta vistas/tītara fileja, vārītas olas, biezpiens, vārītas, grilētas vai tvaicētas zivis, savā sulā konservēts tuncis un garneles.

Arī lēcas, turku zirņi, pupas, kvinoja, bulgurs u.c. būs lielisks olbaltumvielu un arī ogļhidrātu avots. Pākšaugi un graudaugi sniegs arī dienas darbiem nepieciešamo enerģiju un ilgstošu sāta sajūtu. Arī vārīti kartupeļi salātos nenodarīs ļaunumu slaidajai līnijai, protams, ja vien pievienosi šo diētisko produktu saprātīgos daudzumos un nepapildināsi ar majonēzi.

Mērces veselīgam salātu aizdaram

Veselīgos salātos pilnīgi noteikti nav vietas majonēzei. Tās vietā labāk izmanto bezpiedevu jogurtu, kura garšu uzlabo, pievienojot tam nedaudz sinepju vai mārrutku, citronu sulu, šķipsnu sāls un šķipsniņu cukura. Šāds salātu aizdars garšos lieliski pat bez milzum daudz liekām kalorijām.

Kad nākamreiz vēlies devīgi pievienot salātiem eļļu, atceries, ka ēdamkarote olīveļļas satur vismaz 100 kalorijas. Lai pagatavotu veselīgu un gardu salātu mērci, aizvākojamā burciņā ielej apelsīnu, citronu, ābolu, granātābolu vai citu saldskābu sulu, pievieno nedaudz eļļas, graudu sinepes, kapātus zaļumus, šķipsnu sāls, burciņu aizvāko un sakrati, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce.

Ja salātos ir sastāvdaļas, kas jau tāpat ir sulīgas, nemaz nav nepieciešams gatavot īpašu mērci, pietiks vien, ja salātus pārslacīsi ar laima, citrona, greipfrūta vai kāda cita citrusaugļa spirdzinošo sulu. Arī ēdamkarote smalki sarīvēta cietā siera piešķirs salātiem lielisku garšu, nenodarot kaitējumu figūrai.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka