Ko nogaršot Lietuvā: 22 receptes kaimiņvalsts virtuves iepazīšanai
Foto: Shutterstock / DELFI kolāža

Tradicionālie lietuviešu virtuves ēdieni ir trekni un sātīgi, un uztura speciālisti tos noteikti neierindotu pie veselīgākajām izvēlēm. Leišiem, tāpat kā mums, iet pie sirds kartupeļi ar gaļu, jo šī divsavienība ir nobaudāma dažādās formās: rīvētu kartupeļu sacepums – kuģelis, kartupeļu desas, klimpas, ko dēvē par švilpikiem, un, protams, cepelīni. Kopš senatnes lietuvieši bijuši slaveni medalus darītāji, arī iesala alus un kvasa brūvētāji. Gatavojoties Jāņiem, noteikti izmēģini pagatavot kādu no slavenajiem lietuviešu biezpiena sieriem, ko kaimiņi ceļ galdā arī kā desertu – ar medu vai ievārījumu. Pārskatot "Tasty" krājumus, atradām 22 receptes Lietuvas garšu iepazīšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Izlasot šo rakstu, uzzināsi trīs tradicionālas lietuviešu virtuves receptes no raidījuma "Īstās Latvijas saimnieces" dalībnieces Janīnas Jurgelevičas krājumiem: ceptā siera salāti, cepelīni un kūka "Napoleons".

Savukārt zemāk atradīsi 22 lietuviešu virtuves receptes, kas tevi noteikti iedvesmos jau tuvākajā laikā iekļaut ēdienkartē svaigas vēsmas no mūsu kaimiņiem.

Lai labi garšo!

Array ( [id] => 51176721 [title] => Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Trīsstūra formas siers ir īsts Lietuvas lepnums. Savdabīgumu sieram piešķir ne tikai tā īpašā forma, bet arī senais gatavošanas veids. Tā gatavošanai tiek izmantots pasterizēts govs piens un sūkalas. Siera masu ar rokām saliek īpaši šim nolūkam darinātos trīsstūrveida siera maisiņos, nospiež, tad iztin un apžāvē uz koka dēlīša. Pēdējā šī izstrādājuma pietura – kūpinātava, no kurienes siers iznāk garšīgi smaržojošs un skaisti "nosauļojies". [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-kupinats-biezpiena-siers.d?id=51176721 [publish_date] => 2019-06-18 13:02:02 [picture_alt] => Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/h1saP7gU724/83c2e5cfe2f152dd26-51176945.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Mzd49JkDMn0/83c2e5cfe2f152dd26-51176953.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/gw7_qWqyQMk/83c2e5cfe2f152dd26-51176953.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/lNf7DSiNO1A/83c2e5cfe2f152dd26-51176953.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/3yOf6ES6TE4/83c2e5cfe2f152dd26-51176953.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/IPRDRFBt8D8/83c2e5cfe2f152dd26-51176943.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers 

Array ( [id] => 51869945 [title] => Lietuvas garšas: eļļā cepti rauga mīklas žagariņi [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Daudzi lietuviešu tradicionālie našķi, tostarp žagariņi (žagarėliai), ir bajāru virtuves mantojums. Žagariņus Lietuvā cep jau kopš seniem laikiem. Pirmos žagariņus sāka cept aukštaiši, vēlāk – visa Lietuva. Tos gatavo no rauga mīklas, ko pēc tam izrullē un izveido žagariņu formas cepumus. Žagariņus cep eļļā, tādēļ tas ir kalorijām bagāts našķis. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-ella-cepti-rauga-miklas-zagarini.d?id=51869945 [publish_date] => 2020-02-12 09:35:12 [picture_alt] => Lietuvas garšas: eļļā cepti rauga mīklas žagariņi [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/vz66tlw5X74/jolo-virtuve-164-51870039.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/IgPeJdZCGgo/jolo-virtuve-164-51870037.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/wEatErtyY9M/jolo-virtuve-164-51870037.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/FUTMrMRyBT0/jolo-virtuve-164-51870037.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/9ND37u1V2N0/jolo-virtuve-164-51870037.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/4ZlF3HuW2t4/jolo-virtuve-164-51870029.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: eļļā cepti rauga mīklas žagariņi 

Array ( [id] => 51864179 [title] => Lietuvas garšas: vedarai jeb kartupeļu desas [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Tradicionālās lietuviešu virtuves lepnums – kartupeļu desas jeb vedarai. Šo mūsdienās piemirsto ēdienu parasti gatavoja pēc cūku bērēm. Dažs labs jaunietis pat nav garšojis vai redzējis gatavošanas procesu, kā no kartupeļiem un dradžiem pagatavotais pildījums tiek sapildīts cūkas zarnās un ielikts krāsnī. Šis senais ēdiens bieži tiek dēvēts par gardēžu ēdienu, jo ne katrs to saņemas nogaršot. Vedarai parasti pasniedz kā pamatēdienu ar dradžiem un skābo krējumu. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-vedarai-jeb-kartupelu-desas.d?id=51864179 [publish_date] => 2020-02-07 10:03:13 [picture_alt] => Lietuvas garšas: vedarai jeb kartupeļu desas [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/CbtqQ6flDiY/jolo-virtuve-158-51864261.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/HGhTaxaZXEE/jolo-virtuve-158-51864259.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/0gGgiVzdV9I/jolo-virtuve-158-51864259.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/KtoWSGJelsc/jolo-virtuve-158-51864259.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/QPaKbyC-Wsg/jolo-virtuve-158-51864259.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/AL9x95JceN4/jolo-virtuve-158-51864251.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: vedarai jeb kartupeļu desas 

Array ( [id] => 51386211 [title] => Lietuvas garšas: ābolu siers [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Ābolu siera izcelsme meklējama viduslaiku valdnieku un augstmaņu muižās. Tas ir tādēļ, ka ābolu sieram vajag daudz cukura vai medus. Medus vienmēr ir bijis un ir pietiekami dārgs produkts, bet cukurs līdz brīdim, kad to sāka ražot no cukurbietēm, arī nebija lēts. Senākā ābolu siera recepte Lietuvā atrodama Radvilu pavāra 17. gadsimta pierakstu grāmatā. Ēdiens dēvēts par "Cidoniju sieru", bet receptes beigās piemetināts, ka "...tādu pašu sieru var gatavot arī no āboliem…". [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-abolu-siers.d?id=51386211 [publish_date] => 2019-09-06 16:12:26 [picture_alt] => Lietuvas garšas: ābolu siers [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/2-cJrzxHcSE/382315d5cf12ac2c8c-51386383.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Ri11d0moVGQ/382315d5cf12ac2c8c-51386391.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/lOua1tULLTg/382315d5cf12ac2c8c-51386391.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/Ik7LuGePmsk/382315d5cf12ac2c8c-51386391.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/7nlCFnrRb_A/382315d5cf12ac2c8c-51386391.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/c4Ue1iSJAL4/382315d5cf12ac2c8c-51386381.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: ābolu siers 

Array ( [id] => 51177499 [title] => Lietuvas garšas: rudzu-griķu maize ar kartupeļiem [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Dzimtbūšanas laikos lielākā daļa zemnieku ēda tā saukto nevētīto maizi, t.i., ceptu no graudiem un samaltu kopā ar pelavām. Īstu rudzu maizi tā brīža zemnieki cepa tikai svētkos. Pēc dzimtbūšanas likvidēšanas šī maize izzuda. XIX gs. otrajā pusē nabadzīgākie zemnieki tikai sliktas ražas gadā ceptajai maizei pievienoja citu graudaugu miltus vai lauka augu sēklas, vai kartupeļus. Ar šiem dārzeņiem ceptā maize esot mīkstāka un irdenāka. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-rudzu-griku-maize-ar-kartupeliem.d?id=51177499 [publish_date] => 2019-06-28 09:28:58 [picture_alt] => Lietuvas garšas: rudzu-griķu maize ar kartupeļiem [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/sFfhexNCvHM/6731a5cfe446b34356-51177565.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/whMhjFGpVik/6731a5cfe446b34356-51177573.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/soRmG9OPcP4/6731a5cfe446b34356-51177573.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/onCHnGZL5qI/6731a5cfe446b34356-51177573.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/8bPlx503fS0/6731a5cfe446b34356-51177573.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/23ngI9QIVgQ/6731a5cfe446b34356-51177563.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: rudzu-griķu maize ar kartupeļiem 

Array ( [id] => 51177977 [title] => Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Kvass ir radniecīgs alum. Tas ir atspirdzinošs dzēriens, ko gatavo, fermentācijas veidā pievienojot raugu un cukuru. Pirmās lietuviešu kvasa receptes pierakstītas XVI gadsimtā. Izrādās, to bija iecienījuši Lietuvas augstmaņi. Kulinārijas speciālisti ir saskaitījuši ap 100 šī dzēriena receptes. Kvass gatavots ne tikai no graudaugu iesala, maizes, bietēm, bet arī no piena, medus, augļiem, ogām, ziedlapām, pumpuriem, pīrāgiem, sēklām, kadiķa ogām u.c. Mūsdienās populārākais ir maizes kvass, ko raudzē no svaigas vai kaltētas maizes garozas. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/soli-pa-solim-majas-gatavots-rupjmaizes-kvass.d?id=51177977 [publish_date] => 2019-06-13 16:05:57 [picture_alt] => Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/WHFkyjO9m5k/3fb205cfe59c25028c-51178015.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/vszQnjMxofY/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/ojOnpGSRGcY/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/ksyZ_FPiSec/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/BzXXeVF3cIA/3fb205cfe59c25028c-51178023.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/buS4Iug65Rg/3fb205cfe59c25028c-51178013.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass 

Array ( [id] => 49353439 [title] => Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Iepriekš apcepti un tad saldā krējuma mērcē sutināti cepelīni ir daudz drošāks šī debešķīgi gardā lietuviešu un latgaliešu iecienītā ēdiena gatavošanas variants. Vārītajiem cepelīniem piemīt nejauks niķis ūdenī izšķīst, savukārt, pateicoties skaisti zeltainajai garoziņai, apceptie cepelīni, sautējoties krējuma mērcē neizjuks, bet gan kļūs maigi un mutē kūstoši. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/soli-pa-solim-krejuma-sauteti-cepelini-ar-kupinatas-krutinas-un-sipolu-pildijumu.d?id=49353439 [publish_date] => 2017-10-18 15:11:01 [picture_alt] => Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/C-wXyED7WBg/cepelini-6-49353745.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/BxhanYDBED8/cepelini-6-49353747.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/ZcTEuwNXrWA/cepelini-6-49353743.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/QTZ4PbDQjBM/cepelini-6-49353747.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/Tt-6Ts5hEbM/cepelini-6-49353747.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/5LVUwCmMf7I/cepelini-6-49353741.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu 

Array ( [id] => 51176029 [title] => Lietuvas garšas: mīkstais krējumsiers ar ķimenēm jeb žemaišu kastinis [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Kastinis – tradicionāls žemaišu ēdiens ir vienkārši pagatavojams, maigs mīkstais krējumsiers, ko gatavo no skābā krējuma vai rūgušpiena un sviesta. Tiek uzskatīts, ka garšīgāko kastini var sakult ar ābeles karoti. Kastinis gatavošanā kā garšvielas žemaiši visbiežāk pievieno ķimenes, dažreiz arī ķiplokus un citus garšaugus. Mēdz būt svētku un ikdienas kastinis. Ikdienai šo ēdienu gatavo no sviesta un rūgušpiena, bet svētkiem – no skābā krējuma un sviesta. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-mikstais-krejumsiers-ar-kimenem-jeb-zemaisu-kastinis.d?id=51176029 [publish_date] => 2019-06-10 14:30:24 [picture_alt] => Lietuvas garšas: mīkstais krējumsiers ar ķimenēm jeb žemaišu kastinis [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/sWQarXkY2fY/a61985cfe1f4da442c-51176267.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/QB9JKeOzsMM/a61985cfe1f4da442c-51176275.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/6V0Y8DPi_24/a61985cfe1f4da442c-51176275.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/stZEMR0xXco/a61985cfe1f4da442c-51176275.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/h6loIt-yoGM/a61985cfe1f4da442c-51176275.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/vxKFj6X7310/a61985cfe1f4da442c-51176265.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: mīkstais krējumsiers ar ķimenēm jeb žemaišu kastinis 

Array ( [id] => 51176285 [title] => Biezpiena siers no trīs sastāvdaļām [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Par lietuviešu biezpiena sieru tiek dēvēts nenogatavināts biezpiena siers, ko gatavo pēc senām metodēm, piena savilkšanai fermentu vietā izmantojot tikai pienskābo baktēriju ieraugu. Lietuvā ir iecienīti daudzi biezpiena siera gatavošanas veidi, no tiem populārākie ir divi – no skābā un saldā piena. Lai pagatavotu labu, garšīgu sieru, bija nepieciešams talants, bet saimnieci, kam tāds piemita, ļoti cienīja. Siers līdz pat mūsdienām ir saglabājies kā svētku cienasts un auglības simbols, un lietuvieši joprojām saka: "Sieru gatavoju, ciemiņus gaidu." [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/biezpiena-siers-no-tris-sastavdalam.d?id=51176285 [publish_date] => 2019-06-11 08:52:45 [picture_alt] => Biezpiena siers no trīs sastāvdaļām [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/SrYs3NThCyU/da9995cfe236332ae6-51176443.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Q8cBPBULUHY/da9995cfe236332ae6-51176451.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/64mhMHjSp7Q/da9995cfe236332ae6-51176451.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/w3QTnBojPek/da9995cfe236332ae6-51176451.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/eCMUIdUSKNM/da9995cfe236332ae6-51176451.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/FEemmeOcYQw/da9995cfe236332ae6-51176441.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Biezpiena siers no trīs sastāvdaļām 

Array ( [id] => 51036847 [title] => Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Uzskata, ka Lietuvā auksto biešu zupu vēsturiski sāka gatavot karstajā vasaras darbu sezonā, kad ēdiena gatavošanai nebija vaļas. Veldzējoši aukstā zupa bija ideāls paēdiens siena laikā: dārzeņus pievienoja vitamīnu dēļ, rūgušpiens – lai atvēsinātu, bet ūdeni – lai remdētu slāpes. Šo iemeslu dēļ aukstā biešu zupa Lietuvā joprojām ir īpaši iecienīts ēdiens pavasara un vasaras sezonā. Tradicionāli to pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-saltibarsciai-jeb-auksta-zupa.d?id=51036847 [publish_date] => 2019-05-06 08:02:01 [picture_alt] => Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/wAT3NEysjws/8a8ec5cc6b6a3ba2ed-51037025.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/jO3pHytO7AA/8a8ec5cc6b6a3ba2ed-51037033.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/TeL46tVU7gk/8a8ec5cc6b6a3ba2ed-51037033.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/1YIL_-aRipo/8a8ec5cc6b6a3ba2ed-51037033.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/oBuZONsmAiI/8a8ec5cc6b6a3ba2ed-51037033.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/w4FG3gy7dns/8a8ec5cc6b6a3ba2ed-51037023.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa 

Array ( [id] => 50965325 [title] => Lietuvas garšas: Skābeņu zupa ar olām un miežu putraimiem [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Tradicionāli Lietuvā pirmo vietu pēc zālaugu lietojuma zupu gatavošanā ieņem skābenes. Silos dzīvojošās dzūku sievas skābeņu zupu brokastīm vārīja jau no agra pavasara līdz vasaras vidum gandrīz katru dienu. Žemaiši un Austrumprūsijas lietuvieši pirmie skābenes sāka audzēt dārzā. Zupu viņi dēvēja par "rūgštynynė". To vārīja gan ar gaļu, gan bez tās, bet galvenā sastāvdaļa zupā bija miežu putraimi vai kartupeļi. Ja skābeņu zupu vārīja bez gaļas, tad pievienoja cieti vārītas olas un skābo krējumu. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-skabenu-zupa-ar-olam-un-miezu-putraimiem.d?id=50965325 [publish_date] => 2019-04-04 10:47:35 [picture_alt] => Lietuvas garšas: Skābeņu zupa ar olām un miežu putraimiem [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/Ysdquvxp_-Y/lietuviesu-skabenu-zupa-15-50965377.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/zgr9U9XLydw/lietuviesu-skabenu-zupa-15-50965381.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/zX7Dm8syaqk/lietuviesu-skabenu-zupa-15-50965381.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/kY7oV-Ub7Ro/lietuviesu-skabenu-zupa-15-50965381.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/ZcCjkZ_URpc/lietuviesu-skabenu-zupa-15-50965381.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/qRcldnL4SWA/lietuviesu-skabenu-zupa-15-50965375.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => image ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: Skābeņu zupa ar olām un miežu putraimiem 

Array ( [id] => 50949701 [title] => Lietuvas garšas: Švilpikai – krāsnī ceptas kartupeļu klimpas ar dradžu mērci [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Švilpikai – ļoti vienkāršs un ikdienišķs kartupeļu ēdiens, ko aukštaiši dēvē par "bulbonai", bet citur – "bulbošnikai". Saka, ka aukštaiši nekad nesajauks vareņikus ar švilpikai, ko pilda ar ogām vai augļiem, un, iekožot tajos, tie pat "svilpj". Tradicionāli švilpikai tiek cepti cepeškrāsnī, tad pasautēti ar sviestu un skābo krējumu vai pasniegti ar biezpiena vai dradžu mērci. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/lietuvas-garsas-svilpikai-krasni-ceptas-kartupelu-klimpas-ar-dradzu-merci.d?id=50949701 [publish_date] => 2019-03-29 12:31:27 [picture_alt] => Lietuvas garšas: Švilpikai – krāsnī ceptas kartupeļu klimpas ar dradžu mērci [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/23Bkod4pXUM/lietuviesu-svilpikai-13-50949961.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/sA6o0cT0064/lietuviesu-svilpikai-13-50949965.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/AQrqAlSNVPY/lietuviesu-svilpikai-13-50949965.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/NyezpUvVuic/lietuviesu-svilpikai-13-50949965.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/d3jSJrqllN8/lietuviesu-svilpikai-13-50949965.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/s1a4TPSGsIU/lietuviesu-svilpikai-13-50949959.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => image ) [children] => Array ( ) )
Lietuvas garšas: Švilpikai – krāsnī ceptas kartupeļu klimpas ar dradžu mērci 

Tags

Lietuva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form