Sātīgs ēdiens vienā traukā – sacepumi, kas pabaros ēdāju bariņu
Foto: Shutterstock

Dienās, kad negribas daudz laika veltīt ēdiena gatavošanai, bet izsalkums neatkāpjas, ideja par sacepuma gatavošanu būs īstajā laikā, jo pagatavotais ēdiens lielajā veidnē pabaros pat nelielu bariņu ēdāju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sacepumi noteikti ir viens no labākajiem kulinārajiem izgudrojumiem. To gatavošanā ir neizmērojami daudz iespēju un sastāvdaļas ir visdažādākās – sākot no pastas, rīsiem, sēnēm, beidzot ar kartupeļiem, desiņām un zivīm. Variācijas sacepumu gatavošanā ir ļoti daudz, un pie pozitīvajām ēdiena īpašībām var minēt arī to, ka receptēs var izmantot produktus, kas pāri palikuši no iepriekšējām ēdienreizēm, piemēram, vārītos kartupeļus, rīsus un pat makaronus.

Lai sacepums allaž izdotos gards, svarīgi zināt, ka bez pamatsastāvdaļām vajadzētu pievienot arī kādu saistvielu, piemēram, sakultu olu ar pienu vai saldo krējumu, lai viss gardi saceptos. Var izmantot arī Bešamela mērci, kuras pagatavošanu tuvāk var iepazīt šeit.

Tikpat neiztrūkstoša sastāvdaļa ir garšvielas, un bieži vien arī bez siera sacepums nebūtu tik gards. Izvēlies labi kūstošu sieru, piemēram, Čedaras vai Holandes sieru. Ļoti gardu sacepumu var pagatavot, ja virskārtā izlīdzināsi kartupeļu biezputru vai virskārtu pārbērsi ar rīvmaizi, bet tikpat labi var izmantot arī kārtainās mīklas plātnes.

Sacepumu var gatavot karstumizturīgās stikla veidnēs, ja tādas nav, var izmantot arī kūkas formu, tāpat noderīgas šādās reizēs būs čuguna pannas bez roktura. Izvēlētās sastāvdaļas liec pa kārtām un virs katras izbārsti sarīvētu sieru, lai viss gardi sacepas kopā, savukārt garšvielas iejauc jau iepriekš sakultajā olā, lai tās viendabīgi iemaisītos ēdienā.

Izvēlies kādu no šīm Tasty.lv sacepumu receptēm un palutini mājiniekus vai draugu pulku ar sātīgu maltīti!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form