Fiksās zupas – aizņemtu vecāku glābiņš: 30 receptes vakariņām 30 minūtēs
Foto: Shutterstock kolāža

Jaunā mācību gada sākumu vecāki allaž gaida ar bažām, nojaušot, ka paies krietns laiciņš, līdz izdosies ikdienas nebeidzamo pienākumu virkni "salikt pa plauktiņiem". Vēlu vakarā, ierodoties mājās pēc nogurdinošas darba dienas, septembrim raksturīgajām vecāku sapulcēm un atvašu transportēšanas uz neskaitāmiem pulciņiem, vēl jāatrod spēks doties uz virtuvi, lai pagatavotu vakariņas izsalkušajai ģimenei. Skolas gaitu sākumā īsts nevaļīgu vecāku glābiņš būs fiksās zupas, jo daudzas no mūsu atlasītajām receptēm var pagatavot pat mazāk nekā pusstundas laikā.

Ja nedēļas sākumā pagatavosi lielu katlu ar sātīgu zupiņu, turpmākās pāris dienas varēsi atpūsties no virtuves darbiem. Kādām sastāvdaļām tad jābūt pieliekamā vai ledusskapja krājumos, lai varētu pagatavot gardu zupu zibens ātrumā? Pirmkārt, dažādiem dārzeņiem, turklāt šis ir īstais brīdis, kad izmantot saldētu dārzeņu maisījumus, aiztaupot sev ķēpāšanos ar dārzeņu mizošanu un smalcināšanu. Starp citu, no dārzeņiem vien, pat bez kripatiņas gaļas pārdesmit minūšu laikā var pagatavot aromātisku un sātīgu dārzeņu biezzupu, kas garšos gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Šeit atradīsi lērumu ideju.

Otrkārt, buljonam – vislabāk, protams, pašgatavotam (kā to paveikt, stāstījām te) un sasaldētam, bet nebūs nekāds grēks, ja izmanosi arī kvalitatīvus buljona kubiņus. Treškārt, dažādiem konservējumiem, piemēram, konservētām pupiņām, turku zirņiem, bietēm, kukurūzai un lēcām.

Ja vēlies gatavot zupu ar gaļas piedevu, tad labākā izvēle būs maltā gaļa, vistas fileja, kā arī dažādi kūpinājumi un desiņas, ko atliks tikai sasmalcināt un pievienot zupai. Arī garneles, laša gabaliņi un saldētas jūras veltes, pievienotas verdošajam buljonam, būs gatavas jau pēc pāris minūtēm. Ja tava ledusskapja krājumos ir pašgatavoti gaļas konservi, tad arī tie lieliski noderēs, lai ātri pagatavotu sātīgu zupiņu. Šim nolūkam vari izmantot ne vien gaļas, bet arī tunča konservus.

Sātīgumu zupai piešķirs kāda sauja makaronu, rīsu, miežu putraimu kuskusa vai bulgura. Ar šīm sastāvdaļām gan īpaši neaizraujies, pretējā gadījumā iecerētās zupas vietā iegūsi pabiezu stūķi.

Zupai nebūt nav jābūt sarežģītai un gatavotai no pārmērīgi daudzām un dažādām sastāvdaļām, bieži vien tieši zupas piedevas, ko pievienojam tai pirms pasniegšanas, spēlē "galveno lomu". Aromātiski sasmalcināti zaļumi, svaigi malti pipari, siera skaidiņas, baltmaizes grauzdiņi, pāris piles citrona sulas – tas viss piešķir zupa papildu struktūru un garšu. Retāk lietoti, bet lieliski zupas "pēdējā brīža" papildinājumi, ir grauzdētas sēkliņas, ķiploku jogurts vai karote aromātiska pesto.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Aukstās zupas Zupas receptes Biezzupas un krēmzupas Zupas un buljoni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form