![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/59efa540-c4d1-11ed-98de-ff4105c3c096.jpg?w=576&h=313)
Visvienkāršāk būs tiem, kas iecienījuši saldēt sablendētu ogu, piemēram, zemeņu porcijas – atliek vien atkausēt un pārliet, piemēram, pankūkām. Saldēto ogu biezeņi ideāli piemēroti arī siera kūku gatavošanai, jo tie ļoti labi sajaucas ar svaigo sieru kūkas pildījumā. Savukārt tā saucamajās "tievētāju kūkās", kas gatavotas no sablendētiem augļiem un ogām un želatīna, ziemas krājumu likšana lietā būs tieši laikā.
Ja saldētas ogas, augļus vai rabarberus (jo tie teorētiski ir dārzeņi) grasies iecept plātsmaizē, rēķinies, ka pirms izmantošanas ledusaukstie gardumi būs nedaudz jāatlaidina. Tas nepieciešams, lai, mīklai cepoties, tie pārāk nesasulotos un neskādētu cepšanas procesam, neļaujot mīklai izcepties vienmērīgi.
Nepacietīgajiem un steidzīgajiem, kuri nevar gaidīt, kad ogas atkusīs – uzblendējiet kādu smūtiju vai zibenīgo saldējumu! Vai arī pagatavojiet kādu ogu pīrāgu, kura receptē nepieciešams ogas pakarsēt katliņā ar cukuru – nebūs jāgaida un pie gatavošanas varēs ķerties uzreiz.
Ja esi pārskatījis saldētavas krājumus un secinājis, ka kāda ogu paciņa tur atrodas krietni par ilgu – skat, lērums ideju no "Tasty.lv", kur tās izmantot un gardi jo gardi apēst!
Šķērsām pa saldētavu – biezais ogu ķīselis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e8683110-b6bd-11ed-8e51-c13051a93afe.jpg?w=876)
Par savu košo un gardo darinājumu mana omīte saka: "Viss labs, kas nāk no bērnības, jo bērnības garšas ir tās patīkamākās. Protams, manā bērnībā nebija tādas sasaldēšanas iespējas, un dažādība bija mazāka. Tad galvenokārt visu, ko vien varēja, piemēram, ābolus, bumbierus, cidonijas žāvēja un pievienoja klāt ķīselim. Tikpat labi šo ogu ķīseli varēja vārīt arī no zaptēm. Tā kā tuvojas pavasaris un ir jāatbrīvo saldētava, nolēmu tā gruntīgi no visa pa bišķītim izmantot savus saldētavas labumus. Citam liksies, kur nu tik šausmīgi liela dažādība... Bet katrs ēd, kā viņam patīk. Un man patīk šādi!"
Gandrīz buberts ar ogu ķīseli
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c15bb9d0-7cf1-11ed-bcb9-ff8ecfb9f796.jpg?w=876)
Ja nav laika, lai pagatavotu bubertu pēc omītes receptes, var izlīdzēties ar kukurūzas biezputru. Šī recepte ir īstens komforta ēdiens, kas liek aizmirst raizes un izbaudīt katru kumosu.
Burvīgi vienkāršais vasaras ogu mājas saldējums
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/cc3ce0f0-5c34-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Šo saldējumu var pagatavot viegli un ātri. Grūtākais un ilgākais ir sapņot, paciesties un gaidīt, kamēr gardā masa ledusskapī kļūst par īstu saldējumu… Bet gaidīt ir vērts – tik garšīgs tas ir! Ar recepti "Tasty.lv" zemeņu laika konkursā piedalās Ineta Ziberga.
Ābolu un plūmju krambls ar vaniļas mērci
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/66f45310-6141-11ed-8d2f-e7228a2db067.jpg?w=876)
Sulīgs rudens augļu krambls ar zeltainām smilšu mīklas dumstalām ir viens no vienkāršāk pagatavojamiem ceptajiem desertiem. Cel to galdā karstu, papildinot ar vaniļas mērci vai saldējuma bumbu.
Sulīgs biezpiena pīrāgs ar ķiršiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/02662570-7c50-11ed-b700-c3775ad92357.jpg?w=876)
Ziema vai vasara – ķiršu kūkai būs būt! Izmanto svaigas vai saldētas ogas, garšos vienlīdz labi.
Elementārās banānu pankūkas ar saldētām ogām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/46c7e480-60f6-11ed-9c41-f798d8eb1403.jpg?w=876)
Pankūku receptes ir miljoniem, taču pirms pāris gadiem interneta vidē par kulta recepti kļuva gaužām vienkāršā recepte vien ar divām sastāvdaļām – banānu un olu. Nolēmu nedaudz paeksperimentēt ar recepti, un jāsaka, izdevās lieliski!
Melleņu un banānu piena kokteilis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6976d0e0-79fb-11ed-b4c4-553df1da7fa2.jpg?w=876)
Atvēsinošs un gards piena kokteilis ar mellenēm un banāniem. Ziemas sezonā izmanto saldētas ogas, bet vasarā gardās svaigās ogas.
Paniņu un saldētu aveņu smūtijs
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5a8e3f10-79fa-11ed-a05e-8d6871fb6914.jpg?w=876)
Barojošs un vasaras garšas klātesošs smūtijs, kas derēs gan brokastīm, gan launagam.
Gaisīgā kefīra mīklas kūka ar ogām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/1ecb2bd0-5c1a-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
"Vienīgā kūka, ko protu uzcept un kas nekad nenākas vilties!" – tā par šo kūku saka Līva Segliņa. Recepti viņa pārbaudījusi neskaitāmas reizes, jo ģimenei un draugiem šī kūka ļoti garšo. Līva piebilst, ka visgaršīgākā visiem liekas kūka ar upenēm un ka tad, ja mājās nav kefīra, droši var izmantot pienu – reizēm liekas, ka tad kūka sanāk pat gaisīgāka.
Fiksais ogu un jogurta saldējums
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3e983d30-6053-11ed-94eb-45397b812688.jpg?w=876)
Viss, kas tev būs vajadzīgs šī saldējuma pagatavošanai – saldētas ogas, jogurts un nedaudz kļavu sīrupa. Īpaši gards tas būs, ja sajauksi vairākas ogas – pa drusciņai no saldētām zemenēm, mellenēm, ķiršiem vai upenēm.
Gardā ogu kūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3d170120-6063-11ed-9a04-d31ea6c238fb.jpg?w=876)
Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!
Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6624f160-60ce-11ed-ae1a-5de36fd73b83.jpg?w=876)
Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.
Video: Zibenīgi pagatavojams augļu saldējums
Augļu saldējums - kārumniekiem un veselīga uztura cienītājiem. Šo gardo našķi varēsi pagatavot nieka divu minūšu laikā.
Krāsnī cepti bumbieri, āboli un avenes ar drumstalu cepurīti
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ae70b450-602d-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
Viegla un garda recepte, kas ideāli piestāv sniegotajām kupenām aiz loga – karstie "pīrāga" bumbieri, āboli un avenes sasildīs ēdāju. Lieliski tiem, kuriem patīk eksperimentēt ar augļu un ogu pildījumiem, pa virsu uzliekot bērnības ābolkūkas drumstalas.
Vienkāršā melleņu kūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e6d2fde0-6054-11ed-9b49-1761e833939b.jpg?w=876)
Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!
Melleņu 'galette' – apaļais trauslās mīklas pīrāgs
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/379e0be0-79cb-11ed-9981-8bf7da42280e.jpg?w=876)
Skaists apaļais pīrāgs ar mellenēm. Mīkla būs patīkami kraukšķīga un zeltaina, bet citrons piešķirs ogām patīkamu aromātu un nedaudz atsvaidzinošāku garšu. Pats jaukākais – kūkas izcepšanai nevajadzēs speciālu formu, vien cepeškrāsns plāti.
Ābolu un bumbieru pīrāgs, kam nevajag formu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/f3646db0-79da-11ed-80ba-3be48b785101.jpg?w=876)
Ābolu un bumbieru pīrāgs, kuru varēsi pagatavot, pat ja mājās nav īpašu formu. Ja vēlies, izmanto tikai ābolus vai tikai bumbierus.
Krēmīgais ogu deserts
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/80502570-6036-11ed-baef-dda6edee3dfe.jpg?w=876)
Ja arī tavu prātu nodarbina domas par to, kādos ēdienos izmantot sarūpētos saldētavas krājumus ar dažādām vasaras ogām, tad šī recepte būs īsts glābiņš. Viegli pagatavojams deserts, kas nepievils nevienu garšu kārpiņu.
Recepte no grāmatas: melleņu zupa ar biezpiena klimpām kā bērnībā
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a405ee20-a2f6-11ed-81b6-9145c0a995e8.jpg?w=876)
Šis ir garšu salikums, kas ar vienu karoti nostalģiski atgriež bērnudārza solā pie launaga galda. Lillā melleņu zupa jeb ķīselis, kurā peld saldeni mākonīši – biezpiena klimpiņas.
Rabarberu un zemeņu klimpu zupa
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/9ab07660-5b84-11ed-9f65-639d138f62b0.jpg?w=876)
Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens. Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldo zupu ar klimpām.
Rabarberu klimpu zupa vecmāmiņas gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/f2839860-5b82-11ed-9398-073fcf901191.jpg?w=876)
Vai vēlies noķert bērnības garšu? Ja atbilde ir jā – pagatavo rabarberu klimpu zupu pēc vecmāmiņas receptes! Varam garantēt, ka nostalģiskās sajūtas uzvirmos. Uzvarošā kombinācija – vēls pavasaris, lauku vecmāmiņa un bērnība!
Sulīgā melleņu drumstalkūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/83282bf0-60f7-11ed-b9c7-61fc653b0e09.jpg?w=876)
"Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana. Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu. Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli, kas tā vien prasījās tikt likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka," – šādi savu kārdinošo recepti piesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Dzērveņu un ābolu drumstalkūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c4cac260-798f-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.
Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/34e165f0-603a-11ed-b494-f7eb875b095a.jpg?w=876)
Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!
Gardais ķiršu pīrāgs no ziemas krājumiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6a1fcd90-7cd9-11ed-a992-db804cfc5da2.jpg?w=876)
Līdz vasarai vēl nedaudz jāpaciešas, bet saulainas sajūtas varam radīt jau tagad. Pīrāgs ar ogām sniegs vasarīgu noskaņu, kad svaigus ķiršus baudām saules pielietajā dārzā. Izņem no saldētavas iepriekš sasaldētos ķiršus vai izmanto ķiršus no kompota. Un vasarā varēsi baudīt šo pīrāgu ar svaigām ogām. Pīrāgs lieliski garšos ar vaniļas saldējumu. Recepti iesaka gardēde Justīne Hohfelde.
Ērkšķogu pīrāgs ar nektarīniem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e32e2460-61aa-11ed-8e26-a19504f0f253.jpg?w=876)
"Pēc šī pīrāga nogaršošanas varat mani saukt par pīrāgu lēdiju! Es vienmēr medīju jaunas receptes, un beidzot esmu atradusi savu iecienītāko," portālā "Cook.me" raksta Lilija Matuse, aicinot izbaudīt pīrāgu, kamēr tas silts, pievienojot saldējumu un saldu citronu mērci.
Melleņu mafini stundas laikā
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/4cf2ed10-5b55-11ed-8741-956ccc0edfef.jpg?w=876)
Šie mazie, gardie melleņu mafini izdodas vienmēr un garšo burvīgi. Mafini ir maigi, mīksti un patīkami mitri, un karstumā pussašķīdušās mellenes padara mafinus pilnīgi neatvairāmus gan garšas, gan izskata ziņā. Vienkāršs un ātrs veids, kā panašķoties melleņu laikā!
Melleņu ķīselis ar vaniļas saldējumu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e615a9f0-7cf3-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=876)
Kad pirmās sezonas mellenes ar pienu apēstas, laiks ķerties pie citiem melleņu saldēdieniem. Melleņu ķīselis ar sniegbaltu saldējuma bumbu ir ātri pagatavojams un garšīgs saldais ēdiens, kas lieliski iederas brīvdienu ēdienkartē.
'Panna cotta' ar persiku un aveņu želeju
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3bc46650-7ce7-11ed-b741-d3f15dcf51ad.jpg?w=876)
Želejas deserti ir tie, kurus mierīgi var pagatavot kaut vai iepriekšējā dienā! Darbiņš būs laikietilpīgs, bet viennozīmīgi var teikt, ka katra gatavošanas minūte būs tā vērta. "Panna cotta" desertu ar persiku un aveņu želeju saviem viesiem raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" gatavoja tviteraktīviste Ance Tarvida. Lūk, viņas versija par šo gardo itāļu desertu!
Melleņu un citronu kūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/37a7cc50-5c31-11ed-b074-87bfbc26e606.jpg?w=876)
Vasara rit pilnā sparā – dārzos un mežos gatavojas saldas un sulīgas ogas, kuras varam baudīt gan svaigā veidā, gan arī ar tām papildināt desertus! Viens no lieliskiem paņēmieniem, kā tās izmantot, ir vasarīgās kūkās. Vasaras svaigumu ļaus izbaudīt ēdienu blogeres un "Instagram" konta @gardskanenoesties autores Diānas Šulces-Palmas lieliskā melleņu un citronu kūkas recepte, ko var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām.
Neceptā biezpiena kūka ar mellenēm un šokolādes cepumu pamatni
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5b3b5180-619c-11ed-8715-7dfe3895a075.jpg?w=876)
Šokolādes cepumu pamatne, sulīgas melleņogas un maigs biezpiena krēms - debešķīgs garšu salikums! Pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Melleņu siera kūka bez cepšanas
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/2a0723c0-7cb1-11ed-af8f-7fd72ba410b5.jpg?w=876)
Šīs kārdinošās kūkas noslēpums ir kraukšķīgā granolas pamatne un krēmīgajā pildījumā noslēptās mellenes, kas tīkami paukšķēs katrā kumosā.
Saldā melleņu zupa
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/0846ce90-79d0-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Auksta un salda zupa no mellenēm – kas gan var būt labāks! Mellenes pirms tam novāra apelsīnu sulā, bet pēc tam, krēmīgākai garšai, papildina ar saldo krējumu.
Melleņu klimpas
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/33b16500-6138-11ed-9bec-19b962b89309.jpg?w=876)
Melleņu zupas ar klimpām recepti iesaka Sandra Ošiņa un Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komanda.
Superātrais banānu un melleņu saldējums
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ffa6d270-6134-11ed-b4c0-b95419279305.jpg?w=876)
Lai zibens ātrumā pagatavotu atveldzējošu saldējumu, pietiek vien ar banāniem un sauju ogu. Variācijas var būt dažādas, banāniem pievienojot zemenes, avenes, šokolādes krēmu, zemesriekstu sviestu, riekstus vai ko citu, kas ledusskapī ir pa rokai. Rezultāts neliks vilties nevienā salikumā. Recepti iesaka Zane Bitmane.
Melleņu un laima kūciņas ar svaigā siera krēmu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/29a9e660-7ca2-11ed-9a7b-c34840b383f5.jpg?w=876)
Gardas glazūrkūciņas jeb kapkeiki vienmēr būs īstais gardums, ko pasniegt svinībās – tās ne tikai ir skaistas, bet tik kārdinoši izskatās, ka ēdāju rokas noteikti stiepsies pēc papildu kūciņas. Šoreiz pārbaudīta recepte – kūciņu pamatnē gaisīga mīkla, kurā paslēpušās mellenes un svaigo laimu spirgtums. Bet visam virsū – pufīgas svaigā siera krēma cepurītes.
Latvijas dzimšanas dienas kūka bez cukura, sviesta un miltiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/fedc9c40-6142-11ed-8d09-21c404285e3d.jpg?w=876)
Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt visus, jo šī kūka ir bez cukura, sviesta un miltiem un, protams, skaisti sarkanbaltsarkana. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.
Bezē rulete ar biezpiena un aveņu krēmu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/eae00410-7cc3-11ed-a685-6ff7080175b6.jpg?w=876)
Kraukšķīga bezē rulete ar kārdinošu biezpiena un aveņu krēma pildījumu. Īsts baudījums!
Saldētu aveņu, greipfrūtu un zaļās tējas kokteilis
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/12471ad0-79fd-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Atvēsinošs un atspirdzinošs pavasara vitamīnu kokteilis. Zaļā tēja glāzītē lieliski sadraudzēsies ar vasarā sasaldētajām avenēm, svaigu ābolu un greipfrūtu.
Gaisīgā zemeņu debesmanna ar pienu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/179f5670-7cd5-11ed-b741-d3f15dcf51ad.jpg?w=876)
Gaisīgo, maigo un gardo saldēdienu no zemenēm vari pagatavot pat ziemā. Ja ledusskapī neatrodi saldētas zemenes, lielisks tas izdosies arī no āboliem vai citām ogām. Bērni īpaši novērtēs šo kārumu, kuru pagatavot var vienkārši. Galvenais ir kārtīgi to saputot, tad garša būs nepārspējama.
Zemeņu sorbets, ko var pagatavot 5 minūtēs
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5b42d890-7be8-11ed-8df7-7171865b7cfe.jpg?w=876)
Zemeņu sorbets garšo tikpat labi kā zemeņu saldējums, bet tam ir viens liels pluss – šo gardo un atsvaidzinoši vasarīgo desertu var pagatavot piecās minūtēs.
Svaigēdāju siera kūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/210671a0-5e92-11ed-8159-1fb6964d386c.jpg?w=876)
Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…
Vienkāršā ķiršu kūka
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6d82b970-7bee-11ed-8ad2-659178b799d2.jpg?w=876)
Ķiršu sezonas kārums – vienkārši pagatavojama kūka.
Latvieša versija par siera kūku – biezpiena sacepums visām gaumēm
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/13f30df0-7cee-11ed-8418-df2aff381723.jpg?w=876)
Viena panna, divas garšas – ar sacepumu našķēsies gan tie, kam garšo žāvēti augļi, gan tie, kas tos ienīst.
Apaļais ķiršu pīrāgs
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/481086d0-6056-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)
Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.
Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3bb4ebc0-5e84-11ed-bfd2-292ab5dfe0c4.jpg?w=876)
Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.
Ķiršu un baltmaizes pudiņš
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5a7fd5a0-7cb7-11ed-a992-db804cfc5da2.jpg?w=876)
Ķiršu un baltmaizes pudiņš visgardāk, ja pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.
Rabarberu ķīselis ar pienu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e34760f0-5b84-11ed-9b35-175aa48ddc75.jpg?w=876)
"Kukū?! Vai uz pasaules ir vēl kāds, kas ēd rabarberu ķīseli ar pienu?" jautā "Twitter" lietotāja Rita. Kārdinātāja! Viņas ķīseļa bilde tak ir tāda, ka visu gribas pamest un iet vārīt to ķīseli tagad un tūlīt! Sacīts – darīts! Lai top garšīgais vasaras saldēdiens ar īstu bērnības garšu!
Rabarberu rausis Baltā galdauta svētkiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/daebd1f0-5b81-11ed-8741-956ccc0edfef.jpg?w=876)
Bez šaubām, rodas siltas sajūtas, uzzinot, ka 2014. gada "Tasty.lv" rabarberu biskvītkūkas recepte lasītājas Vivitas ģimenē vēl aizvien ir ļoti iecienīts deserts. Turklāt – tā ļoti garšo viņas dēliņam. Lūk, un tā bez liekas domāšanas, šogad – Baltā galdauta svētkos – Vivita rabarberu rausi atkal cels galdā!
Sezonas gardums – kefīra mīklas rabarberu plātsmaize
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/bcd83a10-7cdc-11ed-b614-8fa074c6c38a.jpg?w=876)
Ja vēl nav bijis laika pagatavot sezonas aktuālāko kārumu – rabarberu plātsmaizi, – izmēģini gardēdes Veronikas Ļevšas recepti. Plātsmaize, kuras gatavošanā izmantots kefīrs, būs sulīga un mitra, un rabarberi piešķirs vajadzīgo garšas akcentu. Kārums gluži kā bērnībā, bez kura pavasaris nav iedomājams. Baudi vēl siltu, izņemtu no krāsns, ar vēsu pienu.
Rabarberu drumstalmaize vācu gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/44fbc440-7cc7-11ed-9a7b-c34840b383f5.jpg?w=876)
Sulīgs rabarberu pildījums un zeltainas mīklas drumstalas – klasika bez liekām sastāvdaļām. Īpaši labi šī plātsmaize garšos, pasniegta ar saldējumu vai svaigi kultu putukrējumu.