Fоtо: DELFI / Privātais arhīvs / DELFI kolāža
Tūlīt, tūlīt pie durvīm klauvēs vēsts, ka meteoroloģiskā vasara ir iestājusies. Vai silto dienu gaidās esi atsvaidzinājis atmiņu, lai pagatavotu vismīļāko un gardāko auksto zupu? Varbūt esi jaunu garšu meklējumos? Tavs uzticamais recepšu dīleris “Tasty.lv” steidz palīgā – vienuviet apkopojām dažnedāžādākās auksto zupu receptes, lai tu varētu pagatavot pa gardai aukstajai zupai katru silto dienu visas vasaras garumā!

Mēs, latvieši, esam iecienījuši aukstās biešu zupas – visērtāk tās pagatavojamas ar marinētām, jau gabaliņos sagrieztām vai sarīvētām bietēm. Maigāku garšu cienītāji izmanto vārītas vai tvaicētas bietes, taču savs šarms slēpjas tajā, ka zupa iegūst mazliet pikantuma no marinādē esošā etiķa. Asāku izjūtu cienītāji nevilcinās aukstajai zupai pievienot arī pa kādai saspiestai ķiploka daiviņai vai krietnai karotei stipru klasisko sinepju.

Atsevišķas debates mēdz izvērsties ne vien par to, kādi gurķi un vai vispār tie aukstajā zupā jāliek. Te sava vaļa iztēlei katram – svaigs gurķis, marinēts, mazsālīts, sālīts, skābēts… Un neaizmirsīsim arī par gaļu! Aukstajā zupā nereti paslēpti doktordesas kubiņi, vistas girosa gabaliņi vai cita veida gaļa sātīgumam. Un kur nu bez bāzītes – visdrošākais variants ir kefīrs. Vēl var nesmādēt arī paniņas vai rūgušpienu, bet šķēpus laužam arī par to, vai tā skaitās īsta aukstā zupa, ja gatavota no ūdens un skābā krējuma.


Kraukšķīgumam un garnēšanai aukstā zupa iegūst ne vien no redīsiem, kamēr tie vēl pavasara nogalē priecē, bet arī krietna saišķa diļļu un lociņu. Vārīta ola? Protams, ka jāpieliek! Vārīti kartupeļi? Kas mēs kādi lietuvieši! (Bet sirdī esam, jo arī vārītus vai vārīti ceptus kartupeļus ne vienā vien kafejnīcā pie aukstās zupas bļodiņas pasniedz.) Vēl var iedvesmoties no bulgāriem un aukstai zupai pievienot, piemēram, sasmalcinātus valriekstus.

Paejot nostāk no latviešu iecienītajām bietēm, noteikti nevajadzētu otrajā plānā atstāt ā dēvētās "baltās" aukstās zupas. Kefīram lielā grāpī bietes nevajag, lai izdotos tiešām garda un veldzējoša zupa. Noderēs kā vārīti kartupeļi, tā gurķīši, sasmalcinātas salātlapas un pat biešu un redīsu lapiņas.


Aizceļojot mazliet uz Eiropas dienvidiem, iedvesmu varam smelties arī no spāņu virtuves un viņu leģendārā, izcili gardā gaspačo. Tas ir piedzīvojums, ne aukstā zupa! Sākot ar kvalitatīvu sastāvdaļu izvēlēšanos (laba olīveļļa, sulīgi tomāti, kraukšķīga baltmaize) un beidzot ar gatavošanas procesu, kad šķietami nesavienojamais pārvēršas par tiešām atsvaidzinošas garšas zupu.

Esi gatavs pilnvērtīgai auksto zupu sezonai? Zemāk atradīsi varenplašu izlasi ar receptēm no mūsu virtuālās pavārgrāmatas – tik tiešām pietiks garšu ceļojumam visas vasaras garumā!

Aukstā biešu zupa ar mazsālītiem gurķiem un ķiplokiem

Nekas tā neatveldzē karstā dienā kā aukstā zupa! Šoreiz klasiskā marinēto biešu aukstā zupa papildināta ar mazsālītiem gurķīšiem un svaigi spiestu ķiploku pikantākai garšai. Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina Gatavo".

Lasīt vairāk

Sezonas pēdējā. Aukstā zupa ar skābētiem gurķiem un ķiplociņu

Fоtо: DELFI

Sezonas pēdējai aukstajai zupai jāpaliek garšas atmiņā! Tāpēc tā jāgatavo gana stipra, aromātiska un sātīga. Kas zina, kad atkal sagribēsies, jo visam savs laiks. Pat aukstajai zupai!

Lasīt vairāk

Kukurūzas aukstā zupa

Fоtо: Viktorija Kožemjakina

"Tavas acis tik zaļas kā kukurūza,
Tavas plaukstas tik mazas kā kukurūza.
Tik stingrās formās kā Kārlim Krūzam
Ap tavu māju aug kukurūza.
Tu ej uz aku ar zaļo krūzi,
Uz krūzes stāv rakstīts "Kukurūza"."

Lasīt vairāk

Avokado gaspačo ar nektarīna jumtiņu

Fоtо: Viktorija Kožemjakina

Ja plīti darbināt negribas un rozā aukstā zupa mazliet jau apnikusi, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt netradicionālāku auksto zupu, kas garšas kārpiņām būs patīkams pārsteigums.

Lasīt vairāk

Baltā aukstā zupa bez kartupeļiem un desas

Fоtо: No privātā arhīva

Kurš teicis, ka aukstajai zupai jābūt 50 rozā nokrāsās? Kurš teicis, ka eksistē vienīgā un pareizā aukstās zupas recepte? Tiesa gan – aukstā zupa spēj izraisīt gandrīz tikpat karstus karus, kā vienīgā un pareizā rasola recepte. Daudziem no mums ir sava, vienīgās īstās un pareizās aukstās zupas recepte, par kuru stāvēt un krist. Bet labāk ir nevis karot, bet apmainīties ar receptēm un pieredzēm, vai ne?

Lasīt vairāk

Zibenīgais gaspačo ar asumiņu

Fоtо: DELFI

Ideālais veids, kā izlietot piebriedušos atvasaras tomātus, – sablendēt tos ārkārtīgi gardā aukstajā gaspačo zupā. Garšu dažādībai klāt pievieno arī kādu no lauka atnestu gurķi, palielu sarkano sīpolu un pieber šķipsniņu kajēnas piparu.

Lasīt vairāk

Zaļā dārzeņu aukstā zupa ar garnelēm

Svaigas vēsmas auksto zupu modē. Kraukšķīgi gurķi un redīsi, krēmīgi avokado gabaliņi, aromātiski dārza zaļumi un kāda ķiploka daiviņa pikantumam – visi šie labumi kombinācijā ar kefīru veido lielisku garšu saspēli. Pilnai laimei – zupu pasniedz ar vārītām vai apceptām garnelēm un paipalu olu pusītēm. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oļesja Gabora.

Lasīt vairāk

Spirdzinoša dārzeņu aukstā zupa ar tomātu sulu

Aukstā zupa ir vienīgais ēdiens, uz ko nesas prāts tveicīgās vasaras dienās. Pavisam ātri pagatavojamas dārzeņu un tomātu sulas zupas recepti iesaka garšīgās "Instagram" lapas button_food autore Ērika Siliņa.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa kaloriju skaitītājiem

Fоtо: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

"Pēc karstas dienas pie jūras aukstā zupa ir tas ēdiens, ko visvairāk kārojas nobaudīt. Un, kurš gan neprot to pagatavot! Tomēr katram ir sava mīļākā recepte. Manā nav ne desas, ne gaļas, ne kartupeļu," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Spirdzinoša aukstā gurķu biezzupa ar zaļumiem un ķiplokiem

Fоtо: Shutterstock

Gatavojot šo zupu, nenāksies lieki nopūlēties, tērējot pēdējos spēkus, kas vēl atlikuši pēc lustīgas līgošanas, jo lielāko daļu darba tavā vietā paveiks blenderis. Ja vēlies, lai zupa būtu atvēsināta jau uzreiz pēc pagatavošanas, ūdeni aizstāj ar ledus kubiņiem.

Lasīt vairāk

Biešu aukstā zupa ar konservētiem zaļajiem zirnīšiem

Fоtо: Veronika Ļevša

Izrādās, konservēti zaļie zirnīši piestāv ne tikai rasolam, bet arī aukstajai zupai. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Fiksā gurķu aukstā zupa ar ķiplokiem un grieķu jogurtu

Fоtо: Shutterstock

Šī ir nudien ātri pagatavojama un atsvaidzinoša zupiņa, kas ies pie dūšas tiem, kuri meklē garšīgu biešu aukstās zupas alternatīvu. Olas gādās par sātīgumu, ķiploki piešķirs asumiņu, gurķi – svaigumu, bet grieķu jogurts maigi "saprecinās" visas garšas, godam aizstājot karstajās dienās no veikalu plauktiem pazudušo kefīru.

Lasīt vairāk

Novadu garšas: Kolkas stragnams jeb aukstā zupa ar siļķi un skābētiem gurķiem

Fоtо: Publicitātes foto

Kā piedienas īstai lībiešu receptei, šeit nav norādīts precīzs izejvielu daudzums, jo tas atkarīgs no ēdāju skaita un viņu apetītes, kā arī saimnieces uzskatiem, vai zupai jābūt biezai vai šķidrai. Pēc Baibas Dambergas receptes gatavotu stragnamu Lībiešu mājas kafejnīcu dienu ietvaros 1. un 2. jūnijā varēs nobaudīt mājas kafejnīcā "Santa tubā" Kolkā.

Lasīt vairāk

Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa

Fоtо: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Uzskata, ka Lietuvā auksto biešu zupu vēsturiski sāka gatavot karstajā vasaras darbu sezonā, kad ēdiena gatavošanai nebija vaļas. Veldzējoši aukstā zupa bija ideāls paēdiens siena laikā: dārzeņus pievienoja vitamīnu dēļ, rūgušpiens – lai atvēsinātu, bet ūdeni – lai remdētu slāpes. Šo iemeslu dēļ aukstā biešu zupa Lietuvā joprojām ir īpaši iecienīts ēdiens pavasara un vasaras sezonā. Tradicionāli to pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Lasīt vairāk

Vegāniskā aukstā zupa

Fоtо: Mr. Magpie publicitātes foto

"Šādi es gatavoju auksto zupu. Sanāk vienmēr un ļoti garšo," savas iecienītās vasaras veldzes recepti komentē vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

Lasīt vairāk

Kartupeļu, gurķu un redīsu aukstā zupa ar kūpinātu jūras asari

Fоtо: DELFI

Ja tev neceļas roka aukstajai zupai griezt klāt nenosakāmas izcelsmes desu, izmēģini jaunas vēsmas - auksto zupu ar kūpinātu jūras asari.

Lasīt vairāk

Neparasta aukstā biešu zupa vien pāris minūtēs

Fоtо: Stirna&avocado

Biešu aukstā zupa vien pāris minūtēs? Šī recepte pierāda, ka tas ir iespējams. Liec sastāvdaļas katlā, sablendē un baudi! Ņamm...Recepti piedāvā "Stirna&avocado".

Lasīt vairāk

Vakariņas 5 minūtēs: gaspačo jeb tomātu aukstā zupa

Fоtо: DELFI

Kad termometra stabiņš sasniedz vai pat pārsniedz 30 grādu atzīmi, darbināt cepeškrāsni nav prāta darbs, tādēļ labāk baudīt tādus ēdienus, ko iespējams pagatavot bez termiskas apstrādes. Vien piecu minūšu laikā pagatavojama aukstā zupa būs ideāls risinājums gardai maltītei uz ātru roku. Pagatavo lielo katlu, lai ar gardo zupu varētu mieloties arī nākamajā dienā!

Lasīt vairāk

Ātra aukstās zupas alternatīva – kefīra un gurķu kokteilis

Fоtо: Shutterstock

Atvēsinošs, ātri pagatavojams un svaigs kefīra kokteilis – ideāla maltītei tveicīgā dienā, kas garšo kā aukstā zupa, tikai citā formā.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un gurķu aukstā zupa ar kefīru un sinepēm

Fоtо: Privātā arhīva foto

Ne vien veldzējošas, bet arī ļoti sātīgas kartupeļu aukstās zupas recepti iesaka Linda Lindoku.

Lasīt vairāk

Ar rupjmaizes 'ķieģelīti' iebiezināta biešu aukstā zupa

Fоtо: DELFI

Ja tev ierasts, ēdot biešu auksto zupu, piekost klāt rupjmaizes "ķieģelīša" šķēli, tad tev noteikti jāizmēģina šī recepte, jo ar skābenās maizītes drupačām iebiezināta aukstā zupiņa garšo tiešām lieliski.

Lasīt vairāk

Skābeņu aukstā zupa ar lakšiem un olām

Fоtо: DELFI

Spirdzinoša skābeņu zupa, kurā sagaršojamas sinepju un mārrutku pikantās notis. Īpašu aromātu zupiņai piešķir ķiplokotie lakši, bet rīvētas olas nodrošina sāta sajūtu.

Lasīt vairāk

Pikanta aukstā zupa ar balto redīsu un mārrutkiem

Fоtо: Shutterstock

Vasarīgam laikam - atvēsinošā, pikanta un ātri pagatavojama aukstā zupa.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: biešu aukstā zupa ar rukolu

Fоtо: DELFI

Šis varētu būt vasarā visātrāk pagatavojamais ēdiens, kas izdosies arī tiem, kas nemēdz ilgi uzturēties virtuvē. Šķiet, ka nav vērts iemest aci receptē, viss tikai jāsamet katlā un jāpārlej ar kefīru. Tomēr atļausimies publicēt fotorecepti, tā teikt, iedvesmai!

Lasīt vairāk

Liesa skābeņu aukstā zupa

Fоtо: DELFI

Ja stirnas dārzā nav paspējušas nograuzt gardo skābeņu puduri, pagatavo atsvaidzinošu auksto zupu. Kefīra vietā izmantojot vien dažas karotes liesa skābā krējuma, zupas katls nebūs kaloriju bumba un pludmales sezonu varēsi sagaidīt izcilā formā. Droši var eksperimentēt ar zaļumiem un saplucināt arī rukolu vai kreses.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar paniņām un kečupu

Fоtо: Shutterstock

Ātri pagatavojama un liesa aukstā zupa uz paniņu bāzes. Tā izceļas ar bagātīgu garšu, ko zupai piešķir ar mārrutkiem, franču sinepēm un kečupu satrīti zaļumi.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar āboliem, redīsiem un piparmētrām

Fоtо: Shutterstock

Pavasarī organisms ir izslāpis pēc svaigām, vieglām un jaunām garšām. Izmēģini ļoti atsvaidzinošu aukstās zupas versiju – ar gurķiem, āboliem, redīsiem un piparmētrām, kas papildināta ar ķiploka asumiņu.

Lasīt vairāk

Spirdzinoša griķu-gurķu aukstā zupa ar ķiplokiem

Fоtо: DELFI

Kad vasarīgi laikapstākļi vēl turpina priecēt un gribas sevi palutināt ar ko spirdzinoši svaigu, bet visas iespējamās aukstās zupas variācijas jau ir apnikušas, laiks izmēģināt ko neparastāku. Kaut gan griķi un aukstā zupa iesākumā var šķist neiespējams salikums, tomēr ir vērts vismaz vienreiz ļauties eksperimentam, lai secinātu, ka tas ir garšīgi. Ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Pikantais gaspačo

Fоtо: Publicitātes attēls

Mazliet pikanta gaspačo aukstā zupa no dārzeņu sulas, dārzeņiem un čili mērces asumam. Recepti piedāvā "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Atdzesētais borščs ar mārrutkiem

Fоtо: Shutterstock

Atdzesētais borščs jeb klasiskā biešu zupa, kas pielāgota tveicīgā laika pusdienām vai vakariņām. Ja zupu gribas īpaši vēsu, beigās pievieno kādu ledus gabaliņu.

Lasīt vairāk

Fiksā tomātu un redīsu aukstā zupa

Fоtо: Shutterstock

Aukstā zupa no tomātiem, redīsiem un gurķiem, ko varēsi pagatavot zibenīgi. Neatņemams virtuves palīgs šīs zupas pagatavošanai būs blenderis – ar to tad arī gatavo zupu, cik krēmīgu vien katram tīk.

Lasīt vairāk

Gurķu un piparmētru aukstā zupa

Fоtо: Shutterstock

Veldzējoša svaigo gurķu zupa ar piparmētrām un pētersīļiem. Auksto zupu pirms ēšanas ieteicams noturēt ledusskapī, bet, lai zupas konsistence nebūtu pārāk vienmuļa, ēd to kopā ar riekstiem vai kādu grauzdiņu.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa bulgāru gaumē ar ķiplokiem un valriekstiem

Fоtо: Shutterstock

Bulgāru aukstā zupa "tarator", ko gatavo no jogurta, ķiplokiem, gurķiem un valriekstiem. Patiks jaunu garšu meklētājiem un tiem, kas vēlas atveldzēties karstākā vasaras dienā.

Lasīt vairāk

Aukstā avokado zupa

Fоtо: DELFI

Jūs noteikti zināt, ka vislabākās receptes top tad, kad to vismazāk gaida. Arī šis nav izņēmums, jo draudzenes vadīta, izmēģināt auksto zupu ar avokado un kefīru, vadījos pēc intuīcijas un radīju kaut ko tik gardu, ko būtu vērts izmēģināt arī Tasty.lv lasītājiem. Tā kā klasiskā biešu aukstā zupa nu jau ir nedaudz apnikusi, šī ir lieliska alternatīva, ar ko sevi palutināt karstajās vasaras dienās. Turklāt ēdiens ir gana kreptīgs, lai remdinātu izsalkumu pat sātīgāko ēdienu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Okroška ar kefīru un kvasu

Fоtо: Shutterstock

Svaiga un viegla aukstā zupa ar nelielu pikantumu - salami desas gabaliņiem. Daudz ātrāk zupu varēs pagatavot, ja kartupeļi un olas būs jau novārīti.

Lasīt vairāk

Okroška ar kvasu

Fоtо: Shutterstock

Aukstā zupa - okroška ar kvasu ir atsvaidzinoša, saldeni pikanta, kas dos uzmundrinājumu karstā laikā. Galvenais izvēlēties kvasu, kas nav ļoti salds, bet dabīgi saldens.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa itāļu gaumē

Fоtо: Shutterstock

Atsvaidzinoša aukstā zupa ar bagātīgi pievienotām piparmētrām, gatavota uz jogurta bāzes.

Lasīt vairāk

Zaļais gaspačo

Fоtо: Shutterstock

Dzīvespriecīga un krāsaina aukstā zupa. Pirms zupas sablenderēšanas, zaļās paprikas karstā cepeškrāsnī izcep, lai pēc tam varētu novilkt paprikām miziņu.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Fоtо: Shutterstock

Atvēsinoša un veldzējoša aukstā zupa ar kraukšķīgiem redīsu un gurķu gabaliņiem. Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar girosu

Fоtо: Shutterstock

Kefīra un marinētu biešu aukstā zupa ar girosu - sātīgākām vasaras pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Zemeņu gaspačo

Pavisam neparasta aukstā zupa, kurai saknes meklējamas Spānijas virtuvē.

Lasīt vairāk

Cukīni vai jauno kabacīšu aukstā zupa - zaļais gaspačo

Kad es vēl biju pavisam maza, manai mammai bija milzīgs sakņudārzs, kurā auga zaļie salāti, tomāti, ķirbji, pupiņas, pipari un daudzi citi dārzeņi. Mana mamma ir apbrīnojama dārzniece un īpaši labi viņai padevās cukini. Ražas laikā it visur bija cukini - viņa gatavoja cukīni maizi, pankūkas, kēksiņus.

Lasīt vairāk

Sātīgā aukstā zupa ar biešu novārījumu

Nedaudz sarežģītāka aukstās biešu zupas versija, tomēr pūles ir tā vērtas - zupa ir ļoti sātīga un interesanta!

Lasīt vairāk

Biešu lapu aukstā zupa ar liellopa gaļu

Fоtо: Shutterstock

Biešu lapu aukstā zupa ar vārītu liellopa gaļu karstas dienas pavalgam.

Lasīt vairāk

Baltā aukstā zupa ar kefīru

Fоtо: Shutterstock

Baltā aukstā zupa ar kefīru, kartupeļiem, gurķiem un olām.

Lasīt vairāk

Klasiska aukstā zupa ar etiķi

Fоtо: Shutterstock

Aukstā zupa ar etiķi jūs lieliski atveldzēs karstā vasaras dienā.

Lasīt vairāk

Biešu aukstā zupa ar mārrutkiem un ziedkāpostu 'rīsiem'

Fоtо: Shutterstock

12 minūtēs pagatavojama aukstā biešu zupa ar kefīru, kurai patīkamu kraukšķīgumu, tumīgumu un lielisku garšu piešķirs mārrutki un ziedkāpostu "rīsi".

Lasīt vairāk

Aukstā kefīra zupa ar redīsiem un gurķiem

Fоtо: Shutterstock

Ātri pagatavojama un vienkārša aukstā zupa ar redīsiem un gurķiem, kas veldzēs tveicīgākā dienā.

Lasīt vairāk

Skābeņu - biešu lapu aukstā zupa

Fоtо: Shutterstock

Skābeņu - biešu lapu aukstā zupa spirdzinājums karstai vasaras dienai.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar desu un marinētām bietēm

Fоtо: DELFI

Vienkārši pagatavojama marinētu biešu aukstā zupa ar kefīru.

Lasīt vairāk

Vistas okroška

Fоtо: Shutterstock

Vistas okroška - ieteicama vasarā, līdzīga kā aukstā zupa, taču garšo savādāk.

Lasīt vairāk

Aukstā tomātu zupa uz tomātu sulas bāzes

Fоtо: Shutterstock

Aukstā tomātu zupa - karstas vasaras dienas glābiņš.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošā gurķu zupa 10 minūtēs

Fоtо: Shutterstock

Aukstās zupas variācijas ir nebeidzamas. Izmēģini auksto zupu pagatavot blenderī tikai ar divām sastāvdaļām. Blendēšana padara zupu maigi putainu un viendabīgu, un skābēto gurķu un zaļumu papildinājums sniedz bagātīgu garšu un aromātu buķeti. Skaistas un garšīgas vasaras pusdienas 10 minūtēs!

Lasīt vairāk

Aukstā skābeņu zupa ar zirnīšiem un marinētām bietēm

Fоtо: DELFI

Tuvojoties svētkiem, jaunu garšu meklējumos mūsu ceļš aizveda līdz restorānam "Bibliotēka Nr.1" un šīs vietas šefpavāram Mārim Jansonam, kurš nu "Tasty.lv" lasītājiem piedāvā atspirdzinošu auksto zupu ar svaigām skābenēm un kefīru. Aukstās zupas pamatu sagatavo atsevišķi no piedevām, abas daļas sajaucot pirms pasniegšanas. Ja marinētas bietes būs jau gatavas, zupu varēs pagatavot ļoti ātri.

Lasīt vairāk

Aukstā zaļo zirnīšu krēmzupa

Fоtо: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tuvojoties vasaras sezonai, vairums no mums jau nepacietīgi gaida aukstās zupas baudīšanu, taču, atkāpjoties no klasiskām vērtībām, ir vērts izmēģināt arī šo auksto zaļo zirnīšu krēmzupu. Zupas krāsa, garša un tekstūra pilnībā atbilst pavasarim, turklāt tās pasniegšanas veids itin labi piestāv arī svētkiem.

Lasīt vairāk

Aukstā tomātu zupa ar arbūzu un Tabasko piešprici

Fоtо: DELFI

Šī zupa ir parafrāze par spāņu lepnumu – gaspačo. Receptē ir apvienotas divas dažādas receptes. Galvenie spēlētāji šeit ir tomāti, kas savieno garšu virpulī gan sīpolus, gan arbūzus, un vēl bariņā pieķer Tabasko mērci. Rezultāts neliek vilties!

Lasīt vairāk

Aukstā dārzeņu zupa ar ķiplociņu

Fоtо: DELFI

Vienkāršāku zupu tu vēl nebūsi gatavojis, jo visas sastāvdaļas jāsamet blenderī un jāļauj tam darboties. Krēmīgā zupa ļaus notiesāt tomātu un gurķu ražu, neraizējoties par veselīgā dzīvesveida principu pārkāpšanu.

Lasīt vairāk

Aukstais borščs uz ātru roku

Fоtо: DELFI

Veldzējošs aukstais borščs, kas iejaucams vien pāris minūtēs bez vārīšanas un laikietilpīgas produktu smalcināšanas – viens, divi, un zupa ir gatava! Ja nespēj savu dzīvi iedomāties bez gaļas, pilnai laimei pierīvē klāt gabaliņu vārītās desas.

Lasīt vairāk

Baltā gaspačo zupa latviešu gaumē

Fоtо: DELFI

Spānijā iecienīto gaspačo zupu ir ierasts iebiezināt ar sakaltušas maizes šķēlēm. Es aizņēmos šo ideju, lai, liekot lietā izdomu, no ledusskapī atrastajiem produktiem pagatavotu balto gaspačo latviešu gaumē. Eksperimenta rezultāts bija varen garšīgs un atspirdzinošs.

Lasīt vairāk

Jāņu mātes vasaras tomātu zupa - gaspačo

Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Andalūzijas gaspačo recepte

Fоtо: Shutterstock

Andalūzijas gaspačo - tradicionālā recepte spāņu aukstajai tomātu zupai.

Lasīt vairāk

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !