
Kā zināms, mafins tas pats kēksiņš vien ir, tikai tāds izmēros mazāks. Arī kapkeiki ir kēksiņi, ko latviski droši var saukt par glazūrkēksiņiem – ne velti tos rotā ar dažādām glazūrām un krēma cepurītēm. Lai nu kā – gan mafini, gan kapkeiki ir lielisks svētku laika gardumiņš pašiem un ideāla dāvaniņa mīļiem kolēģiem. Kurš gan no mums nav pelnījis ko mazu, jauku un gardu pie pēcpusdienas kafijas!
Mafini nudien ir ideāli. Vienkārši un diezgan ekonomiski pagatavojami, viegli pārvadājami un baudāmi vairākas dienas. Un vajag pavisam maz, lai, klasisku mafinu recepti mazliet papildinot, piemēram, ar šokolādes gabaliņiem vai dzērvenēm, varētu uzcept ļoti apetītlīgu un īpašu gardumiņu. Šokolādes gabaliņi, kas lēni kūst mutē – iedomājoties vien, sagribas tādā mafinā iekosties uzreiz! Savukārt, iemaisot mufinu mīklā lielogu dzērvenes, tie uzreiz izskatās pēc īstiem Ziemassvētku kēksiņiem. Apsienam ar sārtu lenti, pieliekot klāt kanēļa standziņu – un garda un veselīga dāvaniņa mīļam kolēģim gatava!

Kapkeiki savukārt ir mākslas veids, nu kā gan lai citādi tos nosauc. Oh, kā te var izvērsties ar glazūrām un rotājumiem – vaniļas, krēmsiera, baltās šokolādes, apelsīnu, piparkūku un citas glazūras, pāri pārkaisītas zvaigznītes, bumbiņas, sirsniņas... Kad tad vēl, ja ne Ziemassvētkos! Un tās krēma cepurītes! Tā jau ir īpaša māksla – visdažādākajās krāsās un formās, baroka laika galma dāmas ar savām parūkām nobāl!

Šī gada kēksiņu meistardarbnīcu pasludinām par atklātu un dalāmies ar "Tasty" saldākajām receptēm!