Mafini nudien ir ideāli. Vienkārši un diezgan ekonomiski pagatavojami, viegli pārvadājami un baudāmi vairākas dienas. Un vajag pavisam maz, lai, klasisku mafinu recepti mazliet papildinot, piemēram, ar šokolādes gabaliņiem vai dzērvenēm, varētu uzcept ļoti apetītlīgu un īpašu gardumiņu. Šokolādes gabaliņi, kas lēni kūst mutē – iedomājoties vien, sagribas tādā mafinā iekosties uzreiz! Savukārt, iemaisot mufinu mīklā lielogu dzērvenes, tie uzreiz izskatās pēc īstiem Ziemassvētku kēksiņiem. Apsienam ar sārtu lenti, pieliekot klāt kanēļa standziņu – un garda un veselīga dāvaniņa mīļam kolēģim gatava!
Kapkeiki savukārt ir mākslas veids, nu kā gan lai citādi tos nosauc. Oh, kā te var izvērsties ar glazūrām un rotājumiem – vaniļas, krēmsiera, baltās šokolādes, apelsīnu, piparkūku un citas glazūras, pāri pārkaisītas zvaigznītes, bumbiņas, sirsniņas... Kad tad vēl, ja ne Ziemassvētkos! Un tās krēma cepurītes! Tā jau ir īpaša māksla – visdažādākajās krāsās un formās, baroka laika galma dāmas ar savām parūkām nobāl!
Šī gada kēksiņu meistardarbnīcu pasludinām par atklātu un dalāmies ar "Tasty" saldākajām receptēm!
Liesie kēksiņi ar iebiezināto pienu un ogām
Liesie iebiezinātā piena kēksiņi pēc vēlmēm ar mellenēm, āboliem, banāniem vai ko citu.
Medus kapkeiki ar košu glazūru
Maijs, šķiet, ir laiks, kad svētki ir ik uz soļa, tāpēc šī glazūrkūciņu recepte būs piemērota reizēm, kad ir vēlēšanās iepriecināt ne tikai sevi, bet arī citus. Kapkeiki sanāks neticami gardi, tāpēc uzmanies - būs grūti atteikties no papildporcijas!
Svētku kēksiņi ar balto šokolādi un avenēm – viegli kā mākonīši
Mazos svētkus varam radīt mēs paši. Kopā uzcepot un nobaudot kādu kārumu, māju piepilda kārdinošs aromāts un prieka sajūta radīta. Šie kēksiņi būs viegli, ne pārāk saldi, bet bezgala gardi. Mafinu recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
Mafini ar žāvētām dzērvenēm un balto šokolādi
Baltā šokolāde un dzērvenes ir šo kēksiņu punktiņš uz "i". Pavisam viegli pagatavojami no tā, kas atrodams mājās, līdz ar to vari eksperimentēt ar garšu akcentiem. "Kad bērni vēlas ko gardu, tad top iedvesma," tā par šo kārumu saka receptes autore Sanita Ozoliņa-Liepkalne.
Kakao un ābolu kēksiņi kaloriju skaitītājiem
Šokolādīgi svaigs un ļoti gards našķis. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Sulīgie rabarberu mafini ar kanēļa cukura drumstalām
Sulīgie rabarberu mafini ar kanēļa cukura drumstalām – vienkārši pagatavojams rabarberu sezonas kārums. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.
Šokolādes un mandeļu tējas kūciņas ar citronu krēmu un meringu
Mandeļu un kakao mīklas kūciņas, pildītas ar izcilu, klasisku citronu krēmu un pāri tām – burvīgi spīdīga meringa cepurīte. Kūciņas izrotā ar kādu kaltētu vai svaigu ogu un laima miziņas gabaliņiem. Recepti iesaka Krišjānis Majevskis, bloga "Stay for a bite" virtuozs.
Vienkāršie šokolādes mafini ar zemesriekstu krēma pildījumu
Visu mīlētāju dienā kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" iesaka šokolādes mafinu recepti ar zemesriekstu krēma pildījumu, lai tu varētu palutināt savu mīļoto svētkos.
Mafini ar citronu pildījumu un bezē putu cepurīti
Valentīna dienā palutini savu sirdsāķīti, pagatavojot mafinus ar krēmīgu citronu pildījumu un bezē putu cepurīti. Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks".
Biešu-dzērveņu kēksiņi ar iebiezinātā piena krēmu
Sulīgie kēksiņi ar maigo sviesta krēmu kusīs mutē kumosu pa kumosam. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks".
Aveņu mafini ar drumstalām
Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.
Sulīgie ogu kēksiņi no tostermaizes
Lai izceptu gardus kēksiņus, ne vienmēr ir nepieciešami milti. Šoreiz iesakām izmēģināt ko neierastu, gardām brīvdienu brokastīm uztapinot sulīgus ogu kēksiņus no tostermaizes.
Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi
Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.
Zemesriekstu sviesta vārītais krēms kūkām un glazūrkēksiņiem
Kad vārītais krēms un sviesta krēms jau šķiet pārāk banāla izvēle, lai dekorētu izceptos mafinus vai spiestu krēmu starp biskvīta kārtām, liec lietā šo recepti, ko novērtēs ikviens zemesriekstu sviesta gardēdis.
Banānu un šokolādes mafini
Banānu un šokolādes mafini ar kārdinošu šokolādes glazūru.
Sulīgie mafini ar upenēm no saldētavas
Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu ko tādu, kam ikdienā neatliek laika. Šie sulīgie mafini ar skābajām ogām uz kārā zoba labi garšos tējas pauzē vai noderēs saldam noslēgumam kādā nesteidzīgā ēdienreizē.
Mafini ar žāvētām dzērvenēm un kanēli
Ideālais kārums pie tējas vai kafijas tases – mīksti mafini ar žāvētām dzērvenēm un aromātisko kanēli.
Ievārījuma un kokosriekstu mafini
Mafini, kas atgādinās kokosriekstu konfektes. Izcili gaisīgi un saldeni, ar ievārījumu, kas paslēpies kūciņas viducī.
Trīskāršie šokolādes 'Mars' kēksiņi
Ļoti saldi šokolādes kēksiņi jeb mafini, kas priecēs šokoholiķa sirdi. Mafinus papildini ar šokolādes "Mars" batoniņu gabaliņiem – tos izmanto gan dekorēšanai, gan pildījumā, kā negaidītu pārsteigumu, kurā iekosties.
Mīksti medus mafini, kuros paslēpies muslis
Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.
Valriekstu mafini ar sviesta glazūru
Gaisīgas mīklas mafini, kuriem izteiktākai garšai pievienoti valriekstu milti. Pa virsu katrai kūciņai "uzlaidies" gards sviesta un kafijas krēma taurenis.
Sulīgie aveņu un mandeļu mafini
Ja arī tev par mafiniem ir aizspriedumi, ka tie ir sausi, pagatavo šos un tavas domas mainīsies. Sulīgi, pateicoties svaigajām avenēm, saldi no banāniem un patīkami kraukškīgi mandeļu skaidiņu dēļ.
Melleņu un baltās šokolādes mafini bez glutēna
Gardi melleņu mafini, kas būs īpaši piemēroti tiem ēdājiem, kas izvairās no glutēna.
Apelsīnu un dateļu mafini
Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.
Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu
Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.
Banānu mafini
Vienkārši un ātri pagatavojami banānu mafini.
'Brauniju' glazūrkēksiņi ar šokolādes krēma putām
Svētkos iecienīta kūciņa, kas tiek moderni dēvēta par glazūrkēksiņu ir ar krēma cepurīti pasniegts tases izmēra kēksiņš. Gandrīz jebkuru kūciņu iespējams pasniegt kā glazūrkēksiņu. Galvenā atšķirība no standarta izmēra tortes ir tā, ka kēksiņš tiek cepts formiņā.
Mafini ar šokolādes gabaliņiem
Mafini ar šokolādes gabaliņiem gardam našķim pie tējas vai kafijas.
Valriekstu un kļavu sīrupa mafini
Valriekstu - kļavu sīrupa mafini kārumam pie tējas.
Uzmundrinošie kafijas kēksiņi ar avokado krēma glazūru
Neticami svaigs un atspirdzinošs avokado krēms, klāts pa virsu enerģiju raisošām kafijas kūciņām, būs tieši laikā, lai baudītu siltu svētdienu zem ziedošajiem ābeļu zariem. Un nevajag baidīties no tā, ka krēms gatavots no avokado – citronu sula tam piešķir brīnumainu garšu. Divi spēcīgie garšas komponenti apvienojas lieliskā tandēmā.
Spirdzīgie citronu un greipfrūta mafini ar magoņu sēkliņām un pūdercukura glazūru
Saulainais laiks tā vien sauc pēc kā garšīga, vislabāk jau tāda, ko var paņemt līdzi. Tāpēc ir vērts pagatavot gaisīgus citrusaugļu mafinus, kuru kraukšķīgumā paspilgtinās magoņu sēkliņas. Citronu skābumiņš kēksiņu mīklā kontrastēs ar saldo pūdercukura glazūru.
Biezpiena kēksiņi ar mandarīniem
Daudzi piekritīs, ka nav nekā labāka par dažādiem biezpiena sacepumiem un kūkām. Izmēģini ziemīgu recepti - biezpiena kēksiņus ar mandarīniem! Pateicoties mandarīnu sulai, kēksiņiem ir neparasti skaista krāsa - pēc izskata medaini riekstaini, bet pēc garšas - ļoti mandarīnīgi!
Pārgatavu banānu mafini
Jauka aktivitāte kopā ar bērniem - pārgatavu banānu mafinu gatavošana.
Melleņu mafini
Melleņu mafini - vasaras ogu laikā.
Kakao mafini
Ja ciemiņi jau ceļā, bet cienasta nav, tad kako mafinu recepte ir īstā.
Saldo kēksiņu pamatrecepte
Saldo kēksiņu pamatrecepte, kuru var papildināt pēc paša vēlmēm.
Keksiņi ar rozīnēm
Keksiņi ar rozīnēm - svētkiem un ikdienai.
Ziemsvētku mafini
Mafini ar kanēli, kardamonu un žāvētiem augļiem - īsta Ziemassvētku noskaņa! Es izvēlos rozīnes, cukurotus apelsīnus, citronus, plūmes vai ķiršus, parasti piemetu arī kādu drusciņu kapātas mandeles, ja ir pie rokas!
Ābolu mafini ar valriekstiem
Ābolu mafini ar valriekstiem derēs pasēdēšanai pie tējas tases.
Apelsīnu mafini
Apelsīnu mafini svētku galda kārumam.
Mandeļu un ķiršu kēksiņi
Mandeļu - ķiršu kēksiņi - grezni un gardi.
Mafini ar iebiezinātā piena pildījumu
Savienojot divas saldummīļiem tuvus gardumus, iegūsi gardos un ātri pagatavojamos mafinus ar iebiezinātā piena pildījumu.
Klasiskas glazūrkūciņas ar šokolādes standziņām
Klasiska vienkāršas mīklas kapkeiku recepte, kuriem pa virsu ziesta olu un sviesta krēma glazūra. Bet, lai gardumus padarītu kaut nedaudz īpašākus, lai atšķirtos lielajā glazūrkūciņu garšu klāstā, tos dekorē ar piena šokolādes standziņu.
Citronu kūciņas ar olbaltuma cepurīti
Skaistas un gardas glazūrkūciņas ar ne mazāk iespaidīgām olbaltuma cepurītēm. Bet zem gaisīgā bezē paslēpies saldi skābais citronu krēms, kas desertam piešķirs atsvaidzinošu garšu.
Citronu kapkeiki - kēksiņi ar siera krēmu
Vasarīgi un citrusīgi – tādi ir šie kapkeiki jeb kēksiņi ar citronu krēmsiera "cepuri". Ja vēlies, vari tos dekorēt ar citrona miziņām, avenēm vai mellenēm. Receptes autore - Signe Meirāne.
Video: Vaniļas - šokolādes glazūrkēksiņi no raidījumu cikla 'Blondīne virtuvē'
Ghetto.tv piedāvā raidījumu ciklu "Blondīne virtuvē", kas pat galīgiem pavārmākslas diletantiem iemācīs gatavot īstus kulinārijas šedevrus. Šoreiz uzzini, kā pagatavot vaniļas - šokolādes kapkeikus jeb glazūrkēksiņus.
Citronu kapkeiki ar baltās šokolādes un svaigā siera glazūru
Citronu kapkeiki ir ideālā saldā uzkoda mājas ballītēm – tie būs lieliski ne tikai dzimšanas dienas svinībās, bet arī reizēs, kad jādodas ciemos, bet groziņā līdzi gribās paņemt ko vairāk, kā tikai čipšus un cepumus. Garantēju – no galda tie pazudīs pavisam ātri un ēdāji prasīs vēl!
Šokolādes mafini ar aromātisku sviesta glazūru
Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.
Mafini ar žāvētu ķiršu un mandeļu skaidiņu cepurītēm
Mazas, košas un garšīgas kūciņas, kurām pārmaiņas pēc virsū ziesta nevis salda sviesta glazūra, bet gan žāvēti ķirši, mandeļu skaidiņas un pavisam nedaudz marmelāde. Patīkamu saldumu kēksiņiem piešķirs receptē izmantotais medus.
Kārdinošie saulespuķu kēksiņi ar sviesta krēma glazūru
Nekas tā neatgādina par vasaras sauli un siltumu, kā lielās saulespuķu galvas. Tāpēc, lai drēgnajā rudenī iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī tuvākos, – pagatavo košas kūciņas ar sviesta krēma saulespuķēm.
Grēcīgās šokolādes glazūrkūciņas
Sulīgas un gardas glazūrkūciņas jeb kapkeiki, kuriem pa virsu ziesta olbaltumu un sviesta glazūra, kurai pievienota aromātiskā tumšā šokolāde. Kūciņas būs lielisks našķis dzimšanas dienā, kārums kādā bērnu ballītē vai noderēs kā garšīga, paša gatavota dāvana.
Kēksiņi ar cukura lodīšu taureņiem
Pavisam daiļi kapkeiki, kas piestāvēs kādam īpaši meitenīgam pasākumam vai svinībām. Tos var pagatavot, ejot uz raudzībām, pasniegt mazas dāmas svētkos vai likt uz galda tādā skaistā pasākumā kā kāzas.
Melleņu un laima kūciņas ar svaigā siera krēmu
Gardas glazūrkūciņas jeb kapkeiki vienmēr būs īstais gardums, ko pasniegt svinībās – tās ne tikai ir skaistas, bet tik kārdinoši izskatās, ka ēdāju rokas noteikti stiepsies pēc papildu kūciņas. Šoreiz pārbaudīta recepte – kūciņu pamatnē gaisīga mīkla, kurā paslēpušās mellenes un svaigo laimu spirgtums. Bet visam virsū – pufīgas svaigā siera krēma cepurītes.
Superslinkie rabarberu kēksiņi no ātrā miltu maisījuma
Pagatavot saldu rabarberu laika kārumu var arī pavisam slinkā variantā – liekot lietā gatavo miltu maisījumu un nedaudz izdomas, ātri vien varēsi baudīt gardus citronu kēksiņus ar sulīgu rabarberu pildījumu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Zane.
Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu
Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat – Latvijā. Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā recepti kanēļa mafiniem ar sulīgu ābolu pildījumu un maigu karameļu krēmu.
Kartupeļu kēksiņi ar sieru un bekonu
Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies savai otrajai pusītei visatbilstošāko. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā ideju, kas iepriecinās tos, kuri ar saldumiem ir uz "jūs".
Sulīgie rabarberu mafini
Gards un uz mēles kūstošs gardums, ko patīkami atsvaidzina vasaras garša - rabarberu gabaliņi.
Rabarberu mafini ar drumstalām
Kārdinoši kēksiņi, kuros paslēpušies skābenie rabarberi, bet virsiņa klāta ar skaistām drumstalām. Garšīgs veids, kā pagatavot pirmos pavasara rabarberus vai izlietot saldētavas krājumus.
Magoņu mafini ar citronu krēmu
Mīksti un ļoti citronīgi mafini ar magoņu sēkliņām. Garšos ļoti labi pie kafijas vai tējas tases.
Burkānu un ananasu mafini bez olām
Interesanti mafini no burkānu un sasmalcinātu ananasu mīklas. Smaržos pēc rudens un kanēļa. Recepte jo īpaši piemērota tiem, kas neēd olas.