Foto: Shutterstock
Ar vasaras ogām ir tāpat kā ar vasaru: tepat ir, liekas, ka tā būs mūžīgi, un te pēkšņi: augusts, dārzā krīt zvaigznes un āboli, pīlādži sārtojas, dzērves kliedz, nu, un viss pārējais. Mēs jau zinām, uz ko tas viss velk. Bet vēl gribas ieritināties vasaras saulainajā stūrītī ar kādu garšīgu bērnības saldēdienu, kuram mīļas rokas dāsni pārbērušas krāsainas augusta ogas.

Biezputras ir tāds ēdiens, kas bērnībā apnīk. "Izaugušu liela – nekad mūžā neēdīšu jūsu auzu biezputras!" Bet nez kā tas gadās, ka izaudz un tās bērnības gardās biezputras ļoti sagribas! Maigās, tumīgās, pienā vārītās mannā putriņas, kurās pusnoslīkušas sulīgas zemenes vai samtainas avenes. Gardās, sātīgās un tik fotogēniskās auzu pārslu biezputras, kuras, pārkaisītas ar mellenēm, liec kaut "instagramos"!

Foto: Shutterstock

Ne velti biezputras ir pat smalku restorānu brokastu ēdienkartē: mēs visi nākam no biezputru ēras, un tajā ir tik jauki atgriezties. Daži gan nekur nav tālu no biezputras savā dzīvē nav aizgājuši, un tas nu ir prātīgi darīts – biezputra izoderē kuņģi tā, kā nekas cits, un tad jau var doties dienas varoņdarbos un kaut sliedes kost, ja vajag!

Foto: Shutterstock

Biezpiens ar vasaras ogām ilgu laiku bijis mans mīļākais augusta rituāls kopš bērnības. Pienāk tā diena un tas brīdis, kad jūti: tagad vajag. Paņem bļodiņu, sataisi biezpienu, cukuru arī pieberot (jo zini, ka ogas būs arī skābas) un tad ar bļodiņu rokās rāmu soli cierē pa dārzu, ogas metot tieši biezpienā: pieej pie avenājiem, noej garām jāņogu krūmiem, tad pa taciņu uz dārza viņu galu, kur upenes (lasot ogas mēģini atrast tās, bez blaktīm, bet tas diezgan bezcerīgi, kāda upene noteikti garšos pēc blaktīm, bet tas nekas), atpakaļ nākot pieej pie kazenēm un tā, kamēr viss apstaigāts. Arī zelta jāņogas un kāda vēla, pārgatavojusies ērkšķoga reizēm vēl tiek bļodiņā. Tad atliek vien apsēsties saulē uz lievenīša un rāmu garu tiesāt nost visu to gardumu un krāšņumu, ne par ko nedomājot un nebēdājot. Zelta vērti brīži!

Foto: Shutterstock

Omītes cepti biezpiena plācenīši vai mammas pankūkas ar kārtīgām ogu saujām – nu, tā jau ir klasika! Ja vēl klāt upeņu vai jāņogu putas no ievārījuma vārīšanas – sapnis vasaras naktī! Biezpiena plācenīši un pankūkas sniedz drošības sajūtu un ēšanas laimi uz visu mūžu, un tagad nekad nevar zināt, vai, cepot plācenīšus, mums gribas plācenīšus vai vienkārši to silto, omulīgo bērnības drošības un visaptverošo mīlestības sajūtu, kas pārbērta ar lielu melleņu sauju.

Foto: Shutterstock

Ak, un kur tad vēl visi dzērveņu, melleņu, upeņu ķīseļi, kuros peld salas un buberti, klimpas un ķiļķeni, īsta svētlaime! Un saldēdienu saldēdiens – svaigi kulta debesmanna, ko ar lielu karoti ieliek siltā vaniļas pienā, tā, ka debesmanna mazliet paplūst kā tāda rozā sala zeltaini baltajā piena okeānā. Visa pasaules laime vienā bērnības saldēdienā!

Foto: Shutterstock

Saldējums ar ogām, ogas ar putukrējumu (vai otrādi!) – arī visi vienkāršie bērnības prieki ir tik nostaļģiski izbaudāmi šajās augusta dienās. "Tasty" bērnības garšu kolekcijā ir daudz ogu, daudz visdažādāko saldēdienu – no gaisīgām aveņu putām līdz sulīgiem biezpiena sacepumiem, no debešķīga debesmannā līdz ellišķīgi melniem melleņu gardumiem. Lai garda mielošanās!

Gaisīgā un maigā kazeņu-upeņu debesmanna

Foto: Privātais arhīvs

Saldēdiens, ko ēst ar baudu. Šo kārumu novērtē gan mazuļi, gan pieaugušie. Garšas noslēpums ir tieši ilgajā putošanā, lai debesmanna kļūst gaisīga. Vari pagatavot uzpūteni no dzērvenēm, āboliem un zemenēm, un lielisks tas izdosies arī šajā kombinācijā. Recepti iesaka gardēde Agnese Lukevica.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši, kas izdodas vienmēr

Foto: Privātais arhīvs

"Pēc šīs receptes gatavotie biezpiena plācenīši izdosies vienmēr un mīkla nebūs ķepīga. Knifs ir tāds, ka biezpienu iemīca mīklā gatavošanas beigās," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

Lasīt vairāk

Zelta piegriezums uzputenim. Proporcijas, kas nepievils

Foto: DELFI

Dzērvenes, manna, cukurs, ūdens un daudz, daudz gaisa. Tikai piecas sastāvdaļas un top deserts, ko restorānā nedabūt! Tieši tik vienkārša ir uzputeņa recepte. Ja ievērosi proporcijas un sirsnīgi putosi, tad rezultāts neliks vilties – būs tieši tikpat gardi kā bērnībā, ja ne vēl gardāk!

Lasīt vairāk

Mannas buberts ar zemeņu ķīseli

Foto: Privātais arhīvs

Maigs un gaisīgs buberts ar ķīseli, kas gatavots no saldētām zemenēm. Saldēdiens, kas, iespējams, ir nepamatoti aizmirsts, taču bērnībā tas bija viens no iecienītākajiem – gan viegli pagatavojams, gan ļoti garšīgs. Gardums pazudīs no šķīvja zibens ātrumā. Recepti iesaka gardēde Kristīne Henzele.

Lasīt vairāk

Biezais jāņogu ķīselis

Foto: Shutterstock

Biezais jāņogu ķīselis ir īsti vasarīgs, turklāt ne pārāk sarežģīts saldēdiens - baudi to ar pienu vai putukrējumu!

Lasīt vairāk

Buberts - kā bērnībā

Foto: Shutterstock

Gaisīgs un gards buberts - deserts ar bērnības garšu.

Lasīt vairāk

Čagana debesmanna ar aukstu pienu

Foto: Shutterstock

Čaganas debesmannas pagatavošanai, protams, var izmantot svaigas ogas, bet šis ir lielisks veids, kā likt lietā saldētavas krājumus, lai atbrīvotu vietu jaunajai ogu ražai.

Lasīt vairāk

Maizes sacepums jeb pudiņš ar biezpienu un mellenēm

Garšīgs veids kā izlietot ne vien maizes kastē aizķērušos čabatas kukulīti, bet arī saldētavā esošās ogas. Vienkāršs, ātrs un kārdinošs biezpiena un maizes sacepums ar ogām.

Lasīt vairāk

Vienkāršais mannas pudiņš ar ķīseli

Foto: "Virtuve diviem"

Vienkāršs deserts ar bērnības garšu. Šo mannas pudiņu var pagatavot no produktiem, kuri atrodami teju katrā virtuvē. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

Lasīt vairāk

Peldošās salas – bērnības saldēdiens

Foto: Shutterstock

Nepietiek, ka šī saldēdiena nosaukums vien izklausās pēc pasakas. Tas arī garšo pasakaini. Peldošās salas ir viens no visu laiku garšīgākajiem bērnības saldēdieniem jau vairākās paaudzēs.

Lasīt vairāk

Ķiršu uzputenis ar krēmīgu vaniļas mērci

Foto: Privātais arhīvs

"Ko gan citu ogu laikā baudīt, ja ne desertus! Šī deserta veiksmes atslēga ir vaniļas mērce, jo uzputeni sakult jau māk katrs. Esmu lasījusi, ka kāds vaniļas mērces biezināšanai liek klāt miltus, ko es galīgi neatzīstu. Ja man nav olu, lai varu izvārīt īstu un gardu, tad labāk nevāru nemaz. Jo vairāk olu dzeltenumu vaniļas mērcei pieliek, jo biezāka un gardāka tā sanāk. Un tā kā man ir pieejamas mājas vistiņu olas, tad drošu sirdi to varu arī atļauties. Mērcīte iznāk bieza, krēmīga un ļoti garda," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Aija Kārkliņa.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Dzīves garšas dažādošanai izmēģini klasisko biezpiena sacepumu, kurā rozīnes un žāvētus augļus aizstāj ar mellenēm - no meža vai dārza. Pasniedz ar putotu saldo krējumu vai vaniļas saldējumu!

Lasīt vairāk

Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli vai vaniļas mērci

Foto: Shutterstock

Gardais buberts, kas pasniedzams ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli.

Lasīt vairāk

Ābolu - cidoniju uzputenis

Foto: Shutterstock

Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu uzputenis ar mannu

Foto: Shutterstock

Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

Lasīt vairāk

Ābolu uzputenis no olu baltumiem

Foto: Shutterstock

Ābolu uzputeni no olu baltumiem pasniedz ar vaniļas plombīru vai vaniļas mērci, vai pienu, var apbērt arī ar kanēļa cukuru.

Lasīt vairāk

Ābolu uzpūtenis ar mannu

Foto: Shutterstock

Ābolu uzpūtenis ikdienas saldajam ēdienam.

Lasīt vairāk

Kārļa Kazāka bērnības dienu atmiņas – biezpiena plācenīši

Foto: Shutterstock

Mūziķim Kārlim Kazākam īpaši skaists rīta mirklis saistās ar bērnības garšu, kad mamma iepriecināja ar biezpiena plācenīšiem. "Vēl guļu, no virtuves istabā ielavījusies mazliet kodīgā saulespuķu eļļas un saldenā pankūku smarža. Acis vēl nevar atvērt, bet ceļš līdz virtuvei blokmājas dzīvoklī nav tāls. To var aiziet nepamostoties. Pie galda mammas rokas pastumj priekšā biezpiena plācenīšu šķīvi. Un jāņogu želejas burciņu." Tagad, ja pamostas pirmais, Kārlis vēlas uzdāvināt īpašo sajūtu saviem bērniem, kuri novērtē garšīgos plāceņus. Pamēģini arī tu un iepriecini savu ģimeni!

Lasīt vairāk

Gluži kā bērnībā – biezpiena plācenīši ar marmelādi

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti pazīstama garša un tik mīļa, jo atgādina bērnību. Zeltaini, nedaudz kraukšķīgi no ārpuses un ar saldeniem marmelādes gabaliņiem. Baudīšanai ar skābo krējumu, kuram, iespējams, pat uzlikts mazliet cukura, vai ogu mērci. Garšu akcentu piešķirs arī rīvēta citrona miziņa. Recepti iesaka gardēde Lauma Sintija Matajeva.

Lasīt vairāk

Vājpiena biezpiena plācenīši ar persikiem

Foto: DELFI

Kad sakārojas zem ievārījuma upes slīkstošus biezpiena plācenīšus, nav jāpērk tas dārgākais un treknākais variants. Droši ņem vājpiena biezpienu, tikai cukura vietā piešauj ko īpaši saldu un vasarīgu – persikus!

Lasīt vairāk

Biezpiena kūka ar rozīnēm no omes recepšu klades

Foto: Shutterstock

Biezpiena kūka bez miltiem, toties ar daudzām, daudzām rozīnēm, apaļa un dzeltena kā saule! Īstā kūka, kas jācep, lai vieglāk pavasari sagaidīt!

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar aveņu pildījumu kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Man kopš bērnības ļoti garšo biezpiena plācenīši. Un, ja vēl tajos "slēpjas" svaigas avenes... Tas ir tik garšīgi! Lielisks iesākums dienai vai gards launags," tā recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Biezpiena un rozīņu plācenīši

Foto: Shutterstock

Biezpiena plācenīši ar rozīnēm - brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Ogu mērce desertiem, kūkām, putrai un saldējumam

Foto: Privātais arhīvs

Ja tev saldētavā glabājas kāds maisiņš ar ogām no sava dārza vai arī veikala, uzvāri ogu mērci, kas bagātinās pankūkas, brokastu putru, saldējumu un kūkas. Tā ir nevis zapte, bet izteiksmīga ķiršu mērce, kuras recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.

Lasīt vairāk

Amerikāņu stila melleņu pankūkas

Foto: Egitas virtuve

"Man vienmēr ir patikušas lielās amerikāņu stila pankūkas," saka Egita no Egitas virtuve. "Laikam kaut kur nedaudz atgādina skolas laiku rauga pankūkas – biezas un stingras. Šī ir universāla recepte, ko var papildināt ne tikai ar mellenēm, bet arī ar citām ogām."

Lasīt vairāk

Pufīgie mafini kā 'Muffins and More'. Izdosies ar garantiju!

Foto: DELFI

Mafini, tāpat kā pankūkas, ir našķis ar brīvdienu garšu. Ja mājās ir bērni, tad noteikti iesaisti gatavošanā arī viņus! Viens gan jāatceras: viss izdosies, ja šoreiz neimprovizēsii, bet ievērosi noteiktās mērvienības!

Lasīt vairāk

Melleņu klimpas

Melleņu zupas ar klimpām recepti iesaka Sandra Ošiņa un Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komanda.

Lasīt vairāk

Upeņu zupa ar biezpiena klimpām

Foto: Shutterstock

Vasarīgs kārums - upeņu vietā droši var izmantot jebkuras citas ogas!

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar upenēm

Lasīt vairāk

Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!

Lasīt vairāk

Buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Mannas buberts – saldēdiens no bērnības

Foto: iStock

Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?

Lasīt vairāk

Rīsu biezputra ar āboliem

Foto: Shutterstock

Rīsu biezputra ar āboliem - veselīgām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Buberts pēc omītes receptes

Foto: Sandra Kugelberga

Sandra Kugelberga dzīvo Anglijā. Apciemojot ģimeni Latvijā, viņa vienmēr cenšas izbaudīt Latvijas ēdienus un bērnības garšas. Buberts ir viens no Sandras mīļākajiem bērnības ēdieniem. "Manai omei tas vienmēr bija ļoti svarīgs un nopietns pasākums – gatavot ģimenei bubertu. Bija kreņķis, ja nesanāca!" saka Sandra. Izcili gardais saldēdiens nav nemaz tik viegli pagatavojams – jāzina dažādi knifiņi. "Ar māsām eksperimentējām un taisījām tik ilgi, līdz sanāca kā bērnībā!"

Lasīt vairāk

Maigais buberts ar skābenu dzērveņu mērci

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši, bet ļoti gardi - buberts ar skābenu dzērveņu mērci.

Lasīt vairāk

Gaisīgs mannas buberts

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, gaisīgs un ļoti garšīgs mannas deserts, ko parasti pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Lasīt vairāk

Rīsu krēms ar zemeņu ķīseli

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti vienkāršs un klasisks saldēdiens, kas uzjundīs patīkamas bērnības atmiņas. Savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.

Lasīt vairāk

Miltu buberts ar smiltsērkšķu ķīseli

Foto: Publicitātes attēls

Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi, kā tikko pagatavots.

Lasīt vairāk

Gandrīz buberts ar ogu ķīseli

Foto: DELFI

Ja nav laika, lai pagatavotu bubertu pēc omītes receptes, var izlīdzēties ar kukurūzas biezputru. Šī recepte ir īstens komforta ēdiens, kas liek aizmirst raizes un izbaudīt katru kumosu.

Lasīt vairāk

Melleņu zupa ar klimpām

Foto: Shutterstock

Melleņu zupa ar klimpām ikdienas saldajam ēdienam.

Lasīt vairāk

Gaisīgā kefīra mīklas kūka ar ogām

Foto: Līva Segliņa

"Vienīgā kūka, ko protu uzcept un kas nekad nenākas vilties!" – tā par šo kūku saka Līva Segliņa. Recepti viņa pārbaudījusi neskaitāmas reizes, jo ģimenei un draugiem šī kūka ļoti garšo. Līva piebilst, ka visgaršīgākā visiem liekas kūka ar upenēm un ka tad, ja mājās nav kefīra, droši var izmantot pienu – reizēm liekas, ka tad kūka sanāk pat gaisīgāka.

Lasīt vairāk

Saldējums neticami gardā kabaču vafelē

Foto: No privātā arhīva

Ko jūsmājās nozīmē pirmais dzeltenais kabacis? Ģimenes saimniecībā "Absolūts ēd" nav divu domu: sākas kabaču saldējuma laiks! Saldējums ar ogām un lāsīti medus kraukšķīgā, sātīgā, garšīgā kabaču vafelē – brīnišķīgi sezonāls gardums! Recepti izdomājusi un ar prieku iesaka "Absolūts ēd" mamma un ideju ģenerators Ilze Lipska.

Lasīt vairāk

Vienkāršais biezpiena un krējuma deserts ar ogām

Foto: Privātais arhīvs

"Šo desertu taisīju "uz dullo", izmantojot produktus, kas bija pa ķērienam, bet rezultāts izdevās ļoti gards, maigs un gaisīgs," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Aveņu krēma kārtojums ar ogām un cepumiem

Foto: Shutterstock

Gardais un gaisīgais aveņu krēma, ogu un cepumu kārtojums.

Lasīt vairāk

Saldais kārtojums ar putukrējumu un auzu pārslām

Foto: Shutterstock

Ābolu kārtojums ar putukrējumu, auzu pārslām un ievārījumu.

Lasīt vairāk

Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.

Lasīt vairāk

Amerikāņu pankūkas laiskām brīvdienu brokastīm

Foto: Shutterstock

Laba ideja brīvdienu brokastīm - pankūkas amerikāņu gaumē. Kārdinoši brūnas, biezas un ļoti garšīgas - īpaši, ja pasniedz ar plūstošu kļavu sīrupu un svaigām ogām.

Lasīt vairāk

Bērnības garša: baltmaizes sacepums ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Baltmaizes pudiņš ir ēdiens ar bērnības garšu. Gan karsts, tikko no krāsns, ar siltu dzērveņu ķīseli ēdams, gan auksts, griežams kā kūka, baltmaizes pudiņš ir īsts bērnības kārums. Smarža, kas piepilda māju, un mazs omulības brīdis ir tas, kas mums visiem vajadzīgs.

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem

Foto: Shutterstock

Ikdienas našķim biezās pankūkas ar āboliem.

Lasīt vairāk

Pankūciņas ar ābolu gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Našķis brīvdienas rītam.

Lasīt vairāk

Debešķīgais biezpiena sacepums

Foto: Privātais arhīvs

"Biezpiens tā vislabākajā izpildījumā. Šī kombinācija man vienmēr ir asociējusies ar bērnības laikiem. Viegli un ātri!" tā savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.

Lasīt vairāk

Melleņu mafini stundas laikā

Foto: DELFI

Šie mazie, gardie melleņu mafini izdodas vienmēr un garšo burvīgi. Mafini ir maigi, mīksti un patīkami mitri, un karstumā pussašķīdušās mellenes padara mafinus pilnīgi neatvairāmus gan garšas, gan izskata ziņā. Vienkāršs un ātrs veids, kā panašķoties melleņu laikā!

Lasīt vairāk

Melleņu ķīselis ar vaniļas saldējumu

Foto: Shutterstock

Kad pirmās sezonas mellenes ar pienu apēstas, laiks ķerties pie citiem melleņu saldēdieniem. Melleņu ķīselis ar sniegbaltu saldējuma bumbu ir ātri pagatavojams un garšīgs saldais ēdiens, kas lieliski iederas brīvdienu ēdienkartē.

Lasīt vairāk

Burvīgi vienkāršais vasaras ogu mājas saldējums

Foto: No privātā arhīva

Šo saldējumu var pagatavot viegli un ātri. Grūtākais un ilgākais ir sapņot, paciesties un gaidīt, kamēr gardā masa ledusskapī kļūst par īstu saldējumu… Bet gaidīt ir vērts – tik garšīgs tas ir! Ar recepti "Tasty.lv" zemeņu laika konkursā piedalās Ineta Ziberga.

Lasīt vairāk

Klasisks biezpiena krēms ar ogu ķīseli

Foto: Privātais arhīvs

"Jau kādu laiku no prāta neizgāja šis bērnības kārums – biezpiena krēms ar ķīseli. Beidzot saņēmos un uztaisīju. Tagad sēžu pārēdusies un domāju, varbūt varu vēl kādu sakārdināt," tā recepti piesaka mūsu lasītāja Ligita Dambīte.

Lasīt vairāk

'Mīlas gulbīši' jeb 'Peldošās salas'

Foto: Shutterstock

"Mīlas gulbīši" jeb "Peldošās salas" - gards deserts 15 minūtēs.

Lasīt vairāk

Peldošās salas

Foto: Privātais arhīvs

"Sen zināmās un gardās peldošās salas - gards deserts īstiem kārumniekiem. Es izmantoju lauku olas, tāpēc vaniļas mērce sanāca tik skaisti dzeltena," recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Henzele.

Lasīt vairāk

Kandavas novada garša – saldais 'Abavas sniegs'

Foto: Dagnija Gudriķe

Kandavas iedzīvotāji ir ļoti priviliģēti, jo viņiem nav jāgaida ziema, lai baudītu sniegu – vieglu, debešķīgi gaisīgu un bezgala garšīgu "Abavas sniegu" iespējams izbaudīt jebkurā gadalaikā.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums no Ulmaņlaika pavārgrāmatas

Foto: Privātais arhīvs

"Mūsu ģimenē lielā cieņā ir biezpiens, no tā gatavojam dažnedažādus gardus ēdienus – ar biezpienu pildītus baklažānu rullīšus, plācenīšus un pankūciņas, bulciņas un cepumus vai vienkārši ar krējumu un sīpoliem kā piedevu ceptiem kartupelīšiem. Šoreiz pagatavoju biezpiena sacepumu pēc kādas ļoti senas receptes no Ulmaņlaiku pavārgrāmatas. 1937. gadā atkārtoti izdoto grāmatiņu "Pavāru māksla" sastādījusi leģendārā Minjona jeb Hermīne Zālīte (1858-1932)," tā pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!