Foto: Shutterstock

Maltajai gaļai ir daudz labu īpašību: ātri pagatavojama, diezgan ekonomiska (mērci var viegli "pavilkt garāku" vai sajaukt ar rīsiem vai dārzeņiem un paēdināt gan trīs, gan 13, ja ļoti vajag), lielisks pamats dažādām maltītēm. Maltā gaļa var visu! Jautājums tikai – kāpēc mēs bieži vien apstājamies pie maltās gaļas mērces, kotletēm un frikadelēm? Maltā gaļa spējīga uz daudz ko vairāk!

Par kotletēm un frikadelēm viss skaidrs, arī ar falšo zaķi tiekam galā. Šniceles, pildītās pankūkas, tīteņi – arī varam. Dīvaini, bet šķiet, ka mazāk izmantotas ir tieši maltās gaļas iespējas dažādās mērcēs, zupās un sautējumos. Bet, mīlīši, tas taču ir vieglākais un ātrākais no visa!

Ilgu laiku maltā gaļa bija produkts, uz kura vislielākajiem burtiem rakstīts: ikdiena. Garlaicība. Diez kas nav. Nopietnu otrās šķiras vai armijas ēdiena zīmogu maltajai gaļai uzspieda tāds mītisks ēdiens kā "makaroni po flotski" – makaroni flotes gaumē. Tas ir tad, kad izvāra daudz makaronus, sacep saujiņu apšaubāmas kvalitātes malto gaļu un visu samaisa. Bet tā ir vēsture. Makaronus ar malto gaļu taču var pagatavot visai aizraujošu! Nedaudz pūliņu, un no "makaroni po flotski" var nokļūt līdz pilnīgi citam ēdienam: pastai ar Boloņas mērci. Arī klasika, bet kas par garšu!

Foto: Shutterstock
Makaroni flotes gaumē. Foto kā vēstures ilustrācija. Makaroni ar Boloņas mērci gršo daudz labāk!


Galu galā, to pašu vienkāršo maltās gaļas mērci var padarīt ārkārtīgi baudāmu, pievienojot dažādus garšas uzlabotājus – saldu krējumu, skābu krējumu, tomātu pastu, tomātus savā sulā... Un, ak jel, ko ar mērci var izdarīt daži drosmīgi eksperimenti ar garšvielām! Pipari un lauru lapas nudien nav viss, ko sevī spēj uzņemt maltās gaļas mērce! Var izmēģināt gan čili pulveri, gan kariju, gan smaržīgos piparus, gan ingveru, gan dažnedažadus zaļumus.

Un ja reiz mēs par ekonomiskiem variantiem un gatavošanu bez lielas domāšanas un piepūles, tad arī zupa ar malto gaļu ir labs risinājums. Pārsimt grami sīpolos un čili apceptas maltās gaļas var iepriecināt jebkuru dārzeņu zupu, no veģetārietes pārvēršot to par kaut ko gaļai stipri radniecīgu – garša pilnīgi cita!

Foto: Shutterstock

Maltā gaļa vispār ir unikāls produkts un ļaujas dažādiem domas lidojumiem. Piemēram, apvienojot malto gaļu ar sarkanajām pupiņām un kārtīgu čili devu, sanāks tāds "chili con carne", ka ugunsrijēji apskaudīs un meksikāņi brauks uz meistarklasēm! Runājot par meksikāņiem, maltā gaļa ir neaizstājama asu burito gatavošanā, un tas nu ir viens ugunīgi lielisks ēdiens.

Foto: Shutterstock

Savukārt maltā gaļa zem kartupeļu biezputras mētelīša cepeškrāsnī pārvērtīsies par anglisko "Shepards's pie" (Gana pīrāgu) jeb, vienkārši runājot, kartupeļu un maltās gaļas sacepumu. Bet maltās gaļas sacepums skan mazliet ikdienišķi, ne tā?! Toties Gana pīrāgs – tas jau ir kaut kas, vakariņas kā britu krodziņā, tikai kāds "Guiness" jeb, vienkārši runājot, bairītis, jāsagādā!

Sildoši sātīgais meksikāņu sautējums 'Chili con carne'

No Meksikas nākušajam sautējumam piemīt ne viena vien vērā ņemama īpašība – tas labi sasilda, dod sātu un izcili garšo arī nākamajā dienā. Arī piedevas šis pikantais sautējums akceptē dažādas – der gan rīsi, gan nūdeles, pat laviešu iecienītie kartupeļi labi iet klāt. Taču drīkst nepievienot neko un ēst pilnām karotēm tāpat!

Lasīt vairāk

Skopo skotu sacepums – ganu pīrāgs

No Skotijas nākušais ganu pīrāgs – shepherd's pie – nav nekas cits kā meistarīgi uzsildīts vakardienas ēdiens. Gards un sātīgs bezgala. Vienkāršas un latviešiem saprotamas garšas. Ganu pīrāgs ir īsts komforta ēdiens, ne velti skoti to dēvē arī par mājas pīrāgu jeb cottage pie.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Makaronu un gaļas sacepums

Ašā ideja gardai un sātīgai svētdienas maltītei – recepte no Kristīnes virtuves. Garšīgi, vienkārši, saprotami – viss soli pa solim! Produktu daudzums paredzēts cepamtraukam 30cm garumā un 20cm platumā.

Lasīt vairāk

Kāpostu un gaļas kotletes dārzeņu mērcē

Sātīgas un garšīgas pusdienas visai ģimenei, turklāt lielisks veids, kā pagatavot dārzeņus tiem, kuri no šīs produktu grupas parasti atturas. Recepti pagatavojusi un iesaka Ieva Berga.

Lasīt vairāk

Ēdnīcas šnicele pēc 50 gadus senas receptes

Ir bērnības ēdieni, kuru garša paliek atmiņā uz visiem laikiem. Reizēm gribas pagatavot kādu ēdienu no bērnības – ne tikai garšas, bet droši vien arī sajūtu dēļ. Bieži gadās, ka mēģini, mēģini, bet – neizdodas. Nav tas. Ne garša, ne sajūtas. Bet Agrim Pontagam no Malnavas ir izdevies atgūt savu skolas gadu iecienītā ēdiena – ēdnīcas šniceles – garšu.

Lasīt vairāk

Sierīga lazanja ar īpašo sastāvdaļu

Sierīga, ļoti sātīga un garda – tādu lazanju saviem viesiem raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" gatavoja tviteraktīviste Ance Tarvida. Viņa "Tasty" lasītājiem atklāj savu īpašo lazanjas recepti, kurā ir iekļauta arī īpašā sastāvdaļa – sarkanvīns!

Lasīt vairāk

Sulīga pildītā paprika ar siera cepurīti

Rudenī ir grēks nepagatavot pildīto papriku! Klasiski pildījumam tiek izmantoti rīsi un maltā gaļa, bet var izmantot arī citas sastāvdaļas, kas nu pašam labāk garšo. Pildītās paprikas recepti iesaka Agrita Brūna, kura ar šo rudenīgo gardumu startē "Tasty" recepšu konkurā.

Lasīt vairāk

Klasiskie čebureki

Čeburekus var pildīti ar visu, ko sirds kāro – sēnēm, sieru, bekonu, vistas gaļu, pat sautētajiem kāpostiem. Šī recepte ir klasiskā – ar maltu cūkgaļu. Čebureku garšas noslēpums ir bagātīgajā pildījumā. Mājās viegli tos pagatavot, cepot pannā ar lielu eļļas daudzumu – vismaz centimetru dziļumā. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.

Lasīt vairāk

Mini kotletes šampinjonu-saldā krējuma mērcē

"Kad apnikušas parastās kotletes, tad jāimprovizē ar to, kas mājās atrodams," saka receptes autore Monta Štrodaha. Ierastajam kotletēm pievienojot gardu mērcīti, izbaudīsi jaunus garšu iespaidus. Mērce ir maiga, bet vari pievienot arī kādu čili pikantumam. Kotletes nevajadzētu taisīt no saldētas gaļas, citādi tās būs sausākas, un gaļai svarīga tauku daudzuma proporcija.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums 'Baltā lazanja'

"Vakar (un vēl šodienai pietiks) vīrs mūs lutināja ar lazanju. Viņš gan pats to drīzāk par makaronu sacepumu sauc. Te recepte, ja nu noder!" mums raksta "Tasty" pastāvīgā lasītāja Līva. Līva, tev nudien ir paveicies!

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika zem siera cepurītes

Pildīt papriku vari ar visu, kas tev garšo. Klasiski pildījumam tiek izmantoti rīsi un maltā gaļa. Bet, ja vēl paprikai uzliek siera cepurīti, tad tas ir gards akcents. Pildīto papriku vari pasniegt ar lapu salātiem, pašgatavotu mērci vai kartupeļu biezeni. Recepti iesaka gardēde Lauma Sintija Matajeva.

Lasīt vairāk

Pikantais gaļas un pupiņu sautējums ar alu

Šo gardo un sātīgo sautējumu vai pasniegt ar grilētu maizīti, svaigiem salātiem, kā arī ar kukurūzas vai lavaša čipsiem. Turklāt tas garšo lieliski gan silts, gan arī tad, kad jau ir atdzisis. Ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule iesaka recepti, kas spēcinās sagurušos un sniegs spēku.

Lasīt vairāk

Ikoniskās 'Ikea' gaļas bumbiņas ar krējuma mērci

Tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ "Ikea" restorāni daudzās valstīs ir slēgti, uzņēmums, iepriecinot savus uzticamos pircējus, savā "Twitter" kontā atklājis rūpīgi glabātu noslēpumu – slaveno gaļas bumbiņu recepti, lai katrs šī ikoniskā zviedru ēdiena cienītājs varētu to pagatavot un baudīt mājās.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas un griķu bumbiņas sīpolu mērcē

"Šis ir tiešām labs variants sātīgām pusdienām, kas noteikti ies pie dūšas tiem, kam garšo griķi. Atliek tikai sagatavot tradicionālo kotlešu masu, pievienot tai vārītus griķus un sieru, savelt bumbiņas un šaut karstā cepeškrāsnī," tā pārbaudītu recepti iesaka kulinārija bloga "Virtuve diviem" autori.

Lasīt vairāk

Vienkāršā maltās gaļas zupa ar kausēto sieru

Nepilnā pusstundā pagatavojama zupa ātrām, sātīgām un gardām vakariņām. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Foto recepte: viltotās karbonādes no maltās gaļas

Karbonādes un kotletes, bez šaubām, ir latviešu iecienītākie gaļas ēdieni. Nez, kas sanāktu, apvienojot abus šos labumus vienā ēdienā? Sulīgas un gardas viltotās karbonādes no maltās gaļas! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Sulīgie maltās gaļas telfteļi skābā krējuma mērcē

Krējuma mērcē sutināti tefteļi sanāk ļoti gardi un sulīgi. Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no trauka lieluma. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas

"Pīrādziņi ar malto gaļu, kāpostiem un sīpoliņiem, kas garšo gluži kā omītes ceptie! No ātrās sviesta mīklas gatavoti, tie sanāca maigi, mīksti un sulīgi. Tagad cepu pīrāgus tikai pēc šīs receptes," skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda

Šī ātri pagatavojamā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda ir garšīga gan karstā, gan auksta veidā. Mērcītei vari sajaukt krējumu ar majonēzi, ķiploku un zaļumiem. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oksana Matvijanko.

Lasīt vairāk

Ātrie čebureki no lavaša

"Ātro lavaša čebureku garša praktiski neatšķiras no īstiem čeburekiem, ārpusē lavašs kraukšķīgs, un pildījums sulīgs. Ļoti labs risinājums, ja gribas mieloties ar čeburekiem, bet negribas ķēpāties ar garu procesu. Lavašu pirku tādu, kāds nu bija – no apaļā sanāktu trīstūrīši, bet tā jau gaumes lieta," skaidro receptes autors, mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

Lasīt vairāk

Pannā cepti kefīra mīklas plācenīši ar maltās gaļas pildījumu

Kad laikapstākļi nelutina, jāsilda panna un jāpalutina sevi ar ko garšīgu! Karsti plācenīši ar sulīgu maltās gaļas pildījumu īpaši labi garšos, iemērcēti vēsā skābajā krējumā. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Viltotais plovs ar malto gaļu un tomātu mērci

Viltotais plovs ar tomātu mērci un malto gaļu – ļoti garšīgi un viegli pagatavojams. Recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesūtīšanas formu, iesūtījusi mūsu lasītāja Alvīne.

Lasīt vairāk

Spageti ar gaļas bumbiņām Boloņas mērcē Intara Rešetina gaumē

Tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas parasti pasniedz ar kartupeļu biezeni, brūkleņu ievārījumu, zaļajiem zirnīšiem un mērci, taču ir vēl neskaitāmi citi gaļas bumbiņu pasniegšanas veidi. Vienu no tiem piedāvā aktieris Intars Rešetins sadarbībā ar "Ikea" restorānu.

Lasīt vairāk

Kabaču laiviņas ar malto gaļu, tomātiem un kūpinātu sieru

Dažādos veidos pildīti kabači ir īsts vasaras ēdiens, kura garšu variācijas ir neizsmeļamas. Šoreiz piedāvājam maltās gaļas pildījumu dāsni papildināt ar dārza zaļumiem un tomātu gabaliņiem īpaši sulīgam rezultātam, bet kūpinātais siers vai siera desa ēdienam piešķirs patīkamu kūpinājuma garšu.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas mērce ar dārzeņiem un saldo krējumu

Rudens un ziemas sezonā jo īpaši jāpiedomā pie tā, kā iemānīt uzturā vairāk dārzeņu. Maltās gaļas mērce ir īstens ''comfort food'', taču, papildinot to ar dārzeņiem, iegūsi arī pilnvērtīgāku maltīti.

Lasīt vairāk

Boloņas mērce ar šampinjoniem

Boloņas mērce ar šampinjoniem - piedevām vai lazanjas gatavošanai.

Lasīt vairāk

Olas skotu gaumē

Par spīti nosaukumam, olas skotu gaumē radušās nevis Skotijā, bet gan Londonā. Turklāt joprojām nav skaidrs, vai receptes rašanos nav iedvesmojusi indiešu ēdiens – Nargisi Kofta, kas vizuāli līdzinās šim Lielbritānijas gardumam. Mūsdienās šī uzkoda ir kļuvusi ne tikai par Lieldienu cienastu, bet arī par iecienītu piknika sastāvdaļu. Tā gatavojama dažādās variācijās, piemēram, izmantojot marinētu olu vai mazāka izmēra uzkodai, izvēloties paipalu olas. Recepti piedāvā AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas Virtuve" autori Lindu Tellgrenu.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas un ziedkāpostu sacepums ar sieru

Ledusskapja tālākajā stūrī aizķēries pikucis maltās gaļas, bet slinkums cept kotletes? Atliks vien nopirkt ziedkāpostu un 10 minūšu laikā uzmeistarot krāsnī iešaujamu sacepumu. Ja ziedkāposti neiet pie sirds, aizstāj tos ar apceptām kabaču šķēlītēm.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: klasiskie kāpostu tīteņi Latgales omes gaumē

"Recepte jāsāk ar brīdinājumu – tīteņi izdosies tik garšīgi, ka knapi paspēsi nofotografēt lielo katlu, jo pusdienotāju roķeles jau stiepsies pēc pēdējā kumosiņa, jo tieši tā parasti notiek, kad mana Latgales ome brīvdienās ciemos sabraukušajiem bērniem un mazbērniem ceļ galdā savus slavenos tītņus. Šoreiz es viņai asistēju virtuvē, noskatoties dažu labu knifiņu. Ja piešauj roku, tad šis darbiņš ir paveicams salīdzinoši ātri un nesāpīgi. Galvenais – izvēlēties kvalitatīvu gaļu pildījumam un sarūpēt lielu katlu kāpostgalvas vārīšanai, " kāpostu tīteņu recepti piesaka Andra.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kaneloni ar maltās gaļas pildījumu un sieru

Ar malto gaļu pildīti kaneloni jeb makaronu trubiņas saldā krējuma un smalcinātu tomātu mērcē, kas, pilnai laimei, pārkaisītas ar dāsnu siera kārtu. Itāliešu virtuves recepti, kuras gatavošanai iedvesma gūta kādā "Ievas Virtuve" žurnālā, iesaka Zanda Riekstiņa.

Lasīt vairāk

Ātrā maltās gaļas–pupiņu zupa

Ātrā maltās pupiņu–maltās gaļas zupa - ja vēlas, tad var ēst kopā ar grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām

Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar austrumniecisku 'piesitienu'

Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.

Lasīt vairāk

Ātrā maltās gaļas un tomātu mērce ar timiānu

Maltās gaļas - tomātu un timiāna mērce gardai ātrai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar malto gaļu

Kartupeļu pankūkas ar malto gaļu pasniedz ar skābu krējumu.

Lasīt vairāk

Falšais zaķis ar ķimenēm

Falšais zaķis ar ķimenēm gardām vakariņām vai brokastu sviestmaizēm.

Lasīt vairāk

Čebureki no alus mīklas

Alus mīklas čebureki - gardam cienastam ballītēm vai vienkārši brīvdienām.

Lasīt vairāk

Svaigu kāpostu un maltas gaļas sautējums saldajā krējumā

Vienkārši un ātri pagatavojams svaigu kāpostu – maltas gaļas sautējums.

Lasīt vairāk

Klasiska lazanja ar divām mērcēm

Klasiska lazanja ar divām mērcēm gardām uz sātīgām pusdienām.

Lasīt vairāk

Meksikāņu sautējums ar malto gaļu

Aso ēdienu piekritējiem - meksikāņu sautējums. Sautējumu ēd ar meksikāņu čipsiem vai svaigu baltmaizi.

Lasīt vairāk

Tako pīrāgs

Nesteidzīgākām brīvdienu brokastīm vai nedēļas nogales vakariņām.

Lasīt vairāk

Čebureki no mīklas ar ūdeni

Čebureki, kas pagatavoti no mīklas ar ūdeni. Rezultāts būs tik gards, ka viesi saimnieci slavēs.

Lasīt vairāk

Viltotie kāpostu tīteņi

Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās

Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Dažādu pupiņu zupa ar malto gaļu

Lieliska zupa vēsam laikam, turklāt dažādās pupiņas jauki saspēlēsies ar maltās gaļas kripatiņām.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu

Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Lasīt vairāk

'Tex-mex' kotletes ar marinētiem sīpoliem un tortiljām

Piektdienas vakaram piestāv intensīvākas garšas, kādēļ gan nesarīkot tex-mex ballīti? Vai vismaz vakariņas tex-mex noskaņā - kotletītes ar tortiljām un pašu marinētiem sīpoliem.

Lasīt vairāk

Puertorikāņu empanjadas – eļļā ceptie mīklas pīrādziņi

Gardi un pavisam nedaudz pikanti fritētie gaļas pīrādziņi, kurus latīņamerikāņi sauc par empanjadām. Pildīti ar aso halapenjo (Jalapeno) piparu tie būs īpaši garda uzkoda tiem, kuri iecienījuši asos ēdienus. Baudi kopā ar krējuma vai jogurta mērci un kādu atvēsinošu dzērienu.

Lasīt vairāk

Olas skotu gaumē laiskām brīvdienu brokastīm

Garda un sātīga brokastu uzkoda - kraukšķīgi cepta gaļas bumbiņa ar olu tās vidiņā. Gaļas masā ietītā ola var būt gan mīksti, gan cieti vārīta.

Lasīt vairāk

Kārtainais maltās gaļas kukulītis

Svētku reizē vai kādā lēnā svētdienā var izcept atraktīvo un glīto kārtaino gaļas kukulīti. To pasniedz ar zaļajiem salātiem un mērci.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un sieru pildīti šampinjoni

Karstās un gardās šampinjonu laiviņas ar gaļu pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Liellopu gaļas čili

Ja maltās gaļas mērce jau ir gatava un noglabāta ledusskapī, tad, izmantojot konservētās pupiņas, čili varēsi pagatavot ļoti ātri. Ja mērce noglabāta saldētavā, tad pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Sulīgs liellopa gaļas burgers ar ceptiem sīpolu gredzeniem mājas gaumē

Sulīga liellopa gaļas kotlete, kraukšķīga salātlapa un marinēti gurķīši, grauzdēta maizīte un pikantas sinepes - izcila kombinācija! Bruņojies ar mājās gatavotiem burgeriem, kraukšķīgiem kartupeļu frī un ceptiem sīpolu gredzeniem, sagādā piemērotu dzērienu un izbaudi vakaru, piemēram, šo piektdien skatoties, kā brašie Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnās ar Zagrebas "Medveščak" ledus bruņiniekiem.

Lasīt vairāk

Boloņas mērce ar ķirštomātiem

Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

Lasīt vairāk

Načo čipsi ar malto gaļu un sieru

Načo - kukurūzas čipsi ar malto gaļu un pupiņām ir sātīga uzkoda pie aliņa.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Pasta Boloņas gaumē ar ķiplokiem

Vienkārša recepte ātrām vakariņām Itālijas noskaņās.

Lasīt vairāk

Pasta ar Boloņas mērci

Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.

Lasīt vairāk

Makaroni ar malto gaļu, šampinjoniem un dārzeņiem

Gardām pusdienām - makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Brokoļu un maltās gaļas sacepums pannā - ātrām vakariņām

Ja meklē recepti superātrām vakariņām un garšo brokoļi un fenhelis, izmēģini šo fikso recepti - brokoļu un maltās gaļas sacepums ar fenheļa sakni un lapu kāpostiem. 10 minūtes darba un maltīti jau var celt galdā!

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis ar vārītām olām pildījumā

Ātri pagatavojams viltotais zaķis - nepieciešamas 15 minūtes visu sastāvdaļu sajaukšanai un mīcīšanai un cepeškrāsnī iekšā! Labi garšos arī atdzisis - uz brokastu maizītes.

Lasīt vairāk

Plovs no maltās gaļas

Improvizēts "plovs" no maltās gaļas - 15 minūtes sagatavošanas darbiem, pēc tam ēdiens pats vārās!

Lasīt vairāk

Tievās kotletes

Tievās kotletes no gaļas un biezpiena klāt var piecept arī dārzeņus piedevām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!